چشم‌انداز دیمزارها در تأمین امنیت غذایی در کشور

تبریز- رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم اظهار کرد: نتایج تحقیقات انجام‌شده در این مؤسسه کاربردی و دارای اثربخشی اقتصادی بوده که تأثیرگذاری یافته‌های تحقیقاتی در عرصه‌های دیم‌زارها در پروژه «جهش تولید در دیم‌زارهای کشور» مورد تأیید قرار گرفته است.
کد خبر: ۹۶۵۳۴۶۴
|
۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، مظفر روستایی در حاشیه برگزاری مراسم معرفی پژوهشگران برتر این مؤسسه در این پروژه، افزایش تولید در محصولات زراعی دیم از جمله گندم، جو، نخود، عدس، گیاهان علوفه‌ای و دانه‌های روغنی به‌وضوح قابل‌مشاهده بوده است و در طول ۳ سال گذشته به طور متوسط ۳۴ درصد افزایش تولید در محصولات زراعی دیم اتفاق افتاده است. 

وی بیان کرد: در سال زراعی ۱۴۰2-۱۴۰3 تقریباً بیش از ۹.۵ میلیون تن محصولات زراعی از دیم‌زارها تولید شده است که در صورت توجه بیشتر و رعایت کامل بسته‌های زراعی و مورد توصیه این مؤسسه و تهیه و تدارک به‌موقع نهاده‌ها ظرفیت تولید دیمزارها در تأمین امنیت غذایی بسیار بیشتر از این مقدار خواهد بود. 

رئیس مؤسسه دیم همچنین اعلام کرد: ۱۱۹ رقم از محصولات زراعی توسط محققین این مؤسسه معرفی شده است که بذر پایه این ارقام در مؤسسه و ایستگاه‌های تحقیقاتی تولید شده و سپس توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی تکثیر و در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته و منجر به افزایش ضریب نفوذ ارقام دیم شده است. 

روستایی به مشکلات مختلفی مانند تغییرات اقلیمی و چالش‌های پیش رو و مسائل فنی به زراعی در عرصه‌های دیم کشور اشاره کرد و گفت: نتایج تحقیقات و پژوهش‌های مؤسسه در راستای کاهش این چالش‌ها، به‌صورت دستورالعمل‌های فنی، نشریه‌ها و بروشورها در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد. از دیگر دستاوردهای مهم پژوهش‌های این مؤسسه می‌توان به رونمایی از ۱۵ رقم جدید، تغییر زمان کشت حبوبات از بهار به پاییز، معرفی ارقام زمستانه و مقاوم به سرما برای کشت پاییزه و ایجاد پایگاه‌های نوآوری به‌منظور توسعه ضریب دانش فنی در عرصه‌های کشاورزی اشاره کرد.

 در مراسم هفته پژوهش از تعدادی از پژوهشگران برتر این مؤسسه با حضور فرماندار ویژه شهرستان مراغه، معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان با اهدای لوح تجلیل شد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار