خروج دانشگاه از انفعال، اعتماد دستگاههای اجرایی و مردم را در پی خواهد داشت
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در دیدار هیأت رئیسه ، رؤسای دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه سیستانوبلوچستان با موضوع نقش مراکز دانشگاهی در توسعه و پیشرفت استان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: اهمیت نقش دانشگاه در توسعه و آبادانی استان بر کسی پوشیده نیست و دانشگاه باید به عرصههای مختلف ورود کرده و پاسخگوی نیازها باشد تا اثرگذاری آن در جامعه کاملا مشهود باشد.
امام جمعه زاهدان افزود: لازمه نقشآفرینی، ایجاد ظرفیت و کسب آمادگی در بخشهای نرم افزاری و سخت افزاری دانشگاه است.
آیتالله محامی با ابراز خرسندی از پیشرفتهای حاصل شده و کسب امتیازات برتر توسط دانشگاه سیستانوبلوچستان بیان داشت: علی رغم زمینههای فراوان، اقدامات دیرهنگام صورت گرفته است و باید برای جبران گذشته تلاش مضاعف نموده و فرصتهای پیش آمده نهایت استفاده صورت گیرد.
وی ضمن مهم دانستن فرهنگ نسبت به سایر عرصهها، خواستار ایفای نقش دانشگاه در این زمینه شد و اظهار داشت: فرهنگ دارای معانی وسیعی است که در این میان فرهنگ دینی دارای اهمیت بیشتری است و تلاش برای تعمیق فرهنگ دینی وظیفه همه است و هر کس جایگاه مهمتر و تأثیرگذاری بیشتری دارد وظیفه سنگینتری بر عهده اش قرار میگیرد.
امام جمعه زاهدان انگیزه الهی و خدمت به مردم را امر اساسی و زیربنایی برای فعالیت در همه عرصهها عنوان کرد و گفت: لازمه کار برای خدا، خدمت به خلق خداوند است و امر خدمت به مردم در صورت تحقق میتواند موتور پیشران فعالیتهای ما و تقویتکننده فرهنگ تلاش، ایثار و از خودگذشتگی باشد.
وی ضمن مهم برشمردن اثرگذاری بر دانشجویان از طریق رفتار و عمل، ادامه داد: اساتید و مدیران باید با اخلاق و عمل خود روی دانشجویان تأثیر بگذارند که اگر روابط صمیمانه و دلسوزانه برقرار شود و استاد، شاگرد را فرزند خود بداند در نتیجه شاگرد رشد پیدا کرده و قدردان خواهد بود.
آیتالله محامی تصریح کرد: طبق روایتی از امام علی(ع) اگر کسی خود را پیشوا قرار میدهد باید قبل از پرداختن به دیگران به خود بپردازد و با عمل خود دعوت کننده باشد و کسی که ابتدا به رشد علمی و تهذیب نفس بپردازد سزاوار تقدیر است.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان خواستار فعالیت در زمینه پذیرش دانشجویان غیر ایرانی شد و گفت: جذب و آموزش دانشجویان خارجی منافع ملی و راهبردی داشته و باید در این جهت برخورد فعال داشته باشیم.
امام جمعه زاهدان بیان کرد: یکی از عوامل عدم استقبال دستگاههای اجرایی و عدم اعتماد مردم به دانشگاهها این است که متاسفانه دانشگاه منفعل عمل کرده که اگر برخورد فعال صورت گرفته و دانشگاهها پیش قدم میشدند بخشی از کار پیش میرفت و استقبال صورت میگرفت.
وی بیان کرد: درخصوص رفع نیازمندیها و امکانات، باید گام به گام پیش رفت و باید تلاش شود که عملکرد دانشگاه نتایج ملموسی در زندگی مردم داشته باشد.
در ابتدای این ديدار دکتر رضایی رئیس دانشگاه سیستانوبلوچستان نیز به ارائه گزارشی از آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه سیستانوبلوچستان کرسیهای متعددی در خصوص آسیبهای اجتماعي برگزار کرده و همچنین در حوزه کرسیهای نظریه پردازی جزء سه دانشگاه برتر کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۰ هسته فناوری و ۲۰ شرکت دانش بنیان در مجتمع فناوری و نوآوری دانشگاه فعال است و بسیاری از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری استان از فارغالتحصیلان دانشگاه سیستانوبلوچستان هستند.
این مقام مسئول همچنین به برگزاری همایشهای بین المللی، همایشهای توسعه استان در حوزه آب و معدن و رشد 11 پلهای دانشگاه سیستانوبلوچستان از لحاظ آموزش در سطح کشور، اشاره نمود.