کاشت درختان صنوبر در ۱۰۰ هکتار از مزارع آبی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در طی ۳ سال اخیر بیش از ۳۰۰ هزار نهال درخت صنوبر توسط کشاورزان و باغداران این شهرستان باهدف ایجاد و توسعه کاشت درختان صنوبر صورتگرفته است، با حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان و استقبال خوب کشاورزان و باغداران، کاشت نهال تجاری در منطقه لیلاخ افزایش چشمگیری داشته است.
فضل علی قادری، رئیس منابع طبیعی شهرستان دهگلان در گفتگو با خبرنگار کردتودی، اظهار داشت: در طول سه سال اخیر منابع طبیعی شهرستان بیش از ۳۰۰ هزار اصله نهال صنوبر را در بین کشاورزان توزیع کرده است.
قادری در ادامه اضافه کرد: در راستای توسعه و ترویج فضای سبز شهری و روستایی و طرح مردمی اجرای کاشت یک میلیارد نهال، در سه سال اخیر، منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیش از ۳۰۰ هزار اصله نهال صنوبر را در بین کشاورزان توزیع کرده است، در تلاشیم که در سال جاری تعداد بیشتری از درختان را در بین کشاورزان توزیع کنیم.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان با اشاره به اینکه ۱۰۰ هکتار از مزارع شهرستان به زیر کاشت درختان صنوبر اختصاصیافته است، بیان کرد: کشاورزانی که قصد دارند از طرح دریافت درختان صنوبر تجاری استفاده کنند، لازم است، درخواست را به همراه نقشه زمین به اداره منابع طبیعی شهرستان برده و ارائه دهند، پس از بررسی توسط کارشناسان اداره، درخواست متقاضی در سامانه ثبت و نهال موردنیاز آنان نیز تهیه و توزیع خواهد شد.
رضا کریمی، کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان، با اشاره به مزایای کشت درخت صنوبر عنوان کرد: کاشت درختان صنوبر در واقع به نفع و سود کشاورزان خواهد بود، کاشت صنوبر در اصل یکی از محصولاتی است که در حاشیه مزارع با درنظرگرفتن اینکه شهرستان دهگلان دارای چاههای عمیق است، میتواند مزایای فراوانی داشته باشد و بهعنوان بادشکن در حاشیه مزارع استفاده شود، بهجای استفاده از فنس و پایه فنس و مصالح بیروح و سرد از درختان صنوبری که منابع طبیعی در اختیار آنها میگذارد که هم میتواند بهعنوان یک سپر در مقابل باد و بادگیر برای محافظت از سرما و آفت مورداستفاده قرار گیرد.
عباسی از کشاورزانی که به تعداد فراوانی درخت صنوبر را کاشت کرده است در گفتگو با خبرنگار ما گفت: درختان تجاری یا صنوبر، چند سالی است که در مزارع شهرستان غرس میشود، درخت چنار یا صنوبر تجاری از این دسته بوده که با حمایت منابع طبیعی، کشاورزان و باغداران در حال کاشت است.
عباسی در ادامه تشریح کرد: حدود پنج هزار اصله که آن را غرس کردهام، از طریق فراخوان اداره منابع طبیعی متوجه موضوع شدم و سریع اقدام کردم، چنارها را تحویل گرفته و در سال ۱۴۰۱ کاشت کردم و دو سال از کاشت آن گذشته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حدود ۶ سال طول خواهد کشید تا درخت چنار پرورش یابد و از لحاظ تجاری این درخت درآمد بسیار خوبی را در تولید کاغذ و دستمالکاغذی خواهد داشت و همچنین حفاظ خوب و مناسبی برای درختان باغی، کشاورزی و زراعی است.
انتهای خبر/