به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان ، در راستای چهارمین دوره رخداد رسانهای سردار تا سردار، اولین جلسه از سلسله کارگاههای «راوی شو» با حضور محمدعلی جعفری، نویسنده کتابهای «قصه دلبری»، «جاده کالیفرنیا»، «جاده یوتیوب» و «عمار حلب» در رشت برگزار شد.
جعفری در این کارگاه بر اهمیت تصویر در روایتگری تأکید کرد و نکاتی را برای نوشتن روایتهای جذاب ارائه داد.
وی «آشناییزدایی» را از نکات مهم در روایت بیان کرد و افزود: «آشنایی زدایی» نگاه متفاوت به موضوعاتی است که معمولاً درباره آنها صحبت شده است.
جعفری گفت: هر چه ادبیات راوی به مخاطب نزدیک تر باشد، جذابیت بیشتری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در بازنویسی روایتها، توصیفاتی که بکر و منحصر به فرد هستند را حفظ کرده و از تکرار جزئیات پرهیز کنید.
جعفری اضافه کرد: استفاده از تکنیکهای کوچک و واقعبینانه در ایدهپردازی زمانی میتواند مؤثر باشد که با ادبیات زمانه خود آشنا باشید.
جعفری در این کارگاه با اشاره به اهمیت گفتگو در روایتنویسی اظهار کرد: گفتگو، به منظور ارتباط مخاطب با شخصیتها و داستان نقش حیاتی دارد.
وی همچنین به لزوم خلق موقعیتهای مناسب برای روایت و ایجاد همزادپنداری با مخاطب اشاره کرد.
گیلان با پیشینه و تاریخی غنی باید به درستی روایت شود
حجتالاسلام مجتبی پوریوسفی، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گیلان، در حاشیه کارگاه «راوی شو» بر اهمیت روایتگری هویت واقعی گیلان تاکید کرد و افزود: این منطقه دارای پیشینه و تاریخی غنی است که باید به درستی روایت شود.
وی به رویداد رسانهای «سردار تا سردار» که با رویکرد مردمی در گیلان برگزار میشود، اشاره کرد و گفت: این رویداد با هدف نشان دادن تاریخ و هویت واقعی گیلان شکل گرفته است.
پوریوسفی همچنین به اهمیت واکاوی و روایت نهضت جنگل اشاره کرد و ادامه داد: این نهضت دارای هویتی واقعی است که نیازمند به درستی روایت شدن است.
وی با بیان اینکه جامعه امروز نیاز به روایتگری دارد اضافه کرد: استان گیلان و ایران مملو از موضوعات و وقایع تاریخی و فرهنگی است که میتواند روایت شده و به نسلهای آینده منتقل شو