خبرهای داغ:
یک استاد حوزه در توضیح مبحث "سعی و تلاش" کتاب« قوائد قرآنی با تاکید بر جهاد تبیین »

اراده و پشتکار از عوامل تقویت سعی و تلاش

اراده و پشتکار از عوامل تقویت سعی و تلاش
یک استاد حوزه با بیان اینکه رهبر انقلاب فرموده اند که اساسا وجود مانع است که به تلاش انسان معنا و حقیقت معنوی می بخشد و الا اگر مانع نبود جهاد معنایی نداشت، گفت: اراده و پشتکار یکی از عوامل تاثیرگذار در تقویت سعی و تلاش است و زمانی حاصل می شود که فرد استعدادها و توانایی های خود را بشناسد و ظرفیت خود را بالا ببرد.
کد خبر: ۹۴۲۵۰۶۶
|
۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹
 
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان-خبرگزاری بسیج - - از خوزستان : زینب سادات حسینی نیک در گفت وگو با خبرنگار ما در توضیح مبحث "سعی و تلاش"به عنوان بخشی از کتاب " قوائد قرآنی با تاکید بر جهاد تبیین " به نویسندگی آقایان، سید رضی سیدنژاد و ابوالقاسم بخشیان اظهار کرد: سعی و تلاش در لغت به معنای راه رفتن تند و سریع است به گونه ای که صدق بر دویدن نکند و در معنای دوم جدیت، تلاش و کوشش برای انجام کار خیر یا شر عنوان شده است.
وی در تبیین اهمیت موضوع تلاش به بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: دستاورد واقعی و حقیقی انسان آن چیزی است که محصول سعی و تلاش خودش باشد.
این استاد حوزه در تفسیر آیه ۷ و ۸ سوره الشرح بیان کرد: ایات "فاذا فرغت و فانصب و الی ربک فارغب"می فرماید که هر وقت از کاری فراغت یافتی بدون وقفه برای کار جدید شتاب و برای آن برنامه ریزی کن.
حسینی نیک همچنین به تفسیر آیات ۳۹ و ۴۰ سوره نجم پرداخت و افزود: آیات" و ان لیس للانسان الا ما سعی و ان سعیه سوف یری" عرض میدارد که هر گونه پیشرفت و ترقی در گرو سعی و تلاش است و افراد تنبل و بی حال هم در دنیای مادی و هم در فضایل معنوی و اخروی چیزی نصیبشان نخواهد شد و خداوند نیز چیزی نصیبشان نمیکند.
وی با بیان اینکه خداوند هیچ تلاشی را بی پاداش نمی گذارد، ادامه داد: اراده و پشتکار یکی از عوامل تاثیرگذار در تقویت سعی و تلاش است و زمانی حاصل می شود که فرد استعدادها و توانایی های خود را بشناسد و ظرفیت خود را بالا ببرد.
این استاد حوزه، پایداری در برابر موانع و مشکلات، نترسیدن در برابر شکست و وجدان کاری را از دیگر عوامل موثر در تقویت سعی و تلاش دانست و گفت: در آیه ۱۴۶ سوره آل عمران راز و رمز موفقیت پیامبران و امامان ، ایستادگی و پایداری در برابر موانع و مشکلات بوده است.
حسینی نیک تاکید کرد: به گفته شهید مطهری مشکلات و بلایا از انسان ضعیف و پست، فردی قوی و عالی می سازد . این مشکلات حکم تبدیل، تکمیل و عوض کردن انسان ها را دارند. پیام آیه "و من اراد الاخره و سعی لها سعیها و هو مومن فاولئک کان سعیهم مشکورا" سوره اسرا این است که هر کس خواهان اخرت باشد و برای آن تلاش شایسته ای انجام دهد عبادت و اعمالش پذیرفته می شود.
وی خودکم بینی، راحت طلبی، ناامیدی و بهانه جویی را عوامل بازدارنده از سعی و تلاش عنوان کرد.
این استاد حوزه یادآور شد : طبق گفته آیت الله طباطبایی موثرترین عامل افزایش حضور قلب در نماز، کم کردن حرف های بیهوده ، توجه به معانی کلمات در حین نماز و تفکر به عظمت خداوند در طول روز است.
پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار