خانوادههای شهدا مظهر ایثار و فداکاری/تامین 100 درصد هزینههای درمانی ایثارگران/آمادگی حفاظت و پیشگیری از جامعه ایثارگری در مقابل ویروس کرونا
مرتضی انصاریفر مدیرکل بنیادشهید و امورایثارگران استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ خدمت به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران را امری ارزشمند دانست و گفت: همه کارکنان این اداره کل از اینکه توفیق خدمت به این خانوادهها را پیدا کردهاند خدا را شاکر هستند، حرکت در مسیر نورانی شهدا و آنچه که حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برایمان ترسیم کردهاند هدف و آرمان همه ما است.
وی ارائه خدمات در بخشهای مختلف را جزو وظایف این اداره کل دانست و افزود: خدمترسانی به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران در بخشهای مختلف بهداشت و درمان، تحصیل و آموزش عالی، خدمات حقوقی و... از سوی بنیاد شهید ارائه میشود.
انصاریفر شعار «راه شهیدان و ایثار ادامه دارد» را شعار راهبردی بنیاد شهید عنوان و تصریح کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وظیفه همه جامعه از جمله بنیاد شهید است؛ و امروز به واسطه ترویج و برکات همین فرهنگ است که شاهد بسیج اقشار مختلف جامعه در حوادث و مشکلات موجود اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و کمک به آسیبدیدگان هستیم.
مدیرکل بنیادشهید و امور ایثارگران استان مرکزی خانواده شهدا و جانبازان را مظهر ایثار و فداکاری دانست و تاکید کرد: باید ایثار و فداکاری را از خانوادههای معظم شهدا آموخت هر یک از این خانوادهها برای آرامش و امنیت ایران از هستی خود گذشتند؛ این خانوادهها بیش از 30 سال است که در مسیر ایثار و فداکاری حرکت میکنند.
وی با اشاره به ایثارگری جانبازان و خانوادههای این عزیزان گفت: شهدا، جانبازان و ایثارگران در دوران دفاع مقدس با فداكاری و جهاد در راه خدا، كاری بزرگ را به ثمر رساندند كه نزد خداوند اجری بیپایان دارد و امروز هم خانوادههای آنان با پیروی و الگوگیری از این اسوههای ایثار و شهادت زینبگونه در مسیر آرمانهای انقلاب اسلامی حرکت میکنند.
انصاریفر اقتدار، عزت، سربلندی امروز کشور و آرامش و آسایش موجود در جامعه را مرهون جانفشانی های شهدا، جانبازان و آزادگان دانست و تاکید کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ضامن عزت، اقتدار، امنیت و سربلندی کشور است لذا در بخش فرهنگی یکی از وظایف مهمی که برعهده بنیادشهید و امور ایثارگران است برگزاری یادوارهها، چاپ کتابهایی با مضمون خاطرات، زندگینامه و وصایای شهدا و در نهایت زنده نگه داشتن آرمان شهداست.
وی با بیان اینکه در سایت «نوید» خاطرات، زندگینامه و وصایای شهدای استان مرکزی منتشر میشود، گفت: در راستای زنده نگه داشتن آرمان و مکتب شهدا مشارکت فعالی با ستاد کنگره ملی 6200 شهید استان داشتیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مرکزی با اشاره به آمار جامعه ایثارگری و جانبازان استان گفت: ۱۹۵ جانباز استان مرکزی ۷۰ درصد جانبازی دارند که از این تعداد ۱۴ نفر روشندل و ۳۰ جانباز ضایعه نخاعی هستند؛ همچنین ۲هزار و ۴۰۰ جانباز استان گرفتار مشکلات اعصاب و روان بوده که از این تعداد ۷۷ نفر دارای جانبازی حاد و از بین یک هزار و ۶۹۴ جانباز شیمیایی ۱۰ نفر دارای جانبازی حاد هستند.
انصاریفر تعداد جامعه ایثارگران استان به همراه خانوادههایشان را ۹۵ هزار و ۴۹۵ نفر دانست و اضافه کرد: بخشی از خدمات ارائه شده از سوی بنیاد شهید شامل کمک به فرزندان دانشجوی خانواده شهدا و جانبازان است؛ نزدیک به 2 هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان استان در ۶۲ مرکز آموزش عالی استان در مقاطع مختلف مشغول تحصیل هستند و تمامی هزینههای تحصیل آنان اعم از مراکز آموزشی دولتی یا آزاد برعهده بنیاد شهید است.
وی با یادآوری اینکه مدارس شاهد از نظر علمی با مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی در رقابت هستند، ادامه داد: همچنین ۳۲ مدرسه شاهد ویژه فرزندان جانبازان نیز فعال است و قریب به 400 نفر از فرزندان ایثارگر ما در طرح شاهد مشغول تحصیل هستند؛ ما هم بنا به وظیفه و مسئولیتی که داریم ماهانه جلسات ستاد شاهد را برگزار و پیگیر رفع مشکلات فرزندان عزیز ایثارگر در این طرح هستیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مرکزی در ادامه درباره خدمات درمانی ارائه شده ویژه جانبازان گفت: با توجه به افزایش هرم سنی جانبازان استان (مردان ۵۰ تا ۵۵ سال و زنان ۴۵ تا ۵۰ سال) دغدغه اصلی بنیاد شهید ارائه خدمات درمانی مناسب به این بزرگواران است مخصوصا در شرایط موجود که شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور هم هستیم.
انصاریفر ارسال پیامک به منظور افزایش سطح آگاهی درخصوص بیماری کرونا را یکی از اقدامات انجام شده دانست و تصریح کرد: جانبازان عزیز ما به ویژه جانبازان شیمیایی حاد و نخاعی و همچنین والدین شهدا به دلیل جراحات جانبازی و کهولت سن در معرض خطر هستند لذا تا جایی که میتوانیم از درگیر شدن جامعه ایثارگری با ویروس کرونا حفاظت میکنیم.
وی توزیع ماسک و موادضدعفونی در بین جانبازان به ویژه جانبازان شیمیایی و نخاعی را از دیگر اقدامات انجام شده بیان کرد و افزود: از همان روزهای شیوع ویروس کرونا در کشور طی نامهای از دانشگاه علوم پزشکی و پدافندغیرعامل درخواست کردیم تا در تامین ملزومات بهداشتی برای این عزیزان نهایت همکاری را با بنیاد شهید داشته باشند و از تهران هم درخواست اعتبار و وسایل مورد نیاز کردیم و امید است که با تامین این ملزومات در اختیار ما نیز برای توزیع بین جامعه هدفمان قرر بگیرد.
انصاریفر ادامه داد: با همکاری سپاه 10 پک شامل ماسک، ژل ضدعفونی و دستکش تهیه شده و در اختیار جانبازان شیمیایی استان قرار گرفته است.
مدیرکل بنیادشهید و امورایثارگران استان مرکزی یکی از اصلیترین ماموریتهای این اداره کل را تامین 100 درصدی هزینههای درمانی خانوارهای تحت پوشش دانست و گفت: والدین و همسران شهدای بالای ۶۰ سال و جانبازان ۷۰ درصد از حق پرستاری برخوردار هستند.
انصاریفر با بیان اینکه در حال حاضر ۴۴ هزار نفر از جامعه ایثارگران استان تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند، گفت: سال گذشته به دلیل مسائل مالی تعداد مراکز طرف قرارداد بیمهای کاهش پیدا کرد و با تزریق اعتبارات در این بخش تمام هزینهها به خانوادهها پرداخت شده و در حال حاضر هیچ خانوادهای نیست که فاکتور پرداخت نشده داشته باشد.
وی تامین مسکن خانواده شهدا و جانبازان را از دیگر وظایف بنیاد شهید عنوان کرد و گفت: انشاءالله در کلانشهر اراک در بخش تخصیص تسهیلات مسکن براساس مصوبه مجلس و ابلاغ هیئت دولت نزدیک به 2 هزار سهمیه در کلانشهر اراک به این عزیزان تسهیلات 100 میلیون تومانی برای خرید مسکن تعلق خواهد گرفت.
مدیرکل بنیادشهید و امورایثارگران استان مرکزی تصریح کرد: پروژه ۲۶۴واحدی سفیر اراک برای خانوادههای ایثارگر در کلانشهر اراک با پیشرفت 80 درصدی رو به اتمام بوده و امیدواریم سال آینده شاهد واگذاری واحدهای ساخته شده به خانواده معظم شهدا و ایثارگر باشیم.
انتهای پیام/