شهید خیزاب یکی از نمونههای بارز آمادگی جوانان امروز برای جهاد است
به گزارش خبرگزرای بسیج از اصفهان ،سردار اصغر عربپور در رابطه با ویژگیهای شخصیتی شهید خیزاب اظهار داشت: شهید خیزاب نخستین شهید لشکر 14 امام حسین(ع) بوده و در دورانی به شهادت رسید که بعد از جنگ چند سالی از شهادت خبری نبود. شهید مسلم خیزاب ویژگیهای منحصر بهفردی داشت من در لشکر 14 امام حسین(ع) فردی را دیدم که تیزهوش و هشیار بوده و با دقت و ظرافت کار میکرد که آن فرد آقای خیزاب بود.
وی ادامه داد: زمانی که من به لشکر 14 آمدم ایشان در قسمت عملیات بود و ما چند سال ماموریت شمال غرب داشتیم و انصافا دیدم که آدم بسیار زیرک، دانا و پیگیر امور است. یکی از کارهای ما انتخاب جوانان کارا و خوشفکر برای آینده لشکر بود بنابراین نخستین انتخاب خیزاب برای کادرهای اصلی بود پس چند بار ایشان را جابهجا کردیم که برای مسئولیت آینده خود آمادگی بیشتری پیدا کند.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران در استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد با اشاره به انعطافپذیری رفتار شهید در شرایط مختلف بیان کرد: از جمله ویژگیهای شهید این بود که رفتارش را با شرایط و افراد مختلف وقف داده و کار را همان طور که از او خواسته شده بود انجام میداد. برای انجام هر کار نکتهبرداری بسیار داشته و از تجربیات خود و دیگران استفاده میکرد برای مثال زمانی که من برای بازدید از پایگاههای شمال غرب رفته و نکاتی را گوشزد میکردم، در پایگاه بعدی شهید خیزاب موارد را ثبت کرده و قبل از رفتن من تذکر داده بود.
وی افزود: با ظهور داعش در سوریه ما باید افرادی را به عنوان فرمانده گردان معرفی میکردیم و شهید خیزاب یکی از داوطلبان بود اما قصد داشتیم ایشان را به عنوان مسئول عملیات لشکر هم منصوب کنیم که از تهران برای اعزام به سوریه با شهید تماس گرفته شد تا همراه با رضایت فرماندهی به تهران بروند ولی شهید خیزاب برای اینکه میدانست اگر این موضوع در اصفهان مطرح شود افراد در لشکر اجازه رفتن به ایشان نخواهند داد، به تهران رفته و اجازه از فرماندهی را هم بهصورت تلفنی گرفت و علت موافقت ما با رفتن ایشان این بود که برای مسئولیت آینده تجربیات و آمادگی بیشتر با حضور در سوریه پیدا میکند.
شهید خیزاب یکی از نمونههای بارز آمادگی جوانان امروز برای جهاد است
عربپور در رابطه با عامل ظهور جوانانی همچون شهید خیزاب در زمانه امروز گفت: موضوع اصلی تربیت اسلامی چیزی است که دین اسلام، تشیع و اهلبیت(ع) به ما آموخته و از ما خواستهاند. اگر بچه شیعه واقعا به روشی که اهلبیت(ع) خواستهاند، تربیت شود یا والدین و جامعه ما بتوانند فرزند این چنینی تربیت کنند قطعا این فرزند در هر زمینهای که اسلام نیاز داشته باشد در جبهههای فرهنگی، اقتصادی و نظامی آماده هستند.
وی ادامه داد: مبارزه ما با کفر فقط جنگ نظامی نبوده و در همه عرصهها نیاز به جهاد و مبارزه با کفار داریم و گاهی اوقات این مبارزه نظام و جهاد با خون و جان است اما بعضی مواقع نیز با مال یا کارهای فرهنگی و وقتگذاری در زمینه فرهنگی است. متاسفانه در جامعه ما جنگ فرهنگی دشمن بیتاثیر نبوده اما بعضی افراد هم فریب نخورده و فکر نکنند که واقعا جامعه ما تحتتاثیر جنگ فرهنگی یا روانی دشمن قرار گرفته چرا که این طور نیست.
جانشین فرماندهی قرارگاه سیدالشهدا(ع) در ارتباط با حضور جوانان در مواقع نیاز اسلام و انقلاب خاطرنشان کرد: شهادت شهید خیزاب نشان داد جوانان ما در دورانی که تمام دنیا فکر میکردند مردم ایران از دوران دفاع مقدس دور شدهاند و وضع جامعه ما به راه دیگری رفتهاست در زمان نیاز به جهاد جوانان فعلی هم مثل شهدای گذشته بوده و امروز هم در جامعه ما هستند کما اینکه شهید خیزاب برای ثبتنام و داوطلبی تنها نبودند و تعداد زیادی از جوانان با ایشان همراه بودند و همچنین بعد از شهادت ایشان قرار شد لشکر14 امام حسین(ع) گروههای حداکثر 100 نفره به سوریه اعزام کند و برای هر کدام از این گروهها حداقل هزار نفر از پاسداران، خانوادههای شهدا، بسیجیان و دیگر افراد داوطلب بودند و ما را خسته کردند از بس برای اعزام به سوریه اصرار داشتند.
وی ادامه داد: در هر مراسم که حضور پیدا میکردیم تعداد زیادی از مردم جوان و پیر، اصرار برای اعزام به سوریه داشتند و حتی افراد مسن میگفتند ما را بفرستید که جوانان شهید نشوند و هماکنون هم اگر لازم شود جوانان این مملکت هستند اما عامل لازم این است که انسان خودش را بسازد و کسی که به این دنیا پایبندی داشته باشد نمیتواند برای جبهه اعزام شود البته این موضوع به این معنی نیست که کسی به دنیا علاقه نداشته باشد بلکه باید دلبستگی به این دنیا بیشتر از آخرت نباشد.
عربپور با تاکید بر عدم دلبستگی به دنیای فانی اظهار داشت: بعضی از افراد آنقدر به این دنیای فانی دل خوش میکنند که حاضرند آخرتشان را فدای دنیا کنند و این افراد نمیتوانند هیچ حرکتی داشته باشند و حتی در زمان ظهور امام زمان(عج) و یا در عاشورا جزو کسانی بوده و هستند که فرار میکردند همان طور که در صحرای کربلا یا دوران دفاع مقدس هم بعضی از افراد برای خدمت سربازی هم اعزام میشدند ولی فرار میکردند و دلیل این فرار دلبستگی به دنیا است.
وی افزود: اگر انسانها به روشیکه اهلبیت(ع) از ما خواستهاند بزرگ شده و تربیت شوند، هر زمانی که لازم باشد افراد برای بحث دفاع حضور دارند البته دنیا هست و نیاز این دنیا یک نیاز واقعی است اما دلبستگی به این دنیا نباید بیشتر از حدی باشد که خداوند خواسته یعنی باید آخرت را به دنیا اولویت بدهیم.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سیدالشهدا(ع) با اشاره به عدم دلبستگی شهید خیزاب به امور دنیایی گفت: شهید خیزاب هم یکی از همین مردم و یک بچه مسلمان واقعی بود و زندگی و همسر و فرزند داشت البته بعضی افراد که فلسفه شهادت و جهاد در راه خدا را نمیفهمند فکر میکنند که این افراد به خانوادهشان کم توجه بوده یا نمیدانند که افراد در قبال خانواده خود مسئولیت دارند و افرادی مثل شهید خیزاب را کم مسئولیت در قبال خانواده قلمداد میکنند در صورتیکه این طور نیست و حتی علاقه این افراد به خانواده بیشتر از دیگران هم است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع اصلی این است که علاقه افرادی همچون شهید خیزاب به دین و آخرتشان بیشتر از دنیا هم است بنابراین حاضر میشوند از هر چیزی بگذرند و آنچه در تکلیفشان هست را چه در دوران دفاع مقدس و چه در دفاع از حریم اهلبیت(ع) انجام دهند و امروزه هم هر کجا که جبهه انقلاب لازم داشته باشد این افراد حاضرند و شهید خیزاب یکی از نمونههای بارز این آمادگی جوانان ما بود.
کارگزاران نظام باید بدانند که مدیون خون شهدا هستند
عربپور با اشاره به گروههای متفاوت امروز در کشور اظهار داشت: از صدر اسلام تا به امروز عدهای از جان و مالشان در زمانهای مختلف و میدانهای جنگ متفاوت میگذرند همان طور که در دوران دفاع مقدس و امروز در وقوع بلایای طبیعی یا ویروس کرونا وقتی مقام معظم رهبری طرح کمک مومنانه را مطرح میکنند، مردم از کمترین امکانات خود برای کمک به نیازمندان میگذرند و حتی فقرا هم در مواقع سیل و زلزله وسایل زندگیشان را به افرادی که خانههایشان را از دست دادهاند اهدا میکنند و در بعضی مواقع افراد وقت خود را برای جهاد میگذارند.
وی ادامه داد: وقتی بحث دفاع مطرح میشود بسیاری از افراد به جبههها کمک مالی کرده و بعضی افراد هم جان خود را رو میگذارند به هر حال از اول انقلاب تا امروز شاهد این بودیم که مردم برای این نظام اسلامی از جان و مالشان دریغ نکردند که به این نظام کمک کنند.
جانشین فرماندهی قرارگاه سیدالشهدا(ع) در رابطه با افرادی که به عنوان کارگزار نظام فعالیت کرده و اشتباهات فراوان دارند گفت: متاسفانه در همین نظام اسلامی میبینیم که افرادی به عنوان کارگزار نظام مشغول شده و کرسیهای نظام را در اختیار میگیرند ولی از مال و امکانات بیتالمال سرقت کرده و اختلاس میکنند و اموال عمومی را درجهت منافع شخصی استفاده میکنند یا کارخانهها و شرکتهای دولتی را به اعضای باند یا جناح خود تقدیم میکنند که تعداد این افراد کم نیست و شاهد پیگیری قوه قضائیه هستیم.
وی افزود: امروز در جامعه دو نوع آدم داریم که عنوان بعضی از این افراد کارگزار نظام بوده و پشت میزی نشستهاند که این میز از خون شهدا بهدست آمده یعنی اگر شهدای دوران دفاع مقدس نبودند، سربازان صدام بر جامعه ما حکومت کرده و زندگی و ناموس تمام این افراد زیر پوتین سربازان صدام له میشد چون هدف یک دنیا تعویض حکومت جمهوری اسلامی بود.
عربپور تصریح کرد: هدف اصلی داعش هم جمهوری اسلامی ایران و شیعیان بود و سوریه را به عنوان هدف واسط انتخاب کرده و قصد داشتند ابتدا بر سوریه حاکم شده و عقبه حزبالله را ازبین برده و آن را از کنار اسرائیل بردارند و سپس رژیم عراق را تغییر داده و جبههای از اسرائیل تا مرز ایران درست کنند و جوانان ما خیلی زود به لطف خدا و با تدبیر مقام معظم رهبری زودتر از بقیه فهمیدند که دشمن کیست و چه هدفی دارد.
وی ادامه داد: جوانان ما زود متوجه شدند که داعش کفر است و اگر آیه قرآن خوانده و شعار "محمد رسولالله" سر میدهد، همان قرآنی است که در جنگ صفین بر سر نیزهها رفت و داعش کفر و حتی نفاقی بدتر از کفر است و اگر همین جوانان به سوریه نرفته و داعش موفق به فتح سوریه میشد آن وقت با این همه عقبه به سراغ ما میآمد و دیگر کاری از ما ساخته نبود.
جانشین فرماندهی قرارگاه سیدالشهدا(ع) خاطرنشان کرد: پیشتازی افرادی که به سوریه رفته و در آن سرزمین جبهه درست کرده و جنگیدند، هم به مردم آن کشورها کمک کرد که دین، ناموس و زندگیشان زیر دست و پای داعش له نشود و هم جامعه ما در امان ماند و در واقع اینها برای خود سوریه نرفتند بلکه برای جبهه اسلام رفتند که سوریه جزیی از آن است و ما بهخاطر امنیت امروزمان مدیون خون شهدا هستیم.