۱۹ / فروردين / ۱۴۰۴ - 08 April 2025
01:35
کد خبر : 9678401
۲۱:۲۳

۱۴۰۴/۰۱/۱۷

گشایش نمایشگاه توانمندی‌ها و سرمایه گذاری ایران و افغانستان در بیرجند

نمایشگاه توانمندی‌ها و سرمایه گذاری ایران و افغانستان، ۱۹ خرداد در خراسان جنوبی برپا می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، هاشمی استاندار خراسان جنوبی در کارگروه توسعه صادرات استان با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه باید اولویت همه مدیران دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از بخش خصوصی باشد گفت: این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های استان است و انعقاد تفاهم نامه ها، دیدار‌ها و نشست‌های اقتصادی با تجار افغان می‌تواند سبب رشد اقتصادی شود.

هاشمی با بیان اینکه در سال سرمایه گذاری برای تولید باید از فرصت طلایی هم مرزی با کشور افغانستان بهره گرفت افزود: ۳۸ درصد صادرات به افغانستان از خراسان جنوبی انجام می‌شود که باید تلاش شود این میزان امسال به ۵۰ درصد برسد.

وی با اشاره به ظرفیت بیش از ۶۵۰ دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های استان گفت: برای برگزاری این نمایشگاه نشستی با این دانشجویان برگزار شود.

استاندار همچنین با بیان اینکه باید شرکت‌های دانش بنیان را پای کار آورد افزود: امسال، مسئولیت حوزه اقتصادی نسبت به سایر حوزه‌ها بیشتر است.

هاشمی گفت: همایشی با محوریت بخش خصوصی برای توانمندسازی مناطق روستایی برای تحقق شعار سال باید برگزار شود.

وی با اشاره به سهمیه استان در بحث ۹۰ میلیون دلاری کوله بری از ۴ بازارچه استان گفت: از موضوع کوله بری نباید به راحتی گذر کرد، چرا که آرزوی چندین ساله‌ای است که می‌تواند سبب رونق اقتصادی و استقرار مرزنشینان شود.

مدیرکل گمرکات استان هم در این جلسه با اشاره به عملکرد صادرات استان در سال گذشته ارزش صادرات در این مدت را ۳۱۴ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: حجم صادرات ۱ میلیون و ۵۸۸ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل تر، از لحاظ ارزشی ۶۸ و از لحاظ وزنی ۲۵ درصد افزایش داشته است.

کوهگرد با بیان اینکه سیمان، صیفی جات، تایر، تخم مرغ و کاشی عمده کالا‌های صادراتی از گمرکات استان بوده است افزود: این محصولات به کشور‌های افغانستان، پاکستان و تاجیکستان صادر شده است.

وی گفت: همچنین در این مدت ۹ میلیون دلار با وزن ۴ هزار و ۳۰۶ تن واردات انجام شده است که ۱۲ درصد از نظر ارزشی و ۶۷ درصد از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، افزایش داشته است.

مدیرکل گمرکات استان عمده محصولات وارداتی را قطعات مربوط به معدن، پنل خورشیدی و برنج عنوان کرد و افزود: در حوزه ترانزیت نیز بیش از ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیارد دلار با حجم ۷۱۱ هزار تن انجام شده است که از لحاظ وزنی ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، افزایش داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز گفت: نمایشگاه توانمندی‌ها و سرمایه گذاری‌های ایران و افغانستان با محوریت استان با ولایت فراه در دو حوزه معادن و واردات محصولات کشاورزی افغانستان برگزار می‌شود.

خامه زر فضای مفید نمایشگاهی برای غرفه‌های شرکت کننده را ۲ هزار و ۵۰۰ متر عنوان کرد و افزود: نمایشگاه ۱۹ تا ۲۲ خرداد ماه با محوریت بخش خصوصی در بیرجند برگزار می‌شود.

وی هدف از برگزاری نمایشگاه را علاوه بر توسعه صادرات با تمرکز در کالا‌های دانش بنیان و خدمات فنی مهندسی، معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار دانست.

مدیرکل صمت استان هم گفت: بازگشایی بازارچه مرزی استان و تخصصی نمودن فعالیت‌های آنها با توجه به کالا‌های قابل صدور منطقه، افزایش تعداد پرواز‌های فرودگاه بین المللی بیرجند، راه اندازی پرواز بیرجند-هرات، توسعه خطوط ریلی و جاده‌ای استان، واردات برخی محصولات کشاورزی از افغانستان بصورت ورود موقت و فرآوری آنها در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و صادرات آنها به کشور افغانستان و سایر کشور‌های هدف، می‌تواند سبب رونق صادرات استان شود.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید