برداشت 1074 تن ميوه «به: در آذربايجان شرقي

تبریز- مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي اعلام کرد: پيش بيني مي‌شود امسال در مجموع يکهزار و 74 تن محصول به از باغ‌هاي استان برداشت شود که بيش از 30 درصد از آن در شهرستان ميانه توليد مي شود.
کد خبر: ۹۶۳۹۱۹۵
|
۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، مسعود جعفرنژاد ماکويي در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: سطح باغات محصول به استان، 155 هکتار بارور و حدود 16 هکتار نهال غير بارور است و از هر هکتار باغ استان 7 تن محصول برداشت مي‌شود.

وي با بيان اينکه برداشت محصول «به» از اوايل مهر آغاز شده و تا نيمه آبان ماه ادامه مي يابد، گفت: به طور عمده ارقام حاجي آقا کيشي، ملس، آجي شيرين ، ترش ، اصفهاني و بومي در باغات استان کشت شده است اما طي سال‌هاي اخير با ورود رقم جديد به، که متحمل به آتشک است، شاهد افزايش روزافزون کميت و کيفيت اين محصول هستيم.

مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي بيان کرد: عمده محصول "به" به ترتيب در شهرستان‌هاي ميانه ، مرند و هوراند توليد و برداشت مي‌شود که شهرستانهاي فوق به دليل شرايط جوي و اقليمي، تغذيه مناسب و عمليات به باغي و مديريت اصولي باغات به قطب توليد محصول ميوه "به" در استان تبديل شده اند.

وي با بيان اينکه ميوه به توليد شده در آذربايجان شرقي با کيفيت‌ترين و مرغوب‌ترين به توليدي در  کشور هستند که علاوه بر مصرف اهالي به شهرهاي همجوار و مرکز استان و ديگر استان‌ها هم ارسال مي‌شود افزود: درخت "به" محصولي نسبتاً مقاوم در برابر آفات و کم آب بر است و ميوه آن علاوه بر خوش‌طعمي، سوددهي مناسبي نيز براي کشاورزان دارد.

مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان با بيان اينکه اين محصول در آذربايجان شرقي به صورت تک درخت، باغات کوچک و بين درخت‌هاي باغات اصلي و به صورت حاشيه‌کاري در اکثر مناطق استان توليد مي‌شود افزود: باردهي اقتصادي درخت "به" به طور متوسط از سال چهارم عمر شروع مي‌شود و در صورتي که ارقام اصلاح شده با عملکرد بالاي توليد کاشته شود و شرايط کاشت، داشت و برداشت و مديريت باغ خوب باشد، درآمدزايي بالايي خواهد داشت.

جعفرنژاد گفت: ميوه "به"، ميوه‌اي خوش طعم و معطر است و اگر چه به صورت خام خوردني است، ولي اغلب پخته آن را به صورت مربا يا در غذاهاي مختلف مصرف مي‌کنند.

وي اظهار کرد: محصول "به" در درمان بسياري از بيماري‌هاي عفوني موثر است و در مصارف داخلي به صورت مربا و کمپوت و محصولات فرآوري شده آن به شکل خشکبار يا در غذاهاي مختلف و به صورت دم نوش و محصول "به دانه" به صورت گياه دارويي استفاده مي‌شود.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار