پیشرفت جامعه در گرو نهادینه شدن فرهنگ است
عسگر حسن پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، افزود: استفاده از فرهنگ بدون شناخت درست و دقیق میسر نیست بنابراین فرهنگ شناسی و تلاش در پالایش آن امری ضروری است تا مایهای علمی برای فرهنگ سازی و فرهن گپذیری فراهم شود.
وی اظهار داشت: دغدغه و درد فرهنگ از آنجا ضروری است که بدون آموزش یا تبلیغ یا تحکیم، امیدی به تداوم فرهنگ نیست و تلاش نکردن در این زمینه ای برای نابودی یا انزواست.
حسن پور ادامه داد: البته در این زمینه حد و حدود تعامل با دیگران خود مساله ای مهم است چراکه نه تسلیم در برابر دیگران و نه حالت هجوم و غلبه بلکه حالت اشاعه و نیز تبادل و پذیرش جنبه های مثبت فرهنگ ستودنی و عملی است.
این نویسنده جوان بسیجی اضافه کرد: اگر بپذیریم که فرهنگ دستاورد تلاش نسل ها و به ویژه نخبگان و ظرفیت و استعدادهاست. باید در نظر داشت که این دستاورد بدون برنامه ریزی درست و دقیق قابل انتقال به نسل های فعلی و بعدی نیست.
حسن پور با تاکید به اینکه فرهنگ ضامن تعالی و پیشرفت است، بیان کرد: ترویج و اشاعه آن می تواند در ایجاد انسجام جامعه و روح همدلی و همکاری و اتحاد موثر باشد و همین نکته از گسست یا انحراف برخی افراد یا نسل ها و ... پیشگیری کرده و موجب جامعه پذیری درست می شود.
وی ادامه داد: ترویج نکردن فرهنگ خود به ایجاد شکاف و گسست میان آحاد جامعه و از بین رفتن ثمره تلاش های گذشته منجر می شود بنابراین ارزش ها و آرمان ها و الگوها اگر درست ارائه شوند از انحراف یا بی تفاوتی و تغییر، پیشگیری خواهند کرد.
حسن پور خاطرنشان کرد: فرهنگسازی از سویی سبب رفع مشکلات و معایب فرهنگی و از سوی دیگر موجب رشد در دیگر زمینهها می شود چراکه فرهنگ به عنوان عامل تعریف و ترویج و کنترل معیارهای پیوند اجتماعی نقشی مهم در تکوین و تداوم حیات جامعه ایفا میکند.
وی اظهار کرد: راهکارهای مهم و موثر فرهنگی در جامعه پذیری مامنی برای سلامت افراد از آسیب های اجتماعی است و هویتسازی بر اساس ارزش ها و آرمان ها و ایجاد علقه های اجتماعی عاملی برای جامعۀ سالم و پیشگیری از آفات و آسیبهای اجتماعی است.