تحقق «رونق تولید» در گرو بهکارگیری همه ظرفیتهای کشور/لزوم استفاده از نیروهای جوان و کارآمد در بدنه دولت
علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی درخصوص نامگذاری سال ۹۸ توسط رهبر انقلاب اسلامی با عنوان «رونق تولید» گفت: نامگذاری امسال هم از سوی مقام معظم رهبری به مانند سنوات گذشته، نام اقتصادی انتخاب شده و این نشان دهنده این است که اقتصاد، مسئله مهم کشور بوده و با توجه به شرایط موجود میطلبد که مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضائیه همه توان خود را برای عملیاتی شدن و تحقق شعار سال بکار گیرند.
وی با اشاره به شرایط کشور افزود: رونق تولید یک ضرورت است، نه یک اختیار، با توجه به شرایط بین المللی و فشاری که دشمنان در حوزه اقتصادی به کشور وارد می کنند، چاره ای جز تقویت و کیفی سازی تولید نداریم.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس دهم با اشاره به بخش های مختلف تولید عنوان کرد: رونق تولید به این معناست که ما اولا کالای با کیفیت و با تولید فراوان تولید کنیم که عرصه های تولید هم متکثر است، از تولیدات در بخش کشاورزی گرفته تا بخش صنعت و فناوری های نوین و بخش خدمات و حتی تولیدات علمی کشور که اینها همه مسائلی است که همه باید به آن توجه داشته باشند.
وی با اشاره به بسیج همه اقشار جامعه برای محقق ساختن شعار سال بیان کرد: مخاطب پیام مقام معظم رهبری به معنای واقعی همه اقشار جامعه از اندیشمندان بزرگ جامعه گرفته تا فعالان اقتصادی هستند و همه و همه در این زمینه مسئولیت های بسیار سنگینی دارند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ایجاد رونق را مستلزم فعال شدن چند موضوع دانست و گفت: برای تحقق رونق تولید باید زمینه ها را در کشور آماده کنیم، برداشتن موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان یکی از این موارد است؛ یکی از عمدهترین این موانع، عدم وجود مواد اولیه در کشور است و باید همه در این بخش کمک کنند.
وی در همین خصوص ادامه داد: یکی دیگر از موانع تولید قوانین دست و پاگیری و بروکراسی شدید اداری است که اجازه تقویت تولید را نمی دهد؛ همچنین واردات بی رویه از بزرگترین موانع بر سر راه تولیدکنندگان است؛ در صورتی که همان کالاها را با همان کیفیت در داخل می توان تولید کرد که اینها همگی باید درست مدیریت شوند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، سود بالای بانک ها را معضل تولید دانست و گفت: سیستم بانکی از دیگر موانع تولیدکنندگان است که مورد اشاره معظم له هم هست و امروز سیستم بانکی به شدت ایراد دارد؛ زمانی که نرخ سود بانکی 20 الی 30 درصدی دریافت می کنند، چطور می توان امید داشت که تولید در کشور رونق بگیرد و وارد فضای رقابتی شود.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس ضمن بیان اینکه توجه به افزایش بهرهوری یکی دیگر از اقدامات در حوزه رونق تولید است، افزود: اگر ما به دنبال ایجاد رونق تولید هستیم باید بهره وری در کشور را بالا ببریم به این دلیل که اگر نرخ بهره وری در کشور پایین باشد و حتی در وضعیت فعلی قرار گیرد، قطعا تولید در کشور گران خواهد شد و نمی توانیم به شاخص های در نظر گرفته شده دست پیدا کنیم.
وی افزود: در بحث رونق تولید گستره مد نظر کل کشور از روستاها تا صنعتگران بزرگ هستند و اینها با هم تفاوتی نمی کنند، همانطوری که مقام معظم رهبری هم اشاره کردند که یک پیرزن روستایی وقتی یک مرغ را در خانه نگه داری می کند یا توانایی نگه داری یک گاو را دارد، باید برای نقش آفرینی به میدان بیاید و نیاز است که به همه بخش ها از دامداری گرفته تا بخش های بزرگ صنعتی توجه شود.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به کار عملیاتی در زمینه رونق تولید تصریح کرد: چتر حمایتی مسئولین باید شامل حال همه باشد و نباید غفلت ازهیچ جایی داشته باشیم که این نیازمند یک عزم ملی است؛ ما در حقیقت برای تحقق رونق تولید نیاز به شعار و جلسه نداریم و به اندازه کافی به این موضوعات پرداخته شده است؛ باید همه با هم دست به دست هم دهیم تا بتوانیم موفقیتی حاصل کنیم.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس با اشاره به نظارت دقیق بر عملکرد دولت گفت: وزرای دولت و بخش های اقتصادی دولت یک برنامه زمانبندی شده را هرچه سریعتر ارائه کنند تا بتوانیم بر اساس برنامه ریزی دقیق به این موضوع ورود پیدا کنیم و در نهایت بتوانیم اقدامات دولت را ارزیابی کنیم که متأسفانه امروز اقدامات دولت قابل ارزیابی نیست و عمده ترین دلیل آن این است که برنامه ها را بدون زمانبندی انجام می دهند.
وی در همین خصوص تأکید کرد: برنامه ها به صورت کلی گویی و صرفا حرف های شعاری بوده و تکرارگویی که در این عرصه درمان درد نیست بلکه این عوامل بر مشکلات قطعا افزوده خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضمن تأکید بر استفاده از ظرفیت جوانان در عرصه های مدیریتی گفت: کسانی که می توانند در بحث رونق تولید نقش آفرینی کنند را به کارگیری کنیم؛ مخصوصا بدنه فرتوت و پیر دولت حتما باید جابه جا شود و به جوانان میدان داده شود که میدان دادن به جوانان باعث می شود که عرصه های جدیدی را کشف و زمینه را برای تلاش بیشتر در این زمینه فراهم کنیم.
حجت الاسلام سلیمی اظهار کرد: نباید از این شرایط جدید هراسی به دل داشته باشیم؛ ما قطعا تحریم ها را پشت سر خواهیم گذاشت و از تحریم ها فرصتی برای ساختن آینده ایران عزیز درست خواهیم کرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس در پایان خاطرنشان کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد باید به بازدارندگی برسیم و این موضوع بسیار مهمی است، امیدواریم به این درجه دست پیدا کنیم و با یک تلاش جدی امسال دشمن را بیش از گذشته شکست دهیم و آنها را مأیوس کنیم.
انتهای پیام/