به گزارش خبرگزاری بسیج، لیمو شیرین یکی از میوههای نیمه گرمسیری که به صورت همیشه سبز است و جایگاه مهمی در اقتصاد و اشتغال زایی جنوب استان فارس ایفا می کند.
همچنین این شهرستان با وضعیت خوبی که در تولید مرکبات دارد، از نظر کیفیت تولید لیمو شیرین کشت شده رتبه اول جهانی را کسب کرده است.
برداشت لیمو شیرین از نیمه دوم مهر ماه آغاز می شود و این محصول از اواسط آبان ماه روانه بازار می شود و در اختیار عموم قرار می گیرد.
استان فارس به دلیل شرایط جغرافیایی ویژه، محل مناسبی برای پرورش انواع میوههاست و گونههای مختلف مرکبات، از پرتغال، لیمو، نارنگی، نارنج، لیموشیرین و ... سطح قابل توجهی از باغهای میوه در این استان را در بر میگیرد.
ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدانهای موجود در لیموهای شیرین یا آب آن میتواند به تقویت ایمنی بدن کمک کند. از دوران قدیم، این میوه را راه حلی برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا میدانستند. همچنین یکی از فواید لیمو شیرین، آن است که باعث تحریک گردش خون میشود و در نتیجه دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند.
افرادی که مشکلات گوارشی مانند یبوست یا سوء هاضمه دارند، میتوانند از این میوه برای بهبود هضم غذای خود استفاده کنند.
نوشیدن آب لیموی شیرین به ترشح آنزیمها برای هضم غذا کمک خواهد کرد. در خواص لیمو شیرین، آمده که این میوه دارای ترکیباتی به نام فلاونوئید است که میتواند میزان این آنزیمها را افزایش دهد.
صفرا، همراه با اسیدههای معده و این نوشیدنی گوارشی با هم همکاری میکنند تا هضم غذا آسانتر گردد. از خواص لیمو شیرین، داشتن پتاسیم به میزان بسیار است. وجود پتاسیم به تسکین اسهال کمک خواهد کرد.
هر چند در میزان مصرف آن باید دقت کنید. بهعلاوه، این میزان برای بدن هر فرد متفاوت خواهد بود و به میزانی از آن استفاده کنید که بدن شما به آن نیاز دارد. همان طور که گفتیم آب لیموهای شیرین، ملین است و استفاده بیش از اندازه آن توصیه نمیشود.
بیشترین سطح زیرکشت لیمو شیرین استان فارس نیز در شهرستان قیروکارزین است که در فاصله ۱۶۹ کیلومتری شهر شیراز قرار دارد.