معاون ستاد عالی کانون‎های مساجد کشور:

لزوم برنامه‎ریزی کانون‎های فرهنگی و بسیج مساجد برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

معاون ستاد عالی کانون‎های مساجد کشور گفت: کانون‎های فرهنگی و بسیج مساجد باید برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب برنامه داشته باشند.
کد خبر: ۹۱۲۹۱۱۶
|
۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، «سعید سعادتی» در نشست علمی تخصصی اساتید قرآنی با موضوع نقش جامعه قرآنی در تحقق گام دوم انقلاب با محوریت مساجد که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: رهبر معظم انقلاب این بیانیه را در مرحله نهضت انقلاب مطرح نکردند بلکه می‌گویند در مرحله دولت اسلامی هستیم یعنی مرحله سوم انقلاب اسلامی.

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: بیانیه گام دوم در حالی صادر شد که دو مرحله را گذراندیم و نباید فضا را با فضای دوران انقلاب اسلامی مقایسه کنیم که فضای شعاری و عاطفه‌ای بود.

وی با اشاره به اینکه ۴ دهه از انقلاب گذشته و وارد دهه پنجم شده ایم، تصریح کرد: ما باید از منظر حاکمیت اسلام به بحث مباحث قرآنی و مسجد بپردازیم. بیانیه دوم در مرحله دولت اسلامی یعنی حکمرانی اسلامی است و بر این اساس قرآن فقط محدود به مباحث فردی ما نیست و سوالی که مطرح می‌شود اینست که مساجد ترکیه و عربستان با ظاهر خوب خود چه نقشی در حاکمیت اسلامی دارند؟

سعادتی درباره دلایل دور شدن مسجد از مرکزیت جامعه اسلامی اظهار داشت: گاهی جامعه متدینین و علما محدود به فضای مسجد هستند و گاهی مسجدی‌ها آمده اند و اداره جامعه را تسخیر کرده اند. اگر دیروز علما محدود به مسجد و نماز جماعت و اداره مسجد بودند هم اکنون باید به گونه‌ای باشند که مسجد به اداره جامعه اسلامی بپردازد.

وی تأکید کرد که هم اکنون نزدیک به ۲ میلیون جوان و نوجوان از کار‌های کانون‌های مساجد استقبال کرده و ما باید بیندیشیم که چگونه آن‌ها را حفظ کرده و این تعداد را افزایش دهیم.

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: گرچه همه اعم از دولت و حوزه و دانشگاه و ... مخاطب بیانیه گام دوم رهبری هستند، اما ایشان بحث جوانان را برجسته کردند و کانون‌های فرهنگی و هنری و بسیج باید به عنوان متولیان بسیج برنامه‌هایی داشته باشند.

وی با تأکید بر لزوم آسیب شناسی چهار دهه گذشته خاطرنشان ساخت: گاهی اقتضای زمان سبب می‌شود تا برنامه‌هایی نظیر قضاوت از مسجد برود و گاهی متولیان مسجد این کار‌ها را کرده اند. به عنوان مثال هیأت‌های مذهبی را از مسجد خارج کردیم و با مجوز دادن به آن‌ها سبب شدیم تا هیأت از مسجد خارج شود.

سعادتی در پایان گفت: موسسات قرآنی نیز خارج از مسجد تأسیس شده اند در حالی که جای قرآن در مسجد است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار