به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، سردار علی بلالی در ویژه برنامه روز ملی بسیج اساتید، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: هشت سال جنگ تحمیلی و تهدید و توطئه دشمنان، همان زمان برکاتی داشت و تبدیل به فصرت برای نظام و رزمندگان اسلام شد.
به گفته وی، در دوران دفاع مقدس گرفتن اطلاعات از دشمن بعثی و عملیات شناسایی کار دشواری بود و شهدای زیادی در این راه تقدیم نظام شد، چرا که باید میفهمیدیم عراقیها چه وضعیتی دارند تا بتوانیم متقابلاً اقداماتی داشته باشیم.
مشاور عالی فرمانده هوافضای سپاه، خاطر نشان کرد: سال ۱۳۶۳ شهید چمران ایدهای مطرح کرد تا برای گرفتن اطلاعات از دشمن پرندههایی را به آسمان عراق بفرستیم؛ همان زمان شماری از نظامیها در کنار کارکنان جهاد دانشگاهی اصفهان اقدام به ساخت یک پهپاد میکنند و نام آن را «تلاش» میگذارند.
وی ادامه داد: تلاش آغاز یک ایده در میانه میدان مبارزه بود که بیش از ۵۰ هزار تصویر از مناطق مختلف مورد نظر برای ایرانیها گرفت. بعد از آن پرنده دیگری با نام مهاجر ساخته شد که توان حمل آرپیجی ۷ داشت و برای زدن اهداف مورد نظر به کار گرفته شد.
سردار بلالی با اشاره به اینکه در همان دوران پهپادهای متجاوز دشمن که وارد خاک ایران شدند سرنگون شده و مهندسی معکوس شدند. این پهپادها ساخت رژیمهای اسرائیل، آمریکا و کشورهای ائتلاف بود و از همه آنها از نظر دانش فنی و علمی مهندسی معکوس شدند.
وی تصریح کرد: امروز با عنایت حضرت حق مدرنترین پرندهها و پهپادهای آمریکایی به دست رزمندگان ایرانی رسیده و همه آنها بومی سازی شدهاند. همه این پهپادها با مدلهایی که شهید طهرانی مقدم طراحی کرد به مرحله ساخت و عملیات رسید.
مشاور عالی فرمانده هوافضای سپاه به حضور ۲۷ ساله خود در کنار شهید حسن طهرانی مقدم اشاره کرد و ادامه داد: در پاییز سال ۱۳۶۳، سیزده جوان زیر ۲۰ سال ایرانی برای طی مراحل آموزشی عازم سوریه شدیم تا آموزشهای لازم را فرا بگیریم. شبانه روز برای این اقدام وقت گذاشتیم و به سفارش شهید طهرانیمقدم که میگفت هر چه میتوانید از استادان و مربیان نظامی فرا بگیرید، گوش فرا دادیم.
وی خاطر نشان کرد: شهید طهرانیمقدم میگفت نه تنها نحوه شلیک کردن موشک، بلکه تعمیر و نگهداری و مراقبت از موشک را هم باید فرا بگیرید و از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
سردار بلالی گفت: پس از خاتمه جنگ تحمیلی، موشکهای پیشرفتهتری ساختیم که نمونه اول آن ۳۰۰ متر بُرد و یکهزار و ۵۰۰ متر انحراف داشت. سالها تلاش کردیم تا انحراف را به ۵۰۰ متر رساندیم و باز سالها تلاش کردیم تا انحراف موشک را به ۲۰۰ متر کاهش دادیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند خوب است اما موشک ما باید نقطه را بزند و طوری نباشد که بیگناهان، هدف اصابت موشک ایران قرار بگیرند.
وی اظهار کرد: تلاشهای مجاهدان صنعت موشکی باز هم ادامه یافت تا اینکه امروز موشکهایی ساخته شدند که دو هزار و ۵۰۰ متر برد پروازی دارند و انحراف آنها صفر و نزدیک به صفر است.
مشاور عالی فرمانده هوافضای سپاه با یادآوری انتصاب سردار شهید احمد کاظمی در سال ۸۰ بهعنوان فرمانده هوافضای سپاه، افزود: آن زمان شهید کاظمی معتقد بود در صنعت موشکی به خوبی کار شده و پیشرفت داشتهایم اما در پدافند اینگونه نیست؛ از همین رو گفت که باید همان مدلی حسن طهرانیمقدم را در عرصه پدافندی هم اجرا و پیاده کنیم و همان زمان بود که سردار حاجیزاده بهعنوان فرمانده پدافند نیروی هوافضای سپاه شروع به کار کرد.
به گفته وی، با آمدن سردار حاجیزاده، مدل شهید طهرانیمقدم در عرصه پدافند هم پیاده شد و نخستین رادارها با وجود اینکه دانش فنی کافی آن را نداشتیم، با همت و تلاش و مجاهدت رزمندگان اسلام، ساخته شدند.
گلوبال هاوک زده شد؛ آمریکا اقدامی نکرد
سردار بلالی با یادآوری سیام خردادماه سالروز ساقط کردن گلوبال هاوک آمریکاییها در آبهای جنوب ایران، اظهار کرد: این پرنده گرانقیمت آمریکایی وارد آسمان جاسک شد و سه بار تذکر گرفت، اما توجهی نکرد چرا که گمان نداشت در ارتفاع بالایی که دارد، کسی بتواند آن را هدف اصابت قرار دهند.
وی ادامه داد: وقتی گلوبال هاوک وارد فضا شد با یک فروند موشک سوم خرداد در ارتفاع ۵۳ هزارپایی از زمین، در حالی که ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت داشت مورد هدف قرار گرفت و سرنگون شد. ترامپ همان زمان گفت سپاه ایران جرئت کرده و به پهپاد آمریکا شلیک کرده پس ما نیز باید سه پایگاه سپاه را بزنیم.
مشاور عالی فرمانده هوافضای سپاه گفت: ما به آنها گفتیم که ایران طبق مقررات سه بار به این پهپاد تذکر داده و سپس اقدام به شلیک موشک کرده است. همان زمان سپاه آماده شد تا پایگاههای آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد اما به یکباره ورق برگشت و آمریکا بدون اینکه اقدامی کند عقب نشست و ترامپ گفت: ایرانیها میتوانستند هواپیمای p۸ ما با ۳۸ سرنشین را بزنند اما این کار را نکردند بنابراین ما اقدامی در برابر ایران نمیکنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز همه تجهیزات نظامی و موشکی در داخل کشو تولید میشوند، افزود: وقتی قدرت از درون بجوشد توان و امکانی وجود ندارد تا آن را متوقف کند و امروز این قدرت در عرصههایی همچون موشکی، پزشکی، دانش بنیان، فناوری نانو، سلولهای بنیادی و انرژی هستهای به منصه ظهور رسیده است.
سردار بلالی رونمایی از هایپرسونیک فتاح را یک دستاورد بزرگ برای نظام مقدس اسلامی برشمرد و تاکید کرد: سرعت بالا، مانور پذیری و رادار گریز بودن فتاح از جمله مختصات این موشک بینظیر است که تا ۱۳ ماخ سرعت دارد و با دقت کامل به هدف اصابت میکند.
وی افزود: برخی میگویند این موشکها فتوشاپ و خیالی است و انگار که ویرانی عینالاسد آمریکا در عراق و نابودی جاسوسخانه اسرائیل در اقلیم کردستان را فراموش کردهاند.
مشاور عالی فرمانده هوافضای سپاه ابزار امیدواری کرد با نگاه به آینده و عمل به بیانیه راهبردی گام دوم، مرجع علمی و دانش جهان در همه حوزهها باشیم؛ ایستا نباشیم و راهمان را پرقدرت ادامه دهیم.
به گزارش بسیج، در این نشست از سه سند سیاستی اندیشکدههای سازمان بسیج استادان اصفهان، اندیشکده شهر اسلامی با بسته سیاستی حمل و نقل در شهرسازی، اندیشکده راهبردی مطالعات زنان و خانواده با بسته حجاب و عفاف و راهکارهای اجرایی ترویج عفاف و حجاب در دانشگاه و سه اندیشکده انرژی، شهر اسلامی و محیط زیست، با عنوان ممیزی و مدیریت انرژی در ساختمانهای اداری رونمایی شد.
همچنین در ادامه این همایش که در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برپا شده بود، علاوه بر نکوداشت یادمان شهیدان محسن رضایی، محسن حمیدی، سید مهران حریرچیان و اسماعیل چراغی، شماری از استادان برتر در حوزههای علمی، طرح صالحین بسیج، فرهنگ، نیروی انسانی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای اصفهان تقدیر شدند.