به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: باتوجه به برنامهریزی به عمل آمده براساس اعتبارات استانی سال ۱۴۰۲، اقدامات لازم برای تعیین عرصه و حریم و کاوش در پنج محوطه باستانی استان انجام شده است.
سید محسن حسینی افزود: مطالعات عرصه و حریم سه محوطه باستانی در معرض خطر براساس اولویتبندیهای انجامشده، پس از دریافت مجوز پژوهشکده باستانشناسی و با اعتبارات استانی انجام شده است. محوطه تاریخی حمیدیه از جمله محوطههای بسیار ارزشمند و دارای قدمت دوران اوایل اسلامی در ضلع شرقی این شهرستان است که شهرسازی به سمت این محوطه درحال گسترش بود؛ از اینرو، بهمنظور جلوگیری از گسترش شهری به این اثر تاریخی، مطالعات تعیین عرصه و حریم آن انجام شد.
وی ادامه داد: محوطه بتوند شهرستان مسجدسلیمان دیگر محوطهای است که مطالعات تعیین عرصه و حریم آن انجام شده است و سومین مطالعات که انجام آن نیز ضروری بود، مربوط به تعیین عرصه و حریم محوطه دستوا شوشتر است تا از تعرض کشاورزان به این محوطه جلوگیری شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان حسینی از تدوین برنامههای لازم برای تعیین عرصه و حریم محوطه لور اندیمشک خبر داد و گفت: برای نخستین بار با حضور یک هیات باستان شناسی عملیات کاوش و لایه نگاری به منظور مشخص کردن قدمت تاریخی محوطه تپه تاریخی اسلامی آسیه آباد انجام شد که امیدواریم این کاوش و لایهنگاریها طی سالیان آینده هم تداوم داشته باشند.
حسینی همچنین افزود: بهروزرسانی نقشه عرصه و حریم محوطه جندیشاپور دزفول از دیگر اقدامات در حال انجام است تا با عقد قرارداد با شرکتهای مرتبط، نقشه این محوطه برابر با استاندارد مورد نظر، تهیه شود.
براساس این گزارش، از شهر تاریخی هرمز اردشیر در اهواز جز تپه کوهساران و آسیهآباد تقرییاً چیزی باقی نمانده است و خرابههای شهر قدیم هرمزاردشیر مربوط به دوره ساسانیان است که در محدوده کنونی اهواز واقع شده است.
این اثر در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.