کشتار غیرمجاز دام در ایلام سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با بیان اینکه امنیت غذایی در گروی سلامت دام و طیور مصرفی است، کشتار غیرمجاز را یک مسأله و معضل مهم دانست که سلامت مصرف‌کنندگان را به مخاطره می‌اندازد.
کد خبر: ۹۶۳۶۵۴۵
|
۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، دکتر "یونس احمدی" مدیرکل دامپزشکی استان ایلام روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هرچند پرورش و کشتار دام و طیور از راه‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود اما رعایت بهداشت و نظارت بر سلامت دام در کشتار صنعتی نمود عینی دارد.

وی راه توسعه کشتار مجاز را ایجاد کشتارگاه‌های صنعتی مدرن و مجهز ذکر کرد و افزود: شهرداری‌ها طبق قانون مکلف هستند کشتارگاه‌ها را فعال و به بخش خصوصی واجد شرایط واگذار کنند.

احمدی، کشتارگاه دام مهران را نمونه موفق واگذاری این صنعت به بخش خصوصی معرفی و اضافه کرد: تولیدات بسته‌بندی شده این کشتارگاه کوچک مقیاس علاوه بر داخل استان، به برخی مناطق کشور از جمله تهران، یزد و کرمان نیز صادر می‌شود و کشتارگاه‌های دره شهر و چرداول هم نیز متقاصی بخش خصوصی برای فعالیت دارند.

وی حضور شهرداری‌ها در راه‌اندازی و بهسازی کشتارگاه‌ها، واگذاری کشتارگاه‌ها به بخش خصوصی توانمند و ایجاد کشتارگاه‌های جدید را سه راه مهم در بهبود وضعیت کشتار دام در استان دانست.

کشتار غیرمجاز دام به عنوان یک مسأله مهم در ایلام سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به اینکه کشتارگاه‌های صنعتی مدرن زنجیره تولید دام را تکمیل می‌کند، ادامه داد: ایجاد یا تکمیل کشتارگاه ها با توجه به اهمیت نقش آنها در سلامت غذای مصرفی مردم، برای مسئولان استان به یک اولویت تبدیل شده است.

وی فراورده‌های پروتئینی استان ایلام در خارج از استان را بازار پسند ذکر کرد و گفت: در استان ایلام تغذیه دام و طیور، ماهی و زنبور عسل طبیعی و سالم است و به عنوان مثال دامداران احشام را برای تغذیه به دامان مراتع و علفزارها می‌برند و یا زنبور عسل از شهد گل‌های طبیعی استفاده می‌کند و در فرایند تولید فرآورده‌های گوشتی استان اعم از قرمز و سفید، کمتر از هورمون استفاده شده است و پرورش‌دهندگان بیشتر از زنجیره غذایی طبیعی بهره‌گیری می‌کنند.

احمدی تقویت بهداشت غذایی را در ایجاد کشتارگاه‌های صنعتی جدید دانست و افزود: در موضوع مرغ استان از گذار کشتار سنتی به صنعتی عبور کرده و هم اکنون بیش از ۹۰ درصد مرغ مصرفی استان در کشتارگاه‌های صنعتی انجام و روانه بازارهای مصرف می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: مصرف مرغ استان میانگین ۵۰ تا ۷۰ تن است که از طریق کشتارگاه‌های صنعتی انجام می‌شود و مصرف این نوع مرغ به جای کشتار سنتی در فرهنگ غذایی مردم جا افتاده است.

 استان ایلام هم اکنون ۱۲ کشتارگاه سنتی و نیمه‌صنعتی دام سبک و سنگین و ۲ کشتارگاه طیور درجه ۲ دارد.

سه کشتارگاه مرغ و یک کشتارگاه دام در حال احداث و ۲ کشتارگاه مرغ هم در مرحله موافقت اصولی است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار