پنجمین همایش استانی روز جهانی خاک در سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برگزار شد
محمد علی نیکبخت فرسایش آبی و بادی خاک را مهمترین چالش بخش کشاورزی استان سیستان وبلوچستان برشمرد که همه ساله حجم خسارت سنگینی بر منطقه وارد مینماید.
وی تصریح کرد بمنظور گسترش فرهنگ حفظ خاک و تبیین اهمیت آن در تلاش هستیم تا با آموزش و ترویج، توجه همه بهره برداران را به این موضوع مهم معطوف نماییم.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اهداف برگزاری همایش و تشکیل اداره خاک در سازمان گفت :سیستان و بلوچستان جزو ۶ استان کشور است که مطالعات مدیریت پذیر خاک آن در سطح ٢١٠٠ هکتار در حال انجام است .
جعفر زربافتی کشت های خارج از فصل در جنوب استان را یکی از استعدادهای درخشان منطقه برشمرد و اظهار داشت باقی ماندن بقایای پلاستیک ها در خاک یک تهدید جدی در منطقه جنوب استان است .
وی خواستار ایجاد ساختار مدیریت جامع حفظ خاک در کلیه دستگاه های اجرایی مرتبط و اختصاص یک ردیف اعتباری برای اجرای پروژه در راستای حفظ وغنی سازی خاک شد.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان در این همایش چالش های مهم خاک کشاورزی را خشکسالی های پی درپی، چرای بی رویه دام در مراتع، توسعه شهرسازی، سد سازي های بی رویه و تغییرات دمایی برشمرد .
عبدالحسین سجادی افزود برای تبیین ارزش خاک و حفظ و حراست از آن باید در قالب یک مدیریت صحیح و واحد، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها انجام شود.
در این همایش آقایان دکتر دواتگر و دکتر رضایی از موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، دکتر شهریاری از دانشگاه زابل و عسکری از اداره کل حفاظت محیط زیست مطالب علمی را در خصوص اهمیت حفظ خاک در تولید و وضعیت خاک کشور و استان سیستان و بلوچستان ارائه کردند.
در پایان همایش به برندگان مسابقه نقاشی کودکان بمناسبت روز جهانی خاک با اهدای هدایایی تقدیر بعمل آمد.
گفتنی است صبح امروز پنجمین همایش استانی روز جهانی خاک استان سیستان و بلوچستان در محل سازمان جهادکشاورزی استان و با حضور جمعی از مسئولان اجرایی استان برگزار گردید