خبرهای داغ:

سرپل‌ذهاب ۱۳ درصد گندم استان کرمانشاه را تولید می‌کند

مدیر جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب گفت: شهرستان سرپل‌ذهاب ۱۳ درصد گندم استان کرمانشاه را تولید می‌کند، در حالی که تنها ۵ درصد اراضی استان را در اختیار دارد.
کد خبر: ۹۶۵۲۰۷۶
|
۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۸
یرج بهرامی، مدیر جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در کرمانشاه، از آغاز کشت گندم در سطح ۳۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری خبر داد.وی با بیان اینکه این برنامه بر اساس دستورالعمل ابلاغی تدوین شده است، افزود: از این میزان، ۲۱ هزار هکتار به کشت گندم آبی و ۱۴ هزار هکتار به گندم دیم اختصاص یافته است. مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب تصریح کرد: تاکنون ۱۵ هزار هکتار گندم آبی و ۹ هزار هکتار گندم دیم کشت شده و این روند تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.به گفته بهرامی، پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۳ هزار هکتار جو آبی و دیم و ۸۰۰ هکتار نخود نیز در این شهرستان کشت شود.وی با اشاره به جایگاه استراتژیک سرپل‌ذهاب در کشاورزی استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: شهرستان سرپل‌ذهاب ۱۳ درصد گندم استان کرمانشاه را تولید می‌کند، در حالی که تنها ۵ درصد اراضی استان را در اختیار دارد. با تحقق برنامه‌های پیش‌بینی‌شده، انتظار می‌رود امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن گندم از این اراضی برداشت شود.بهرامی همچنین عمده ارقام گندم آبی کشت‌شده را شبرنگ، بهرنگ و تابان، و ارقام گندم دیم را دهدشت، آفتاب، کوهدشت، تابش و سپند معرفی کرد و افزود: بذرهای مورد نیاز در طبقات مادری، پرورشی و گواهی‌شده در مراکز تولید بذر موجود بوده و کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۱۳ مرکز در شهرستان مسئولیت توزیع نهاده‌ها از جمله بذر و کود را بر عهده دارند، ادامه داد: بیش از ۴ هزار تن بذر استاندارد گندم آبی و ۲ هزار تن بذر گندم دیم میان کشاورزان توزیع شده است. بهرامی با اشاره به تأمین کود شیمیایی افزود: تاکنون ۴ هزار تن کود اوره، حدود هزار تن کود فسفات و ۲۰۰ تن کود پتاس برای کشت گندم میان کشاورزان توزیع شده است. این فرآیند از طریق سامانه جامع پهنه‌بندی و سامانه پایش کود صورت می‌گیرد.مدیر جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب بر ضرورت رعایت اصول فنی تأکید کرد و گفت: کشاورزان باید به تاریخ دقیق کشت، مصرف بهینه نهاده‌ها و آب آبیاری توجه کنند. همچنین رعایت اصول فنی، مبارزه با علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها، و تغذیه صحیح گیاهان در فصل کاشت از مواردی است که به آنها آموزش داده می‌شود.وی در پایان، خاطرنشان کرد: کارشناسان فنی تا پایان برداشت به‌طور مستمر از مزارع بازدید کرده و روند کار را نظارت می‌کنند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار