ماجرا این گونه رقم خورد که در عصر روز 11 شهریور ماه جاری، مرکز رسانه قوه قضائیه طی اطلاعیهای از خودسوزی خانمی مقابل یکی از واحدهای قضایی تهران خبر داد؛ خانمی که بعداً مشخص شد سحر خدایاری نام دارد و 22ساله است.
براساس اطلاعیه منتشرشده از سوی مرکز رسانه قوه قضائیه، این فرد در اسفندماه سال 97 و در حالی که پوشش نامناسب داشته است، با مأمورین نیروی انتظامی درگیر میشود و به آنها توهین میکند که مستندات لازم در همین رابطه از ناحیه مأمورین تهیه و به دادسرای تهران تحویل میشود، بر همین اساس برای متهم مورد اشاره با عنوان جریحهدار کردن عفت عمومی و توهین به مأمورین پرونده قضائی تشکیل شده است که نامبرده از همان زمان تاکنون با صدور قرار تأمین آزاد بوده و امروز به دادگاه مراجعه میکند.
در بخش دیگری از اطلاعیه مزبور آمده است: در هنگام مراجعه فرد مورد اشاره، رئیس دادگاه بهواسطه فوت یکی از بستگانش در مرخصی بهسر میبرده و برای این فرد هیچ اقدام قضائی بهعمل نیامده است و مقرر میشود در وقت دیگری به مرجع قضائی مراجعه کند که نامبرده پس از خروج از واحد قضائی با بنزینی که از قبل تهیه کرده بود، مبادرت به خودسوزی میکند که بلافاصله به بیمارستان منتقل شد و هماکنون تحت مراقبت پزشکی است و تاکنون برای فرد مورد اشاره دادگاهی برگزار نشده و فرد مورد اشاره حکم محکومیت ندارد.
در نهایت این دختر 22ساله که اسفند سال 97 هنگام ورود به ورزشگاه آزادی با لباس و چهره پسرانه برای تماشای دیدار استقلال و العین با مأموران درگیر و بازداشت شده، روز یکشنبه هفته جاری بر اثر شدت جراحات ناشی از سوختگی جان خود را از دست داد.
انتشار خبر مرگ دختر جوان، واکنشهایی را از سوی برخی سلبریتیها و فعالان فضای مجازی برانگیخت اما آنچه بیش از پیش قابل تأمل بوده و نیازمند یک بررسی اطلاعاتی ــ قضایی است این که بهفاصله چندین ساعت ادعایی غیرواقعی مبنی بر این که علت خودسوزی سحر محکومیت 6ماهه وی به حبس بوده در توئیتر، اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی دست به دست شده است.
این موجسازی در حالی صورت گرفته که مرکز رسانه قوه قضائیه پیشتر در اطلاعیه خود بهصراحت عنوان کرده است «تاکنون برای فرد مورد اشاره دادگاهی برگزار نشده و فرد مورد اشاره حکم محکومیت ندارد.»، یعنی اصلاً جلسه محاکمهای برگزار نشده که بخواهد حکمی مبنی بر محکومیت به حبس 6ماهه یا حتی برائت صادر شود زیرا همان طور که در اطلاعیه مرکز رسانه آمده، قاضی شعبه بهخاطر فوت یکی از بستگانش در مرخصی بوده و حضور نداشته تا بخواهد جلسه دادگاه را برگزار کند.
نکته قابل تأمل این که برخی از نمایندگان مجلس و برخی رسانههای داخلی ادعای کذب محکومیت سحر خدایاری را به 6 ماه حبس را با قاطعیت در بوق و کرنا کردهاند. نکته تأسفبار این که این گروه از موجسازان و موجسواران از جمله فلان و بهمان نمایندههای مجلس باوجود اینکه اولین خبر درباره خودسوزی سحر خدایاری را مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام و در آن، به برگزارنشدن جلسه محاکمه آن مرحومه تأکید کرده بود، بدون توجه به اطلاعرسانی مجدد قوه قضاییه در این زمینه، هیچ واکنش اصلاحی در نوشتار و گفتار خود نشان ندادهاند.
از سوی دیگر، موجسازیها و موجسواریها در حالی صورت گرفته که طبق گلایه پدر سحر، در زمانی که آن مرحومه در بیمارستان بستری بود و با مرگ دست و پنجه نرم میکرد هیچیک از این گروه از مدعیان به عیادتش نیامده بودند.
بنابراین قوه قضاییه کنار نمایش رأفت اسلامی در مواردی چون تبرئه تمام متهمان اعتراض کارگری خوزستان و همچنین تجدیدنظر در پرونده نیشکر هفتتپه، باید یکبار برای همیشه تکلیف خود با شایعهپراکنی و دروغگوییهای برخی از سلبریتیها و نمایندگان مجلس را روشن کند تا هرازچندگاهی بهبهانه سیل و زلزله و کشف حجاب و مواردی دیگر، به خود اجازه بیان هر ادعایی را بدهند و از اینکه هیچ برخوردی با آنها نمیشود، مطمئن باشند.