خبرهای داغ:
واکنش فواد ایزدی به قطعنامه ضدایرانی:

ایران باید به تدریج از «NPT» خارج شود

کارشناس مسائل بین الملل به صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس اتمی اشاره کرد و گفت: کاری که ایران باید کند این است که به تدریج به سمت خروج از ان‌پی‌تی برود.
کد خبر: ۹۲۵۰۲۲۴
|
۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، «فواد ایزادی» کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس انرژی اتمی اظهار داشت: این که آژانس یک ابزاری در دست آمریکا و اروپا برای فشار سیاسی بر ایران است، چیز جدیدی نیست و سال‌هاست که این حالت وجود دارد.

وی با بیان این که آمریکایی‎ها مدتی از منافع برجام سود می بردند و یک مقداری مراعات می کردند، تصریح کرد: با توجه به این که انتخابات آمریکا 13 آبان برگزار خواهد شد و از طرفی فشار حداکثری دولت آمریکا شکست خورده است، بر همین اساس آمریکا به دنبال فشار بیشتر و به سرانجام رساندن فشار حداکثری است.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: در حال حاضر دولت ترامپ زیر سوال است که چرا از برجام خارج شده است و نتوانسته موفقیت جدیدی داشته باشد و جمهوری اسلامی را سرنگون نکرده و امتیازات جدیدی از ایران نگرفته است. از این جهت سیاست‌های ضد ایرانی دولت آمریکا در چهار پنج ماه آینده افزایش پیدا می‌کند.

 

اروپا سگ دست‌آموز آمریکا است

فواد ایزدی با تاکید بر این که اروپایی‌ها سگ دست‌آموز آمریکا هستند، افزود: یک زمانی در کشور این بحث وجود داشت که اروپایی‌ها یا نمی‌خواهند در مقابل فشارهای آمریکا مقاومت کنند یا نمی‌توانند. اما الآن مشخص شده است که نه تنها اروپایی‌ها نمی‌خواهند در مقابل فشارهای آمریکا مقاومت کنند بلکه خودشان هم با آمریکا همدست هستند.

وی در ادامه گفت: افرادی که در داخل، کشور را یک سال معطل برجام اروپایی کردند باید الان متوجه شوند که تحلیلشان تحلیل‌های درستی نبوده است.

کارشناس مسائل بین الملل نتیجه اعتماد به اروپا را وضعیت فعلی دانست و بیان داشت: ایران بیشترین همکاری‌ها را با آژانس داشته و بیشترین نظارت‌ها و بازرسی‌ها از ایران بوده؛ ایران رتبه یک بازرسی و نظارت آژانس را دارد آن وقت دولت‎های اروپایی بانی تصویب بیانیه علیه ایران می شوند.

 

مماشات با اروپا جواب درستی نمی‌دهد

ایزدی با اشاره به این که ایران در حوزه بازرسی و نظارت هیچ کاهش همکاری با آژانس نداشته، عنوان کرد: هنوز هم دولت آقای روحانی خودش را پایبند به برجام می‌داند و علاقمند به زنده کردن برجام است.

وی تصریح کرد: رای امروز درسی است برای افرادی که از این مباحث باید درس بگیرند. برجام یک سری عبرت‌هایی دارد، دوران پسابرجام هم یک سری عبرت‌هایی دارد که باید دیده شود.

این کارشناس بین الملل در پاسخ به این پرسش که "آیا رفتار اروپایی‌ها نشأت گرفته از سیاست‌های اتخاذی دستگاه دیپلماسی ایران در مواجهه با برجام است؟" گفت: مشخص شد حالت مماشات و رودربایستی با اروپا که سیاست دولت روحانی بود، جواب درستی نمی‌دهد.

 

ابزار ایران برای مواجهه با صدور قطعنامه چیست؟

ایزدی ادامه داد: کشور بیش از یک سال معطل برجام اروپایی شد و از طرفی هم بیانیه‌های مختلف، اظهارات نادرست و فعالیت های مخرب اروپایی‌ها را تحمل کردیم. اروپایی‌ها ادعای حمایت از برجام را می‌کنند ولی خودشان به هیچ کدام از وظایفشان عمل نمی‌کنند.

وی با بیان این که رودربایستی دولت آقای روحانی با اروپا غیر طبیعی است، افزود: قطعاً رودربایستی و مماشات با اروپایی‌ها در راستای منافع ملی کشور تعریف نمی‌شود. نتیجه این رودرباسیتی این است که اروپایی‌ها احساس می‌کنند می‌توانند هر غلطی کنند و این اقدام، اشتباه امروزشان است.

کارشناس مسائل بین الملل در خصوص ابزارهایی که دستگاه دیپلماسی برای مواجهه با این اقدام دارد، گفت: ایران باید به تدریج به سمت خروج از ان‌پی‌تی برود. ان‌پی‌تی غیر از دردسر و زحمت هیچ سودی نداشته است.

ایزدی با اشاره به این که همه این قطعنامه‌ها، فشارها و تهدیدات به خاطر عضویت ایران در ان‌پی‌تی است، گفت: رژیم صهیونیستی بمب اتم هم دارد و چون عضو ان‌پی‌تی نیست نه قطعنامه‌ای علیه‌اش صادر می‌شود و نه کسی ادعای نظارت بر فعالیت‌های این رژیم را دارد و نه کسی می‌خواهد پایگاه‌های اتمی رژیم صهیونیستی را بازدید کند.

وی با طرح این سوال که چرا آژانس روی ایران تمرکز کرده و کاری با اقدامات و فعالیت های اتمی رژیم صهیونیستی را ندارد گفت: جواب مسئولین آژانس در پاسخ به این سوال این است که ‌رژیم صهیونیستی ان‌پی‌تی را امضاء نکرده است و شما هم می‌خواستید امضاء نکنید.

 

ایران باید به تدریج به سمت خروج از ان‌پی‌تی برود

ایزدی اذعان کرد: به نظر می‌رسد عضویت در ان‌پی‌تی نه تنها هیچ دردی را از کشور دوا نمی‌کند، بلکه مشکلات زیادی را تولید می‌کند. خروج از ان‌پی‎تی به این معنا نیست که ایران تصمیم به ساخت بمب بگیرد؛ خیر، ما علیه ساخت بمب فتوا داریم. ایران همکاری‌های نظارتی خود را می‌تواند به صورت داوطلبانه ادامه دهد.

وی در پایان گفت: هیچ اشکالی ندارد که ایران عضو ان‌پی‌تی نباشد ولی بازرس‌های آژانس فعالیت‌های نظارتی و بازرسی‌شان را ادامه دهند، در واقع این امر امکان‌پذیر است. کاری که ایران باید کند این است که به تدریج به سمت خروج از ان‌پی‌تی برود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار