خبرهای داغ:

فردخت» جشنواره‌ای برای بازگشت به پوشاک زیبا و اصیل ایرانی 

فردخت» جشنواره‌ای برای بازگشت به پوشاک زیبا و اصیل ایرانی 
 جشنواره فرهنگی- هنری فردخت جشنواره پوشاک ایرانی- اسلامی و «فدک» طرح توسعه مشاغل خرد و خانگی ویژه بانوان با اولویت زنان سرپرست خانوار است
کد خبر: ۹۶۴۳۵۱۱
|
۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
 

به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان- خانم افضلی درباره طرح‌های فدک و فردخت بسیج جامعه زنان برای‌مان بگویید.
جشنواره فرهنگی- هنری فردخت جشنواره پوشاک ایرانی- اسلامی و «فدک» طرح توسعه مشاغل خرد و خانگی ویژه بانوان با اولویت زنان سرپرست خانوار است. جشنواره فردخت از سال ۱۳۹۸ برگزار می‌شود و امسال پنجمین سال آن است. فردخت در لغت خودش به معنای لباس سنتی خانم‌ها در کاشان و مناطق حول و حوش آن است که پوشیده می‌شد. نام این جشنواره را هم از لباس ایرانی- اسلامی وام گرفته‌ایم، تا الان هم سعی کرده‌ایم آن لباس سنتی ایرانی را بتوانیم دوباره احیا کنیم. سال ۱۳۹۹ اولین دوره این جشنواره تحت عنوان مانتوی اجتماع در کاشان برگزار شد. اعضای اندیشه‌ورز این جشنواره می‌خواستند به مسئله تهیه لباس مناسب برای زن ایرانی پاسخ دهند و به این نتیجه رسیدند رویدادی را برگزار کنند و طرح‌های خوبی را که در شهر کاشان وجود دارد، جمع‌آوری کنند، چون استقبال خوبی از این جشنواره اتفاق افتاد، کار را گسترش دادند. در سال دوم جشنواره باز در منطقه کاشان برگزار شد، اما سال سوم این جشنواره به سطح استانی رسید و تا حدی هم برخی مناطق کشور که طراحان مطلع شده بودند، در این جشنواره آثارشان را فرستادند. جشنواره چهارم در حوزه ملی اتفاق افتاد و مهمانانی هم از کشور‌های همسایه داشتیم. امسال هم در سال پنجم برگزاری، ابتدا جشنواره‌های استانی برگزار شد، یعنی ما در تمام استان‌های کشور فراخوان دادیم و در هر استانی طراحانی که به صورت حرفه‌ای کار طراحی را انجام می‌دادند، مطلع شدند و آثارشان را فرستادند و در سطوح دانشجویی، دانش‌آموزی، آزاد و ویژن‌ها رقابت برگزار شد. 
 جشنواره فردخت چه بخش‌هایی دارد و نحوه شرکت در آن چگونه است؟
هم می‌توانستند آثارشان را بفرستند، یعنی مانتوی دوخته‌شده و هم طرح‌ها را بفرستند. یک بخش پژوهشی هم وجود داشت که مجموعه مقالات، کتاب‌ها و پژوهش‌هایی که در حوزه پوشاک، چه طراحی و چه اقتصاد، سلامت، پوشاک از منظر فرهنگ، تمدن و هویت ایرانی ارسال می‌شد، البته کار‌ها جمع‌بندی شده و رقابت‌ها در سطح استانی به پایان رسیده و برندگان مشخص شده‌اند. اکثر استان‌ها هم نمایشگاه آثار را برگزار کرده‌اند. آثاری که مؤلفه‌های برتربودن را داشته‌اند به نمایش گذاشته شده‌اند. نکته ویژه این است که ما دانش‌آموزان و دانشجو‌ها را به عنوان امید‌های آینده دیده و تلاش کرده‌ایم آثار آنها هم بیاید و به آن بها داده شود تا در سال‌های آینده به عنوان طراحان حرفه‌ای بتوانیم از این بزرگواران بهره ببریم. 
 در برپایی جشنواره فردخت با چه دستگاه‌هایی همکاری و هم‌افزایی داشتید؟
 در ارتباط تنگاتنگی با وزارت ارشاد و کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور این اتفاق رقم خورده است، به خصوص در استان‌هایی که کمتر در حوزه طراحی پوشاک فعالیت دارند، در حال حاضر شور و شوق و انگیزه‌ای برای فعالیت در حوزه طراحی لباس ایجاد شده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار