رئیس اورژانس اجتماعی قروه عنوان کرد:

وظایف اورژانس اجتماعی از نجات تا امید

رئیس اورژانس اجتماعی قروه گفت: این نهاد که با هدف پیشگیری از بحران‌های اجتماعی و حمایت از افراد در معرض آسیب تأسیس شده در مقابله با مشکلاتی همچون خودکشی، خشونت خانوادگی و آسیب‌های روانی نقشی حیاتی ایفا می‌کند.
کد خبر: ۹۶۵۶۳۷۱
|
۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در جوامع مدرن امروزی، آسیب‌های اجتماعی همچون سایه‌ای سنگین بر روح و روان افراد سایه افکنده و گاهی چنان پیچیده و گسترده می‌شود که حتی تلاش‌های نهاد‌های مختلف نیز گاه در برابر آن عاجز می‌ماند و در این میان، نهاد‌هایی همچون اورژانس اجتماعی که رسالت خود را در حمایت از افراد در بحران و مقابله با مشکلات اجتماعی می‌بینند، نقشی حیاتی در حفاظت از بنیان‌های اخلاقی و اجتماعی ایفا می‌کنند و با این حال، همچنان درک و شناخت این نهاد در برخی از نقاط، از جمله شهرستان قروه، دچار غریبی است.

 این پدیده به‌ویژه زمانی که پای مسائل حساس و حاد مانند خودکشی، خشونت خانوادگی، یا آسیب‌های روانی به میان می‌آید، احساس نیاز به آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی بیشتر را دوچندان می‌کند که در این راستا، بسیاری از مردم هنوز نسبت به وظایف، ظرفیت‌ها و حوزه‌های کاری اورژانس اجتماعی آگاهی کافی ندارند و به همین دلیل از خدمات ارزشمندی که این نهاد در اختیارشان قرار می‌دهد، بی‌بهره می‌مانند و این مسئله می‌تواند باعث شود که مشکلات و بحران‌های اجتماعی به‌رغم حضور اورژانس اجتماعی، همچنان در گوشه‌ای پنهان و به دور از نگاه مسئولان باقی بماند.

اورژانس اجتماعی هنوز برای مردم ناشناخته است

صابر میهمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی کردتودی اظهار داشت: نکته‌ای که در خصوص اورژانس اجتماعی حائز اهمیت است، این است که گاهی مردم ما در تشخیص جامعه هدف و وظایف این نهاد دچار اشتباه می‌شوند.

رئیس اورژانس اجتماعی قروه در ادامه گفت: متأسفانه مشکلی که امروز وجود دارد این است که مردم قروه هنوز آن‌طور که باید و شاید نتوانسته‌اند با سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی ارتباط برقرار کنند؛ سامانه‌ای که به‌صورت شبانه‌روزی با مددکاران و کارشناسان مختلف آماده خدمت‌رسانی به مردم است.

وی افزود: بسیاری از مردم هنوز به حدود وظایف اورژانس اجتماعی آگاه نیستند و برخی افراد مواردی مانند تکدی‌گری، اعتیاد، بیماران روانی و موارد مشابه را به اورژانس اجتماعی گزارش می‌دهند، در حالی که این مسائل در حوزه وظایف این نهاد نیست.

رئیس اورژانس اجتماعی قروه به تشریح برخی از وظایف این نهاد پرداخت و گفت: یکی از مواردی که اورژانس اجتماعی می‌تواند در آن ورود کند، مسائل زوجین در آستانه طلاق و دارای اختلافات خانوادگی حاد است. در این موارد، اورژانس اجتماعی وارد عمل شده و با ارجاع این افراد به مراکز مشاوره تلاش می‌کند تا اختلافات آنها برطرف شود و زندگی مشترکشان ادامه یابد.

میهمی همچنین به گروه‌های هدف اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب‌دیده اجتماعی، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کرده‌اند، کودکان خیابانی و کار، همسران آزار دیده، کودکان آزار دیده، مبتلایان به اختلال هویت جنسی و دختران و پسران فراری از منزل همگی از جمله گروه‌های هدف برای دریافت خدمات از اورژانس اجتماعی هستند.

اثر منفی فضای مجازی بر نوجوانان و جوانان

وی در خصوص تأثیرات منفی فضای مجازی بر نوجوانان و جوانان اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از نوجوانان و جوانان ما در اثر استفاده ناصحیح از فضای مجازی دچار بحران‌های روحی و روانی شدیدی می‌شوند تا جایی که افکار مخرب و سمی نظیر خودکشی در ذهن آنان شکل می‌گیرد.

میهمی ادامه داد: فضای مجازی با ایجاد محیطی غیرواقعی و تجملاتی سبب شده که بسیاری از نوجوانان احساس ناکافی بودن و ناامیدی داشته باشند و دچار بیماری‌های روحی مختلف شوند.

رئیس اورژانس اجتماعی قروه از بی‌توجهی برخی خانواده‌ها به تربیت فرزندان خود گلایه کرد و گفت: متأسفانه برخی خانواده‌ها با تهیه وسایل الکترونیکی مختلف نظیر موبایل و تبلت برای فرزندان خود سعی دارند از وظیفه خطیر تربیت فرزند شانه خالی کنند. این بی‌توجهی‌ها زمینه‌ساز بروز آسیب‌های اجتماعی مختلف در نوجوانان است.

میهمی در خصوص اقدامات اورژانس اجتماعی در سال جاری گفت: اورژانس اجتماعی در زمینه پیشگیری از خودکشی موفقیت‌هایی داشته و توانسته طی یک ماه اخیر با پیگیری‌های مکرر مانع از خودکشی ۸ نفر شود و آنان را به کانون گرم خانواده بازگرداند.

وی افزود: در خصوص حل معضل خودکشی نیاز است که ارگان‌های مختلف نظیر کمیته امداد امام خمینی، مدارس، آموزش و پرورش، بیمارستان‌ها و دیگر نهاد‌ها دست به دست هم دهند تا این معضل اجتماعی از میان برداشته شود.

میهمی یادآور شد: متأسفانه برخی اوقات به دلیل عدم اطلاع‌رسانی به‌موقع به اورژانس اجتماعی، خودکشی‌های ناگوار رخ می‌دهد و عملاً کاری از دست همکاران ما ساخته نبوده است.

ساماندهی کودکان خیابانی و آزار دیده

وی همچنین به وظایف اورژانس اجتماعی در زمینه ساماندهی کودکان خیابانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در شهرستان قروه تعداد کودکان خیابانی بسیار کم است و ما توانسته‌ایم از جنبه‌های مختلف آنان را حمایت کنیم تا بتوانند مسیر رشد و پیشرفت را طی کنند.

میهمی ادامه داد: از دیگر وظایف اورژانس اجتماعی، حمایت از کودکان آزار دیده است. متأسفانه طبق آمار روز به روز بر تعداد این کودکان افزوده می‌شود و برخی خانواده‌ها به دلیل مشکلات مالی، کودکان کم‌سن و سال خود را مجبور به کار کردن در محیط‌های نامناسب می‌کنند و آنان را از تحصیل منع می‌کنند. اورژانس اجتماعی در این موارد وارد عمل شده و با حمایت‌های مالی و مشاوره به این خانواده‌ها سعی می‌کند زمینه وقوع این معضلات اجتماعی را از بین ببرد.

میهمی در خصوص فعالیت‌های سیار اورژانس اجتماعی اظهار داشت: خدمات سیار اورژانس اجتماعی فعال است و هر روز در قالب یک ون با آرم و علائم مشخص به مدت چندین ساعت در مناطق آسیب‌خیز شهرستان قروه گشت‌زنی می‌کند و به شناسایی آسیب‌های اجتماعی می‌پردازد.

وی در پایان تأکید کرد: حل معضلات و آسیب‌های اجتماعی مسئله‌ای فرابخشی است و امیدواریم با همت تمامی ارگان‌ها و همچنین مردم شاهد این باشیم که آسیب‌های اجتماعی نظیر خودکشی در شهرستان هرگز اتفاق نیفتد.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار