مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان:

۶۷ بازرس بهداشت گوشت آماده ارائه خدمات شرعی و بهداشت در عید قربان به مردم هستند

مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: ۶۲ اکیپ نظارتی و بازرسی دامپزشکی بر کشتار دام در عید قربان نظارت می‌کنند.
کد خبر: ۹۵۲۲۵۷۲
|
۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۰

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، غلامرضا سرگزی در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: دستیابی به امنیت غذایی با کاهش عوامل خطر ساز ناشی از بیماری‌های واگیر دامی و مشترک، بهبود شاخص‌های بهداشتی جامعه از طریق مداخله و حضور موثر در نظام سلامت با کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام و بیماری از ماموریت‌های اصلی دامپزشکی است.

وی افزود: قرار گرفتن عید سعید قربان در فصل گرما و زمانی که بیشترین احتمال برای شیوع و انتشار بیماری‌ها علی الخصوص تب کریمه کنگو وجودارد، نیازمند دقت بیشتری در رعایت نکات و موارد بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد: از این رو دامپزشکی استان با تشکیل و ساماندهی ۲۶ اکیپ ثابت و ۳۶ اکیپ سیار نظارت بهداشتی و شرعی متشکل از ۳۱دکتر دامپزشک، ۶۷ بازرس بهداشت گوشت و ۱۵ناظر شرعی آماده ارائه خدمات شرعی و بهداشتی در خصوص سوالات و مشکلات مردم در خصوص تهیه، ذبح و اطمینان از سلامت گوشت قربانی در عید سعید قربان هستند.

سرگزی با اشاره به آمار ورودی دام سبک به استان اظهار کرد: ۸۳ هزار راس دام سبک در سه ماهه اول سال از استان‌های همجوار وارد شده است و نرخ مصوب هر کیلو گوشت ۴۵۰ و کاهش قیمت از ۳۷۰ تا ۳۸۰ تومان در هر کیلو گوشت مصوب شد.

وی کشتار خارج از نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی را موجب به خطر افتادن جان شهروندان عنوان کرد و ادامه داد: این کار از نظر شرعی اشکال دارد و شهروندان ذبح را در سطح کشتارگاه انجام دهند که کاملا به صورت رایگان توسط همکاران ما صورت می‌گیرد.

سرگزی گفت: مردم می‌توانند با مراجعه به این اکیپ‌ها و یا از طریق مراجعه حضوری به ادارات دامپزشکی و همچنین تماس با سامانه ۱۵۱۲ سوالات، پیشنهادات و انتقادات خود را مطرح کنند.

امنیت غذایی و سلامت مردم اهمیت زیادی دارد
ابوالفضل احمدزاده، معاون دادستان حقوق عامه در ادامه با اشاره با بیان اینکه امنیت غذایی و سلامت مردم اهمیت زیادی دارد، بیان کرد: شیوه و ذبح دام و طیور براساس مستندات شرعی و قانونی در فقهه شیعه و سنی شرایطی در نظر گرفته شده است و در صورت رعایت نکردن شرایط شرعی گوشت حلال نخواهد بود.

وی افزود: ذبح دام باید توسط فرد مسلمان و به صورت حرفه‌ای انجام شود اگر این شرایط به درستی رعایت نشود، ذبح اسلامی نبوده و در حلال بودن گوشت قربانی، شک و شبهه وجود خواهد داشت

ارسال نظرات
آخرین اخبار