خبرهای داغ:
گپ‌وگفتی با یک هنرمند نقاش دهه هفتادی؛

دعای مادرها، انگیزه‌ای برای طراحی پرتره شهدا

دختری دهه هفتادی و هنرمند نقاش همدانی با بیان اینکه معجزاتی از شهدا در زندگی خود دیدم که من را دگرگون کرد و افکارم را تغییر داد، گفت: بنابراین در این راه ماندم و قصد دارم که همچنان بمانم. این هنر بتدریج من را به سمت مطالعه در زمینه زندگی شهدا پیش برد و من قبل از شروع طراحی چهره شهدا، سعی می‌کنم در مورد این عزیزان مطالعه داشته باشم و درسهایی از زندگی‌شان بگیرم.
کد خبر: ۹۳۰۰۳۲۰
|
۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷
 
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان-خبرگزاری بسیج- «نسیم زارع متولد ۱۳۷۴ از استان همدان، فارغ التحصیل رشته ادبیات فارسی و دانشجوی فعلی رشته نقاشی در دانشگاه آزاد است که فعالیت‌های هنری خود را از سال ۸۹ بصورت خودجوش آغاز کرد. وی سال ۹۳ در آموزشگاه خصوصی، طراحی چهره را آموزش دید و حالا هنرش را در راه شهدا و آموزش به هنرجویانش به کار گرفته است. این دختر هنرمند و جوان، از عشقش به شهدا و هنری که حاصلش آثار زیبایی از چهره شهدا شده است، برایمان می‌گوید که در ادامه می‌خوانید.»

نسیم زارع ، هنرمند نقاش
خانم زارع هنرمند همدانی گفت: پدرم یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس است که همیشه از خاطرات جنگ و جبهه‌اش برایمان تعریف می‌کند؛ حرف‌های پدرم علاقه خاصی به شهدا را در دلم ایجاد کرد و تصمیم گرفتم از هنرم برای نشان دادن ارادتم به این عزیزان استفاده کنم و چهره آنها را طراحی کنم و انگیزه من برای شروع به فعالیت در بخش طراحی پرتره شهدا از اینجا کلید خورد.

زمانی که دانشجوی رشته ادبیات فارسی بودم، دبیری انجمن‌های علمی را نیز برعهده داشتم. همین امر باعث شد که لابه‌لای برنامه‌های ادبیات، چند دوره هم نمایشگاه نقاشی برگزار کنم. در نمایشگاهی با عنوان "هنر سوم" که سه دوره برگزار شد، من کارهای هنری خودم که چهره‌های شهدا بود را به نمایش گذاشتم و بازخوردهای خوبی را از آن گرفتم.

نمایشگاهی با چهره ۱۴ شهید مدافع حرم
وی افزود: شهریورماه امسال، اولین نمایشگاه انفرادی خود را برگزار کردم و چهره ۱۴ شهید مدافع حرم استان همدان به علاوه تصاویر حضرت امام خمینی (ره)، امام خامنه‌ای، سردار سلیمانی، سردار همدانی و شهید حاج محمد میرزا سلگی را به نمایش گذاشتم. میزان بازدیدها بالا و بازخوردها بسیار مثبت بود، بخصوص اینکه همسن و سال‌های خودم از دیدن این آثار لذت بردند و این نمایشگاه باعث ترغیب آنها به ثبت نام برای آموزش و همکاری با من در این زمینه شد. حالا قرار است با همین دوستان برای ۲۲ بهمن، نمایشگاه گروهی را جهت عرضه آثار خود دایر کنیم.

نسیم زارع هنرمند دهه هفتادی، ادامه داد: من بواسطه این هنری که ۱۰ سال است در آن فعالیت دارم، به جوانان همسن و سال خودم، آموزش نقاشی دادم و اکنون آنها نیز از این رشته هنری، کسب درآمد می‌کنند.

این موفقیت را از عنایت خاص شهدا میدانم. به لطف خداوند، از ابتدا استعداد خوبی در زمینه‌های هنری داشتم و از سن ۱۷ سالگی در بخش‌های مختلف نقاشی مثل طراحی چهره و پرسپکتیو، با وسایل مختلف مانند مدادرنگی، پاستل، ذغال و خودکار آموزش‌های هنری می‌دیدم و اکنون این رشته‌ها را به هنرجویانم آموزش داده‌ام تا در این زمینه‌ها کار کنند و خوشحالم که الان این هنر برای همه آنها درآمدزایی می‌کند. یکی از برنامه‌های آینده من پس از فارغ التحصیلی در رشته نقاشی، تاسیس یک آموزشگاه چندمنظوره است.

علاقمندم از هنرجویان بااستعداد خودم در بخش‌های مختلف استفاده کنم و به اتفاق یکدیگر آموزشگاه را اداره کنیم. یکی دیگر از برنامه‌های من، استعدادیابی و آموزش رایگان نقاشی است تا اینکه روزی برسد که هنرجویانم نیز بتوانند از این هنر استفاده کنند و در آموزشگاه‌ها مشغول به کار شوند.

عنایت خاص شهدا و دعای مادری پشت سر هنرمند جوان
وی از عنایت‌ها و توجهات خاص شهدا به کار خود و هنرجویانش گفت: ما برای تصاویر شهدا کاملا با جان و دل و بصورت رایگان کار می‌کنیم اما شهدا نظر خاصی به ما دارند که سبب می‌شود در سایر بخش‌ها، درآمد خوبی داشته باشیم. این عنایت شهدا به من کاملا ثابت شده است و گاهی به طرز باورنکردنی اتفاقات زیبایی را در زندگی‌ام رقم می‌زند و کمک شهدا را کاملا لمس می‌کنم. چندین سال است که در زمینه طراحی چهره شهدا کار میکنم و ضمن اینکه این کار خوشحالم میکند، کاملا با این شخصیت‌ها مانوس شده‌ام. اولین چهره شهیدی که کشیدم، شهید مدافع حرم "امیرعلی محمدیان" از استان تهران بود که بسیار بر من تاثیرگذار شد و اثرات دعای مادر این شهید را در زندگی‌ام دیدم. وقتی تصویر به دست مادر شهید رسید، او برای من دعای خیر کرد و من هنوز هم نتایج فوق العاده آن دعا را در زندگی‌ام می‌بینم و شاید به دست آوردن دعای خیر مادرها، انگیزه اولیه من از شروع به نقاشی چهره شهدا شد.

حالی که با شهدا دگرگون شد
زارع ادامه داد: معجزاتی از شهدا در زندگی خود دیدم که من را دگرگون کرد و افکارم را تغییر داد. بنابراین در این راه ماندم و قصد دارم که همچنان بمانم. این هنر بتدریج من را به سمت مطالعه در زمینه زندگی شهدا پیش برد و من قبل از شروع طراحی چهره شهدا، سعی می‌کنم در مورد این عزیزان مطالعه داشته باشم و درسهایی از زندگی‌شان بگیرم. مثلا کتاب "خاک‌های نرم کوشک" درباره زندگی شهید عبدالحسین برونسی، درسی که به من داد مانوس بودن وی با اهل بیت علیهم السلام بود. وی بقدری ارادت به ساحت مقدس حضرت زهرا سلام الله داشت که حتی در عملیات‌ها، با حضرت زهرا (س) نجوا میکرد و ایشان نیز به وی کمک می‌کردند. ارادت شهید به بانوی دوعالم، من را علاقمند کرد تا تصویر ایشان را بکشم.

مطالعه زندگی شهدا، توصیه هنرمند جوان به همسن و سال‌های خود
این هنرمند نقاش، در توصیه به همسن و سال‌های خود برای مطالعه زندگی شهدا و بکارگیری هنر خود در راه خدمت به شهدا، اظهار داشت: به عقیده من، حرف حق یک روز تاثیر خود را بر قلب‌ها می‌گذارد از این رو، مطالعه و تحقیق روی سیره شهدا، سراسر زیبایی و پُر از اتفاقات واقعی است که ناخودآگاه همه چیز زندگی انسان را تغییر می‌دهد، تغییر در رفتار، اخلاق و حتی ظاهر. خواندن زندگی شهدا من را که خیلی عوض کرد. آدم دیگری بودم اما با ورود این افراد به زندگی من، فرد دیگری شدم و آرامشی در زندگی‌ام پدید آمد که وصف ناشدنی است. پیشنهاد من به همسن و سال‌های خودم این است که حتما در لابه‌لای کتاب‌های درسی و غیردرسی خود، به مطالعه زندگی شهدا نیز بپردازند. داستان‌های جالب و معجزات زیادی در زندگی شهدا اتفاق افتاده است که هرکس را می‌تواند دگرگون کند. همچنین همه باید هنر و توانمندی خاص خود را برای شهدا بکار بگیرند مثل چاپ کتاب، مجله، برگزاری مسابقه و ...، تا بدین صورت راه آنها را ادامه دهیم .

شهید حاج قاسم سلیمانی و قدرتی که به قلم هنرمند جوان ‌بخشید
وی درباره نجواهایش با شهدا هنگام تصویرسازی گفت: موقعی که روی تصاویر شهدا کار می‌کنم، از لحظه شروع به کار با شهید حرف میزنم. آخرین تصویری که کار کردم، چهره شهید حاج قاسم سلیمانی بود. زیرا من در مسابقه "خون تو حریف می‌طلبد" شرکت کرده بودم و باید چهره شهید حاج قاسم را می‌کشیدم. با شروع به کار، مدام درحال گفتگو و نجوا با این شخصیت بودم و ایشان به قلم من قدرت فوق العاده‌ای می‌بخشید. از این‌رو، تصویر وی مورد قبول همه واقع شد و من در این مسابقه، نفر اول شدم. بسیاری از افراد بزرگ از این اثر دیدن کردند و مورد تشویق شان قرار گرفت.

زارع در پایان از عوامل موزه دفاع مقدس استان همدان بویژه سردار ظفری، حاج آقا الهی تبار و آقای لطفی مسئول بخش فرهنگی موزه دفاع مقدس که در برگزاری نمایشگاه ها، بسیار خالصانه به ایشان و هنرجویانش کمک می‌کنند، تشکر کرد و افزود: جالب است که وقتی پای شهدا در میان است، همه کارهایمان به خوبی پیش می‌رود. این به واسطه لطف و عنایت شهدا است که در کارهایمان هیچ گره‌ای بوجود نمی‌آید و حضورمان در نمایشگاه با نهایت استقبال روبرو می‌شود و خیلی افراد بدون درخواست ما، به کمک‌مان می‌آیند.
گفت وگو : فرزانه همتی
انتهای پیام/*
منبع:طنین یاس/
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار