مثبت سوژه|

فرمانده بسیجی که تمام هم و غمش گره‌گشایی از کار مردم است

پایگاه شهید ناهید باقری حوزه مقاومت بسیج حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) اراک از جمله پایگاه‌های فعال و پیشتاز در زمینه‌ی برگزاری برنامه‌های تربیتی و گره‌گشایی از مشکلات مردم در راستای ایجاد محله‌ی اسلامی است.
کد خبر: ۹۶۴۳۶۳۷
|
۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱

فرمانده بسیجی که تمام هم و غمش گره‌گشایی از کار مردم است

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی از اراک؛ بسیج یادآور حماسه‌ها و از خودگذشتگی‌های مردان و زنانی است که با ایمان، اراده و ایثار جمهوری اسلامی ایران را از طوفان‌های سهمگین عبور دادند و امروز هم این نهاد مردمی همچنان در صف مقدم خدمت به نظام و مردم قرار دارد. در این بین پایگاه‌های بسیج فرصت و ظرفیتی است که بتواند نسل انقلابی را تربیت‌ کنند و در عرصه شبکه‌سازی گام بردارد. بی‌شک نقش فرمانده پایگاه برای رسیدن به این اهداف بر هیچ کس پوشیده نیست.

ساعتی را با زهرا حیدری مسئول پایگاه شهید ناهید باقری حوزه مقاومت بسیج حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) اراک به گفت‌وگو نشستیم تا او از مجموعه اقداماتش در یکی از مناطق حاشیه‌نشین شهر اراک بگوید.

وی درباره نحوه آشنایی و آغاز فعالیتش در بسیج گفت: ورود من به بسیج به چهارده سال قبل بر می‌گردد. یک روز وقتی دخترم را به مهد قرآن می‌بردم متوجه فعالیت تعدادی از خانم‌ها در پایگاه بسیج شدم و بعد از آشنایی با آنان و حضور در برنامه‌ها عضو بسیج شدم. روزهایی که دخترم کلاس داشت من هم در پایگاه بسیج مشغول فعالیت می‌شدم.

حیدری ادامه داد: حدود هشت سال با مسجد محله همکاری می‌کردم. با توجه به نیازهایی که در سطح محله وجود داشت به فکر تاسیس هیئت خانگی افتادم و در مدت کوتاهی از شروع فعالیت هیئت توانستیم جلسات هیئتی را با جمع کثیری از اهالی منطقه برگزار کنیم. این گروه مردمی که به واسطه یک حلقه میانی دور هم جمع شده بودند ظرفیت خوبی در محله ایجاد کرد و همین منشأ شکل‌گیری پایگاه بسیج شد و با وجود موانع و مشکلات زیادی که در ابتدای راه داشتیم امروز جزو پایگاه‌های موفق و اثرگذار شهر هستیم به طوری که در محله ما بسیج توانسته اعتماد مردمی را جلب کند و مأمنی برای گره‌گشایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی باشد.

این فرمانده پایگاه بسیج گفت: تلاش داریم با فعالیت‌های فرهنگی که انجام می‌دهیم کوی حضرت ولیعصر(عج) را به عنوان یکی از محلات کم آسیب تبدیل کنیم؛ نوع نگاه جدیدی را در پایگاه ایجاد کردیم و در پایگاه را به روی همه باز گذاشتیم. خط‌ کش نگذاشتم و طوری برنامه‌ها را اجرا کردیم که افراد کم حجاب هم به میل خود در برنامه‌ها حاضر می‌شدند و از آن استقبال می‌کردند و کم کم عضو بسیج و مسجد شدند.

وی افزود:همین شیوه باعث شد تا جوانان بسیاری جذب مسجد شوند و خودشان هیئت تشکیل دهند؛ هیئت جوانان را با سه نفر شروع کردیم امروز به حدود یک‌صد نفر رسیده‌اند. کلاس‌های متنوع قرآنی، مهد قرآن، کلاس‌ها تقویتی برای دانش‌آموان، کاردستی، نقاشی و هنرهای دستی، زبان و کارگاه‌های روان شناسی و مهارتی، اردوهای زیارتی و سیاحتی در پایگاه دایر است.

حیدری از دیگر فعالیت‌های فرهنگی چنین گفت: در مناسبت‌های مختلف یک نمایشگاه در مسجد برپا می‌کنیم و نوجوانان خود روایتگر آن نمایشگاه می‌شوند، راه اندازی گروه سرود و تئاتر از دیگر اقداماتی بوده که ویژه نسل جوان انجام شده و خدا را شکر توانسته ایم مخاطب خوبی جذب کنیم و اثرگذار باشیم.

این بانوی بسیجی تصریح کرد: یکی دیگر از کلاس‌های خیلی موفق در پایگاه آموزش خیاطی و بافتنی است که باتوجه به همکاری سازمان فنی‌وحرفه‌ای و صدور مدرک برای هنرجویان ضمن استقبال بی‌نظیر، بستری برای درآمدزایی زنان سرپرست خانوار یا آسیب دیده و کم برخوردار در محله شده است.

وی ادامه داد: کلاس قلاب‌بافی و عروسک بافی هم برای دختران نونهال دایر شده که با کسب مهارت‌های هنری در آینده بتوانند موفق شوند. کلاس زبان انگلیسی را نیز با مربیان خیلی خوب برگزار کردیم که در طی این سه سال شرکت‌کنندگان مداوم در دوره‌ها حضور داشته‌اند و در حال حاضر به ترم چهارده رسیده اند.

حیدری از مجموعه فعالیت‌های پایگاه در حوزه جمعیت و فرزندآوری هم گفت: شناسایی زوجین نابارور و معرفی به مراکز درمانی، تهیه جهیزیه و سیسمونی بخشی از اقداماتی است که در محله انجام می‌دهیم. در حوزه اشتغالزایی هم با تعاملی که با شرکتها و کارخانه‌ها داشتیم حدود 50 نفر را معرفی و فرصت شغلی برایشان فراهم کردیم.

این بانوی بسیجی یکی از آسیب‌های موجود در محله را معضل اعتیاد دانست و گفت: حمایت از معتادان علاقه‌مند به ترک اصلی‌ترین برنامه پایگاه بسیج شهید باقری است؛ معرفی فرد معتاد متقاضی ترک به مراکز ترک اعتیاد و حمایت معیشتی از خانواده وی در طول دوره ترک جزو برنامه‌ها است و بحمدالله با این اقدام تاکنون تعدادی از دام این بیماری رها شده‌اند.

وی به بیان خاطره‌ای از طول دوره فعالیتش در پایگاه پرداخت و گفت: سال‌های آغاز فعالیت پایگاه، خاطرم هست در مراسماتی که در شبهای ماه مبارک رمضان داشتیم، یک آقایی جلوی در مسجد می نشست و گریه می کرد، از ظاهرش مشخص بود که معتاد است. یک بار که خواستم وارد مسجد شود و در جمع عزادارن حضور پیدا کند، گفت من در حدی نیستم که وارد مسجد شوم، فقط می خواهم از روضه هایتان استفاده کنم. کمی نصیحتش کردم که فرصت برای جبران و درمان هست فقط باید اراده کند و او فقط سکوت کرد. چند شبی را نیامد و من از اینکه با سخنانم باعث شده بودم او توفیق بهره‌مندی از هیمن مراسمات را ز دست بدهد عذاب وجدان گرفتم

حیدری ادامه داد: شب هجدهم ماه رمضان بود که به من گفتند یک نفر بیرون مسجد با شما کار دارد، اول او را نشناختم؛ گفت خواهر من همان مردی هستم که چند شب پیش نصیحتش کردی! خود را آراسته کرده بود و اجازه خواست تا در مراسم شرکت کند و بعد هم خواست تا کمکش کنیم تا اعتیادش را ترک کند.

وی افزود: پیگیر شدم و با کمک خیرین او را به کمپ فرستادیم. یک ماه را کامل پیگیر وضعیت خودش و خانواده‌اش بودم؛ بعد از ترک هم در مسجد مشغول کار شد؛ همین باعث شد تا یکی از اولویت‌های کاری در پایگاه را کمک به این دست از خانواده‌ها کنیم.

این فرمانده بسیجی خاطرنشان کرد: در مدت دو سال از محل صندوق قرض‌الحسنه پایگاه به 43 نفر تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کردیم که خود منشا برکات بسیاری برای خانواده‌ها بوده است. در کنار صندوق از ظرفیت خیرین هم استفاده می‌کنیم و مشکلات مالی بسیاری از خانواده‌ها را رفع می‌کنیم. ماهانه هم با حضور مسئولان و مدیران میز خدمت برگزار می‌کنیم تا مردم محله بدون واسطه مشکلاتشان را با آنان مطرح کنند و ما نیز پیگیر مطالباتشان خواهیم شد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار