رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر خبر داد

اقامت ۱۶۴۳۸ مسافر نوروزی در ملایر

همدان-رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر از اقامت ۱۶ هزار و ۴۳۸ مسافر نوروزی در این شهرستان خبر داد.
کد خبر: ۹۵۰۲۳۶۲
|
۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، ابراهیم جلیلی در جمع خبرنگاران، از اقامت ۱۶ هزار و ۴۳۸ مسافر نوروزی در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: اقامت در شهرستان نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد رشد داشته است.

وی از اقامت ۷ هزار و ۳۵۶ مسافر نوروزی در اقامتگاه‌های رسمی دارای مجوز خبر داد و بیان کرد: ۴۵ درصد اقامت مسافران نوروزی در اقامتگاه های رسمی دارای مجوز ثبت شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: یک هزار و ۶۷ اقامت در هتل‌ها، یک هزار و ۹۱ اقامت در مهمانپذیرها، ۶۲۴ اقامت در هتل آپارتمان و ۹۵۷ اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی ثبت شده است.

وی با بیان اینکه ۵۴ درصد اقامت‌ها در اقامتگاه‌های غیررسمی و یک درصد در اقامتگاه‌های اضطراری ثبت شده است، افزود: ۸ هزارو ۸۶۶ مسافر در اقامتگاه‌های غیررسمی شامل مراکز اسکان آموزش و پرورش، سوئیت و ویلا اقامت داشتند.

جلیلی به ۶۸ بازدید نظارتی از مراکز اقامتی، دفاتر خدمات مسافرتی و مراکز بین راهی اشاره و مطرح کرد: نظارت از این اماکن به نسبت سال قبل ۵۰ درصد بیشتر شد و خوشبختانه تاکنون هیچ شکایتی در این مورد ثبت نشده است.

وی با اشاره به ۱۷۹ هزار و ۵۸۸ بازدید از جاذبه های تاریخی فرهنگی شهرستان در ایام نوروز گفت: بیشتر بازدیدها از جاذبه‌های دست ساز مانند مجموعه جهان کوچک‌ ثبت شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر از افزایش ۱۰ درصدی بازدید از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان به نسبت سال قبل خبر داد و افزود: در ایام نوروز حدود ۱۸ برنامه از جمله استقبال از مسافران نوروزی، برگزاری کرسی قرآن و ایستگاه نقاشی در موزه لطفعلیان، جشنواره آش‌های محلی در سفره خانه سنتی نبی خان، نهمین جشنواره سفره هفت سین، پخت کلوچه محلی، دومین جشنواره فرش ملی ازندریان، آیین جهانی ورزش باستانی در زورخانه بابک و رژه اسب سواران در ارک باستانی نوشیجان برگزار شد.

وی با تاکید بر اهمیت ایجاد سفره خانه‌های سنتی و اقامتگاه بوم‌گردی در روستاهای کوچک اطراف سد کلان ملایر گفت: ایجاد این اقامتگاه‌ها به جای ساخت هتل‌های چند طبقه، علاوه بر معرفی جاذبه‌های گردشگری آن منطقه، انتفاع اقتصادی بسیار خوبی برای اهالی دارد.

جلیلی به برگزاری نخستین جلسه ستاد خدمات سفر در ۲۹ آذرماه سال گذشته با عنوان المان ها و جشنواره های نوروزی اشاره و مطرح کرد: ستاد خدمات سفر یک ستاد دائمی است که در ایام نوروز و تابستان و دیگر تعطیلات، با جدیت بیشتری پیگیری می شود.

وی ادامه داد: جلسه دیگر خدمات سفر که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، ۱۳ مصوبه داشت که در نتیجه آن چهار ستاد فرعی در بخش های مختلف شهرستان و ۱۰ کمیته برگزار شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه ستاد اجرایی خدمات سفر شامل دو بخش خدماتی و فرهنگی است، افزود: بخش خدماتی را دستگاه های خدماتی و بخش فرهنگی را برخی دستگاه ها از جمله شهرداری و به صورت ویژه اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام می دهند.

وی نصب المان های نوروزی در سطح شهر و به ویژه در بلوار سیف الدوله را از اقدامات خوب و موثر شهرداری در جذب گردشگر دانست و گفت: برنامه های فرهنگی اداره در دو قالب معرفی آثار و جاذبه ها با استفاده از رویداد و دیگری معرفی برندهای شهرستان بود.

جلیلی هدف از برگزاری جشنواره های نوروزی را ایجاد شور و نشاط در جامعه، احیای آداب و رسوم گذشته یک منطقه، سوژه سازی و شناسایی ظرفیت های ناشناخته آن منطقه و در نتیجه پیگیری برای ثبت آن اثر و ایجاد انتفاع اقتصادی برای آن منطقه دانست.

وی با تاکید بر اینکه در گذشته اقتصاد محلی بر اساس آداب، رسوم، ظرفیت و هنر هر منطقه، با چالش کمتری، سبب رونق اقتصاد مردم آن منطقه شده است، گفت: افزایش ثبت آثار تاریخی با افزایش شاخص شهرستان، در کسب اعتبارات و امتیازات به شهر کمک می کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال پایدار را یکی دیگر از اهداف برگزار برنامه های فرهنگی این اداره خواند و تاکید کرد: تقویت و ایجاد اشتغال های محلی و خرد به ویژه در مناطق روستایی به تقویت توان اقتصادی مردم کمک کرده و باری از دوش دولت برمی دارد.

وی به برگزاری مراسم استقبال از مسافران نوروزی در یکم فروردین ماه اشاره و بیان کرد: در برگزاری بسیاری از مراسم استقبال از مسافران نوروزی، هدف معرفی ظرفیت های شهرستان به مسافران است.

جلیلی از در نظر گرفتن یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار توسط استاندار برای مرمت یخدان میرفتاح خبر داد و خاطرنشان کرد: در صورت تخصیص این اعتبار، تا پایان فصل پاییز گنبد این اثر تاریخی اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار