توسط سازمان بسیج اساتید کشور صورت گرفت:

انتشار هفتمین شماره نشریه تحلیلی بصائر

هفتمین شماره نشریه تحلیلی "بصائر" ویژه اساتید شبکه ملی قدرت نرم، توسط معاونت بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور چاپ و برای اعضای این سازمان ارسال شد.
کد خبر: ۹۲۲۱۶۳۷
|
۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، هفتمین شماره نشریه تحلیلی بصائر ویژه اساتید شبکه ملی قدرت نرم و به همت معاونت بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور هفته دوم اسفندماه منتشر شد.

گفتنی است؛ نشریه تحلیلی بصائر ویژه مسوولان و سخنرانانی است که به نحوی در امر مهم بصیرت افزایی مشارکت می‌کنند.

در بخشی از نوشتار این نشریه تحلیلی چنین آمده است:

هر چند بر اساس اعلام رسمی وزارت کشور مشارکت در انتخابات یازدهم نزدیک به ۴۳ درصد می‌رسد و این رقم به نسبت به گذشته پایین ترین رقم مشارکت مردم در انتخابات را نشان می‌دهد، اما چند نکته قابل تامل در این رابطه وجود دارد:

یکی این‌که میزان مشارکت در جمهوری اسلامی ایران بالا بوده و این رقم را پایین نشان می دهد. در میان کشورهای اروپایی مشارکت بالای ۴۰ درصد رقم پایین به حساب نمی‌آید.

دوم این‌که به هیچ وجه نمی‌توان گفت این روند در انتخاب‌های بعدی ادامه داشته و سیر نزولی خواهد داشت. چرا که نگاه پروسه‌ای به این موضوع غلط و خلاف واقع می‌باشد. هر انتخاباتی مسائل خاص خود را داشته و نیز در گذشته نیز روند مشارکت مردم شکل سینوسی داشته است. چنان‌‌که در انتخابات مجلس هفتم مشارکت به ۵۱ درصد رسیده بود اما در انتخابات مجلس هشتم به ۵۵ درصد افزایش یافته است.  این روند در مجلس نهم به بیش از ۶۳ درصد رسیده است.

نکته سوم این‌که تعداد رای دهندگان خارج کشور در انتخاب‌های مجلس نباید محاسبه شود و ایرانیان مقیم خارج کشور امکان شرکت در انتخابات را ندارند. اما تعداد واجدین رای با احتساب کل واجدین شرایط محاسبه گردیده و چند درصد از رقم مشارکت مربوط به همین تعداد می باشد. نکته مهم تر این است که ۴۰ درصد واجدین شرایط ردر هیچ یک از انتخابات شرکت نداشته‌اند و این رقم را نباید به انتخابات اخیر مربوط دانست.  لذا با توجه به اینکه میانگین مشارکت در انتخابات مجلس گذشته عددی زیر ۶۰ درصد می‌باشد کاهش مشارکت در این انتخابات حدود ۱۷ درصد را نشان می‌دهد.

نتایج نظرسنجی ۱۴ هزار نفری پیرامون مهم‌ترین علت عدم مشارکت مردم در انتخابات که پس از انتخابات انجام شده نشان می‌دهد، ۴۳ درصد مسائل معیشتی مردم و اقتصاد،  ۴۲ درصد حوادث تلخ ۹۸ همچون تصمیم دولت در گران کردن بنزین و حوادث پس از آن، ۵ درصد شیوع  بیماری کرونا و تنها ۵ درصد از پاسخ دهندگان رد صلاحیت‌های شورای نگهبان را مطرح کردند.

نتیجه نظرسنجی یک نهاد دولتی نیز که یک هفته قبل از برگزاری انتخابات انجام گرفته، حاکی از آن است که ۴۷ درصد مردم به مشارکت به خاطر مشکلات معیشتی، ۲۷ درصد به خاطر ناکارآمدی دولت اعلام کردند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد و فقط چهار دهم درصد (زیر نیم درصد) رد صلاحیت‌ها را عامل عدم شرکت اعلام کرده بودند.

بنابراین علت اصلی کاهش مشارکت در انتخابات اخیر نارضایتی مردم از وضعیت فعلی و ناکارآمدی دولت در حل مشکلات کشور می باشد که  به رغم آن همه وعده وعید که در خلال مذاکرات و برجام به مردم داده شد، ایجاد شده است.

 بصائر 7

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار