لیلا عربنژاد در گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان، با اشاره به اهمیت مراقبتهای دوران پس از زایمان، بیان کرد: مادران در این دوره نیاز به استراحت کافی دارند و نباید سلامت خود را فدای مسئولیتهای جدید کنند.
وی با بیان اینکه مراقبت از نوزاد زمانبر است، اما نافی رسیدگی به وضعیت جسمی و روحی مادر نیست، تأکید کرد: انجام فعالیتهای غیرضروری باید به حداقل برسد و مادران از فشار آوردن به خود در هفتههای ابتدایی بپرهیزند.
به گفته عربنژاد، انجام فعالیتهای سبک بدنی پس از زایمان مفید است، اما از انجام حرکات ورزشی سنگین و هوازی باید حداقل تا شش هفته خودداری شود. وی افزود: استراحت مطلق نیز به دلیل احتمال بروز لختههای خونی توصیه نمیشود و مادران باید از نشستن یا ایستادن طولانی و بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنند.
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به نقش تغذیه مناسب در بهبود شرایط جسمی مادران اشاره کرد و گفت: مصرف مکملهای آهن و ویتامینها تا سه ماه پس از زایمان ضروری است و رژیم غذایی پرفیبر همراه با نوشیدن مایعات کافی (روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب) میتواند در پیشگیری از یبوست مؤثر باشد.
وی با هشدار نسبت به علائم هشداردهنده عفونت تصریح کرد: تب بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد که بیش از ۱۲ ساعت ادامه یابد، میتواند نشانه وجود عفونت باشد و نیاز به مراجعه به پزشک و مصرف آنتیبیوتیک دارد. همچنین قرمزی، تورم یا ترشحات چرکی در محل بخیههای سزارین یا اپیزیاتومی باید فوراً مورد بررسی پزشکی قرار گیرد.
عربنژاد در پایان با اشاره به شیوع افسردگی پس از زایمان، خاطرنشان کرد: بروز این حالت در روزهای ابتدایی طبیعی است، اما در صورت تداوم بیش از دو هفته، مشاوره و پیگیری تخصصی ضرورت دارد. وی از مادران خواست با نادیده گرفتن این علائم، سلامت روان خود را به خطر نیندازند و در صورت نیاز از مشاور یا پزشک کمک بگیرند.