واکسیناسیون رایگان 700هزار طیور دام روستایی در مقابله با نیوکاسل/ ۸۰درصد پوشش روستایی با پشتیبانی بسیج سازندگی/تشدید نظارت های بهداشتی بر عرضه فراورده های خام دامی در ایام نوروز
دکتر محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ ازاقدامات و فعالیت های آموزشی انجام شده دامپزشکی استان در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا ویروس خبرداد وگفت:در موضوع اطلاع رسانی و آموزش عموم دامداران و مرغداران در خصوص راه های پیشگیری از کرونا ویروس و تاکید بر رعایت بهداشت فردی در هنگام تماس با دام، ضدعفونی خودروهای حمل فرآورده های خام دامی، ضدعفونی کشتارگاه های دام و طیور استان، انجام گردیده است.
وی افزود: آموزش پرسنل کشتارگاه های دام طیور و مراکز بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی درمورد راه های پیشگیری از بیماری کرونا ویروس و تاکید بر رعایت بهداشت فردی در هنگام انجام فعالیت، تعطیلی موقت میدان دام خمین با هماهنگی انجام شده ستاد مقابله با کرونای شهرستان، نصب اطلاعیه بهداشتی و هشدار دهنده در کشتارگاه های دام و طیور و مراکز بسته بندی از طریق واحد های تحت پوشش انجام میشود.
شانقی از ضد عفونی اداره کل در این اداره در خصوص کرونا ویروس لغو جلسات لغو ماموریت غیر ضرور آموزش پرسنلی به صورت کلی خبرداد و گفت: توصیه های بهداشتی به عموم مردم و بخصوص کسانی در منزل حیوانات اهلی یا زینتی نگه داری میکنند یادآوری شده و تاکید می شود تماس با حیوانات خود را به حداقل برسانند و تا جایی که امکان دارد تماس مستقیم نداشته باشند و باید از قربانی کردن حیوانات در منازل یا معابر شهری خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهارکرد: گوشت مرغ، گوشت قرمز یا ماهی و سایر فراورده های مورد نیاز خود را فقط از مراکز عرضه مجاز و دارای لیبیل و مهر دامپزشکی تهیه کنند و با توجه به نزدیکی عید از خرید این جور اجناس از دست فروشان یا سایر دست فروشان برای مثال ماشین های دوره گرد یا بصورت فله و از خرید مرغ زنده از ماشین های سیار یا حیواناتی که در سطح شهر بصورت دستفروش بفروش میرود به شدت خودداری نمایند و اگر موردی بود حتما با کارشناسان ما گزارش و با تلفن 1512 در میان بگذارند تا بازرسان ما با انها برخورد لازم را انجام دهند
دکتر شانقی بابیان اینکه مرحله دوم واکسیناسیون طیور بومی و روستایی علیه بیماری خطرناک نیوکاسل از تاریخ 7 اسفند ماه سال جاری در استان آغاز شده است گفت: در این مرحله ۷۰۰ هزار قطعه طیور روستایی را با واکسن رایگان علیه این بیماری واکسینه خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت:این طرح بوسیله ۱۲گروه دامپزشکی متشکل از ۴۰ نفر تکنسین و دامپزشک و همچنین در برخی شهرستانها هم با همکاری بسیج سازندگی در حال اجرا می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بااشاره به موضوع مبارزه و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاده پرندگان گفت: در این ۱۱ماه بیش از ۶۴۲۰ مورد بازدید و پایش از مرغداری های صنعتی، طیور روستایی، کشتارگاه های طیور، زیستگاه های پرندگان مهاجر و پرنده فروشی ها داشتیم که در این بازدید ها حدود 6 هزار و 200 مورد نمونه برداری انجام شده و خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در سال جاری در مورد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان شاهد نبودیم.
دکتر شانقی در خصوص پیشگیری از بیماری لمپی اسکین بیان کرد: از دهه فجر سال جاری واکسیناسیون دام سنگین استان علیه بیماری لمپی اسکین آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال جاری بیش از 50 هزار راس دام سنگین روستایی و عشایری را با واکسن رایگان بر علیه این بیماری ایمن نماییم.
وی با اشاره به تشدید نظارت های بهداشتی بر عرضه فراورده های خام دامی در ایام نوروز از ۲۵ اسفند تا ۱۹فروردین ۹۹ افزود: این طرح با تشکیل ۳0 گروه دامپزشکی برای نظارت بر مراکز تولید نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی انجام خواهد شد که در این طرح ۲۱۵۰ مرکز توزیع، نگهداری و عرضه در سطح استان تحت نظارت قرار میگیرند و چنانچه با موارد غیر بهداشتی مواجه شویم طبق مقررات و ضوابط با آنها برخورد خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت : امسال برای کنترل بیماری های واگیر و غیر واگیر دام بیش از ۵ میلیون ۳۲۷ هزار راس دام بر علیه بیماریها واکسینه شدند.
وی ادامه داد: برای مبارزه با بیماری مشترک ما حدودا ۸۵۰ هزار راس دام را بر علیه بیماری مشترک واکسیناسیون انجام داده ایم و حدود ۲۰ هزار راس دام سنگین را نیز برای شناسایی بیماری سل آزمایش انجام دادیم15 راس دام سنگین را بیماری آنها مثبت اعلام شده از چرخه مصرف انسانی حذف شده است.
شانقی اظهارکرد: در ۱۱ماهه امسال بیش از ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه طیور در سطح استان کشتار داشتیم ۵۴ هزار و ۶۰۰ تن گوشت آنها استحصال شده است.
وی گفت:تعداد دام کشتار شده سبک و سنگین ۱۲۸هزار راس در این ۱۱ ماه بوده است که استحصال گوشت آنها حدودا 5 هزار و 300 تن میباشد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه در این ۱۱ماهه صادرات به خاطر برخی مشکلات و تحریم ها کاهش داشته برای مثال ماهی زینتی ۲۰۶هزار قطعه، ۹۹۴ تن تخم مرغ خوراکی، ۴۵ تن مرغ منجمد، ۹۶ تن خوراک و مکمل طیور و ۵۰ هزار قطعه مرغ تخم گذار به خارج از کشور صادر شده است گفت: امیدواریم در سال ۹۹ شرایط ما نسبت به سال ۹۸ با توجه به بحث تحریم های ظالمانه افزایش چشم گیر و قابل توجهی نیز داشته باشد.
۹