سال گذشته ۵۵۰ میلیارد تومان جهت خرید تضمینی گندم در استان مرکزی پرداخت شد
بهگزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ غلامرضا ملکی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فعالیت های اداره کل غله و خدمات بازرگانی در راستای تامین کالاهای اساسی مردم است گفت: اقلام اساسی مردم همچون گندم، شکر، روغن و سایر حبوبات توسط این مجموعه تامین می شود.
ملکی اظهار کرد: تمام تلاش خود را برای تامین کالاهای اساسی مردم پای کار آوردیم و امروز در بهترین شرایط ممکن از نظر وجود کالا در کشور قرار داریم چراکه علاوه بر وجود حجم بالای تولید در کشور از نظر واردات هم در شرایط مطلوبی هستیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ هزار تن کالای اساسی در سال جاری در استان توزیع شده است افزود: این میزان در مقایسه با سال گذشته یک رشد ۱۰ برابری داشته است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی به فعالیت ۲ هزار واحد خبازی در سطح استان اشاره کرد و گفت: ماهیانه بیش از ۱۰ هزار تن غله به آرد تبدیل و در اختیار خبازی ها قرار می گیرد.
ملکی ادامه داد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا هیچ تعطیلی در مراکز خبازی استان نداشتیم و این نشان دهنده تلاش های بی دریغ و دلسوز در فرایند تامین نان است که مردم به راحتی آن را می توانند تهیه کنند.
وی اظهار کرد: مصرف بهینه و همراه با صرفه جویی مردم در مصرف نان و دقت خبازان در تهیه نان های مورد نظر می تواند کمک های زیادی به چرخه تولید نان کند و این باید قابل توجه همه باشد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بیان کرد: مهمترین مشکلی که امروز در بحث مصرف نان داریم فرهنگ گرایش مردم به نان سفید و یا غیر سبوس دار است که همه باید برای اصلاح این فرهنگ تلاش کنند چراکه یک مطالبه جدی و مهم محسوب می شود.
وی خرید تضمینی گندم و تامین کالاهای اساسی مردم را یک پروژه ملی و جزء سیاست های اصلی دولت دانست که به عنوان یک استراتژیک مهم مطرح است افزود: در سالی که مزین به جهش تولید است تمام تلاشمان را در راستای تحقق این امر مهم خواهیم گذاشت و سعی می کنیم با افزایش تولید در کشور به مرحله خودکفایی کامل برسیم.
ملکی با اشاره به اینکه حمایت از کشاورزان یکی از اهداف مهم خرید تضمینی گندم توسط دولت است که به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار دارد گفت: در سال گذشته ۳۰۴ هزارتن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری شد و این در حالی اتفاق افتاد که شاهد کاهش ۲۰ درصدی خرید گندم بودیم.
وی اضافه کرد: برای سال ۹۹ با توجه به پیش بینی های صورت گرفته خرید ۳۳۰ هزار تن گندم در دستور کار قرار گرفته و نسبت به سال گذشته یک افزایش ۱۰ درصدی به همراه دارد و امیدواریم در راستای جهش تولید موثر باشد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بیان کرد: نکات مهمی که کشاورزان باید در خرید تضمینی گندم رعایت کنند خیلی مهم است که انتظار داریم اصحاب رسانه به خوبی آن را اطلاع رسانی کنند. کشاورزان قبل از مراجعه به مراکز خرید تضمینی گندم باید کلیه اطلاعات خود را در سامانه مربوطه تکمیل کنند چراکه دولت تنها گندم را از کشاورزان خریداری می کند و به هیچ عنوان از واسطه ها خریداری نخواهد شد.
ملکی اضافه کرد: کشاورزان در سریعترین فرصت باید اطلاعات حساب بانکی خود در بانک کشاورزی را تکمیل کنند و حساب ها نباید راکد باشند.کشاورزانی که از بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کردند و معوقانی دارند نگران وجه خود بابت گندم نباشند چراکه این اطمینان را می دهیم هیچ شعبه ای حق برداشت از حساب کشاورزان برای جبران معوقات را ندارد و کشاورزان در صورت مشاهده این موضوع را گزارش دهند.
وی با اشاره به اینکه حضور کشاورزان در مراکز خرید الزامی است و این کار بدین جهت انجام می شود که کشاورزان هیچ گونه شبهه ای در خصوص محصول خود نداشته باشند ادامه داد: خرید تضمینی گندم یک معامله دو طرفه دولتی است و طرفین معامله باید در مرکز خرید حضور داشته باشند و لذا کلیه مراکز خرید شناسنامه دار موظف هستند کلیه فرم ها را در اختیار کشاورزان قرار دهند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی یادآور شد: کلیه مراکز خرید با توجه به شیوع بیماری کرونا مجهز به پروتکل های بهداشتی شده اند و به دلیل پیش بینی ازدحامی که ممکن است شکل بگیرد خواهشمندیم کلیه کشاورزان کلیه پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
ملکی با تاکید بر اینکه به جهت دقت در فرآیند خرید تضمینی گندم کلیه مراکز مجهز به سیستم نظارتی هستند و یک نفر ناظر هم به عنوان پاسخگو به طور مستمر در مراکز حضور دارد و اگر کشاورزی تخلفی را مشاهده کرد می تواند به ناظرین گزارش دهد ادامه داد: تمام سعی و تلاشمان را در جهت حفظ رفتار عادلانه و عدالت محور با کشاورزان انجام می دهیم و سعی می کنیم در سریعترین فرصت مطالبات کشاورزان را پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اینکه شرکت غله خریدار دانه های روغنی از کشاورزان نیز می باشد افزود: پیش بینی خرید ۴ هزار تن کلزا را در سال جاری داریم که ۸ مرکز خرید نیز در نظر گرفته شده است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: خرید گندم از ۱۰ خرداد در ساوه و دانه کلزا از ۱ خرداد شروع شده که تاکنون ۴۰۰ تن کلزا و ۴ هزار تن گندم خریداری شده است.
ملکی افزود: در سال گذشته ۵۲۵ میلیارد تومان بر مبنای گندم ۱۷۰۰ تومان پول به۲۱ هزار کشاورز پرداخت کردیم که ۵۱ هزار سند ثبتی نیز در این خصوص جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۰ هزار تن گندم به دلیل بهبود کیفیت به استان وارد شده که در سال ۹۹ پیش بینی می کنیم ۵۰ هزار تن گندم نیز وارد استان شود و این یک رقم قابل توجه است که نشان دهنده این است تمام تلاشمان را برای بهبود کیفیت می گذاریم.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی کمترین تخلفات ثبت شده در حوزه آرد و نان را دارد که بیشترین میزان تخلفات مربوط به عدم رعایت سبوس گیری است که نیاز به فرهنگ سازی دارد.
انتهای پیام/