۲۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 16 April 2025
06:47
کد خبر : 9680270
۱۹:۴۳

۱۴۰۴/۰۱/۲۶
یادداشت/

طوفان گرد و غبار و وضعیت بحرانی آلودگی هوا در استان همدان

همدان- استان همدان و شهرستان‌های تابعه از صبح امروز تحت تأثیر طوفان گرد و غبار با منشأ خارجی قرار گرفته‌اند.
طوفان گرد و غبار و وضعیت بحرانی آلودگی هوا در استان همدان

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، استان همدان و شهرستان‌های تابعه از صبح امروز تحت تأثیر طوفان گرد و غبار با منشأ خارجی قرار گرفته‌اند، این پدیده که از بیابان‌های مرزی عراق و عربستان نشأت گرفته، شرایط اضطراری آلودگی هوا را در استان همدان ایجاد کرده است، غلظت بالای ذرات معلق در هوا، سلامت عمومی، به‌ویژه در گروه‌های حساس مانند کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی را به شدت تهدید می‌کند.

بر اساس اعلام دبیرخانه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان همدان، به دلیل این شرایط بحرانی، تمامی مدارس در تمامی مقاطع، دانشگاه‌ها، مراکز فنی و حرفه‌ای و اماکن ورزشی در نوبت عصر روز سه‌شنبه ۲۶ و صبح و بعداز ظهر ۲۷ فروردین ماه تعطیل شدند.

همچنین، هشدارهایی درباره پایداری آلودگی هوا در روزهای آتی صادر شده است، مسئولان از شهروندان، به‌ویژه گروه‌های دارای بیماری‌های خاص، درخواست کرده‌اند که از تردد غیرضروری خارج از منزل پرهیز کنند و از ماسک‌های استاندارد برای کاهش اثرات آلاینده‌ها استفاده کنند.

این طوفان گرد و غبار باعث کاهش کیفیت هوا در تمام شهرستان‌های استان همدان شده است، در نهاوند، ملایر، کبودراهنگ، اسدآباد و سایر شهرستان‌ها، آلودگی شدید هوا فعالیت‌های روزمره مردم را مختل کرده و کاهش دید افقی، اختلال در رفت و آمد خودروها و تهدید سلامت عمومی را به همراه داشته است، افزایش غلظت آلاینده‌ها در این مناطق وضعیت ناسالم و گاه بسیار ناسالم را برای تمامی گروه‌ها ثبت کرده است.

متخصصان تأکید دارند که منشأ این رخداد نه تنها به عوامل طبیعی بلکه به شرایط نامساعد محیط‌ زیستی و مدیریت نامناسب منابع آب و خاک بازمی‌گردد، خشکسالی، تخریب پوشش گیاهی و فعالیت‌های انسانی از مهم‌ترین عواملی هستند که به افزایش پدیده گرد و غبار کمک کرده‌اند.

این شرایط بحرانی نه تنها ضرورت اقدامات فوری برای کاهش آلاینده‌های هوا را برجسته می‌کند، بلکه بر لزوم برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای مهار پدیده‌های مشابه تأکید دارد. ارتقاء زیرساخت‌های زیست‌محیطی، حفظ منابع طبیعی و اجرای پروژه‌های ایجاد پوشش گیاهی در مناطق بیابانی می‌تواند به کاهش این معضل کمک شایانی کند، در عین حال، اطلاع‌رسانی گسترده به شهروندان در خصوص آثار خطرناک آلودگی هوا و ارائه راهکارهای پیشگیرانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

می‌طلبد مسئولان با رویکردی جامع، ضمن مدیریت شرایط حاد فعلی، به دنبال حل ریشه‌ای این معضل باشند تا از تکرار آن در آینده پیشگیری شود، این بحران‌ها، هشداری جدی درباره تاثیرات تغییرات اقلیمی و بی‌توجهی به مدیریت پایدار بحران‌های زیست‌محیطی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید