گفتگوی بسیج با بانویی که چندین کتاب حوزه دفاع مقدس را به رشته تحریر درآورده و این روزها مشغول استعدادیابی دانشآموزان در حوزه نویسندگی است
خانم بتول میرزایی متولد مهر ۱۳۶۳ اهل شهرستان آبدانان دارای کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، نویسنده، خبرنگار و مدرس حوزه زبان و ادبیات فارسی است که در حوزه تالیف کتب با موضوع ادبیات پایداری و دفاع مقدس فعالیت جدی دارد در حال حاضر در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام شاغل میباشد.
میرزایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در خصوص اثر تازه اش اظهار کرد: کتاب "سید اذان بگو" با جمع آوری اطلاعات از خانواده شهید سید خیر الله صیدی منتشر شد و دلیل انتخابم از نام کتاب این بود که ایشان وقتی در جبهه اذان میگفت بقدری صدایش زیبا بود حتی شیعیان عراقی هم به نماز میایستادند.
وی در خصوص اولین اثرش "شوق وصال" نیز اظهار کرد: شهید علی جرایه نوجوانترین شهید کشور است و شروع کار نویسندگی ام با این شهید بود، علی رغم اینکه سنش از شهیدانی، چون شهید فهمیده و شهید محمدی کمتر بود، ولی گمنام مانده بود. خانواده شهید جرایه به من مراجعه کردند و گفتند که شنیده ایم شما در مورد شهدا قلم میزنید و ما میخواهیم که زندگینامه پسرمان را که نوجوانترین شهید در سطح کشور میباشد را بنویسید. در ابتدا هدفم نوشتن سرگذشت این شهید بزرگوار و نگارش یک فیلمنامه بود که متاسفانه به دلیل هزینههای مالی ساخته نشد.
وی افزود: در نهایت پس از گذشت دوسال با جمع آوری اطلاعات از این شهید بزرگوار و بعد از انجام مصاحبه با خانواده این شهید و حجم بالای مصاحبه ها، تصمیم گرفتم که آن را در غالب یک کتاب به چاپ برسانم. در سال ۹۶ با عنوان «شوق وصال» زندگینامه نوجوانترین شهید کشور به چاپ رسید که در جشنواره بین المللی سرخ نگاران، مقام اول کشوری را کسب کردم.
میرزایی با اشاره به اینکه وظیفه خود میدانم درباره شهدا قلم بزنم عنوان کرد: با نوشتن این کتاب شور و شوقم برای نوشتن در مورد ایثار و شهادت دوچندان شده بود و احساس میکردم که وظیفهای بر گردن دارم و باید این راه را ادامه میدادم.
این نخبه فرهنگی ادامه داد: در سال ۹۹ به عنوان نیروی قراردادی جذب اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام شدم که در این مدت کار اصلی ام مصاحبه و جمع آوری اسناد شهدا و مصاحبه با پیشکسوتان بود. تعداد انگشت شماری در این حوزه کار میکردند که با همکاری مسئول ادبیات بنیاد حفظ آثار ایلام موفق شدیم ۴۴ کتاب نیمه تمام را به کنگره ۳ هزار شهید ایلام برسانیم.
وی گفت: به لطف خداوند سالانه مجوز ۶۰ کتاب در حوزه دفاع مقدس را میگیریم و تا کنون موفق شده ام با برگزاری کلاسهای انفرادی سه دانش آموز نوقلم را نویسنده کنم. با برگزاری کارگاهها، افرادی را که نبوغ و استعداد دارند تشویق به نویسندگی میکنم.
وی افزود: «فُرسان؛ تاریخ شفاهی گوشبرها در استان ایلام» از دیگر تالیفات من است که در دو جلد تدوین شده است که جلد اول آن در ۴۸۲ صفحه در قطع وزیری سال ۱۳۹۹ به وسیله اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام چاپ شد و جلد دوم نیز با عنوان "فرسان دو " اواخر سال گذشته رونمایی شد.
خانم میرزایی در خصوص عنوان و محتوای این کتاب توضیح داد: گوشبرها یا فرسان گروهکی خود فروخته و خائن به نظام اسلامی ایران بودهاند که در دوران دفاع مقدس با ایجاد نا امنی در مرزها و جبههی میانی استان ایلام باعث رعب و وحشت شده بودند. آنها در فاصله سالهای ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۶ فعالیت میکردند. این گروهک چریکی به هیچکس حتی نیروهای غیر نظامی رحم نمیکردند و با بریدن گوش شهدا و تحویل آن به حزب بعث، مزد دریافت میکردند
خانم میرزائی با اشاره به اینکه از شهدا انگیزه میگیرم، عنوان کرد: در طول روز ۱۷ ساعت کار میکنم و، چون بودجه اداره برای چاپ کتاب کم است صفر تا صد کار را خودم انجام میدهم. ویراستاری را به صورت حرفهای انجام میدهم و سال گذشته ناشر برتر استان ایلام معرفی شدم و در کشور مقام سوم را کسب کردم؛ هر ساله ۶۰ کتاب در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام به چاپ میرسد در حالی که پیش از این ۷ کتاب به چاپ میرسید؛ از سالی که آمدم به حول و قوه الهی و کمک شهدا در سال اول ۴۷ کتاب به چاپ رسید و در سه سال بعد ۶۰ کتاب و سال گذشته ۶۱ کتاب منتشر شد که ۱۳ کتاب آنها به صورت جیبی و در حوزه کودک و نوجوان از تالیفات من بوده است.
وی افزود: برای اینکه تولید محتوا را سریعتر به مخاطبین برسانیم باید به سمت کتابهای جیبی و کم حجم برویم.
خانم میرزایی گفت: تیپ امیرالمومنین (ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایلام در طول جنگ تحمیلی با اعزام نیرو به جبهههای مختلف و پشتیبانی از رزمندگان خوش درخشید. نیروهای اعزامی این تیپ در استان کردستان در عملیاتهایی همچون نصر ۴ و ۸، کربلای ۱۰ و والفجر ۱۰ حضور داشتند. یکی از فعالیتهای من مصاحبه با پیشکسوتان این تیپ است مخصوصا آنهایی که در عملیاتهای برون استانی شرکت کرده اند. از جمله فعالیتهای دیگرم سوژه یابی در حوزه دفاع مقدس است. سوژههای ناب معمولا برای نوشتن کتاب، ساخت فیلم و مستند و تئاتر استفاده میشوند. جشنواره تئاتر سنگر که مختص نیروهای مسلح است که هر ساله در سطح کشور برگزار میشود. معمولا کارگردانان ایلامی که در این جشنواره شرکت میکنند از من مشورت سوژه میگیرند.