۲۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 16 April 2025
06:52
کد خبر : 9680300
۲۲:۲۲

۱۴۰۴/۰۱/۲۶
صیفی کار خبر داد

فراخوان چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت در همدان

همدان- دبیر جشنواره شهید همدانی از فراخوان چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت در همدان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی و هنری کشور، با هدف ترویج فرهنگ مقاومت خبر داد.
فراخوان چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت در همدان

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، محسن صیفی‌کار در نشست خبری فراخوان چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت که در سالن جلسات کنگره ۸ هزار شهید استان همدان برگزار شد، اظهار کرد: سردار شهید حاج‌حسین همدانی از چهره‌هایی بود که هیچ‌گاه از ذهن و دل مردم همدان پاک نخواهد شد، او نه فقط در دوران دفاع مقدس، بلکه در همه فراز و فرودهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، همواره در کنار مردم کشورش ایستاد و هر زمان که وظیفه‌ای بر دوش داشت، بی‌درنگ و با تمام وجود حاضر می‌شد.

وی با بیان اینکه ساده‌زیستی، فروتنی و بی‌ادعایی‌ شهید همدانی الگویی ماندگار برای همه ما است و نامش همیشه با افتخار و احترام در همدان زنده خواهد ماند، ادامه داد: به دنبال زحمات و تأثیرگذاری ایشان، جایزه‌ای فرهنگی و هنری با عنوان «جایزه قافله سالار شهدای مدافع حرم شهید حاج‌حسین همدانی» پایه‌گذاری شد.

سخنگوی چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت در همدان افزود: اکنون این جایزه چهارمین دوره‌اش را پشت سر می‌گذارد، دبیرخانه این دوسالانه در تهران، زیر نظر مرکز تحقیقات سپاه اداره می‌شود و پشتیبانی لازم نیز از سوی این نهاد صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: ما در دبیرخانه ۸ هزار شهید دفاع مقدس در همدان مسئول رسیدگی به بخش‌های مربوط به استان خود هستیم و امید داریم که در این دوره نیز آثار ارسالی همشهریان همدانی بدرخشند و افتخار دیگری رقم بزنند.

صیفی‌کار با اشاره به رشد و پیشرفت این جشنواره در سال‌های اخیر، گفت: این دوسالانه که شامل حوزه‌های مختلفی چون خاطره، پژوهش، شعر، داستان، رمان، مستندنگاری، ترجمه، حوزه گسترده کودک و نوجوان، شعر بود، در دوره چهارم حوزه مقاله نیز به آن اضافه شده است.

وی افزود: از پژوهشگران و فعالان حوزه‌ مقاله‌نویسی دعوت می‌کنیم تا در محورهای موضوعی مدافعین حرم و محور مقاومت، به ویژه موضوعاتی مانند غزه و یمن به نوشتن مقاله بپردازند؛ زیرا برخلاف بخش کتاب که به آثار منتشر شده در بازه زمانی مشخص می‌پردازد، بخش مقاله محدودیت زمانی ندارد و محققین، دانشجویان، استادان دانشگاه‌ها، حوزویان و هر فرد علاقه‌مندی می‌تواند در این حوزه ثبت اثر کنند.

سخنگوی چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت در همدان با اشاره به گستردگی موضوعات این رویداد فرهنگی گفت: جشنواره شهید همدانی تنها محدود به یک حوزه خاص نیست، بلکه موضوعات متنوعی از فرهنگ، اجتماع و تاریخ گرفته تا سیاست، روابط بین‌الملل، مسائل نظامی و تمامی زمینه‌های مرتبط با مفهوم مقاومت را در بر می‌گیرد.

وی با نگاهی به سابقه این رویداد فرهنگی گفت: نخستین دوره جایزه شهید همدانی در سال ۱۳۹۸ در تهران و با مدیریت حوزه هنری این شهر برگزار شد، در آن زمان، دبیرخانه جشنواره زیر نظر آقای مومنی‌شریف اداره می‌شد.

صیفی‌کار ادامه داد: نکته قابل توجه این است که شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی، که در آن دوران هنوز در میان ما حضور داشتند، با تأکید و علاقه شخصی خود خواستار نام‌گذاری این جایزه به نام شهید همدانی شدند؛ این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که این حرکت فرهنگی، پشتوانه‌ای عمیق و معنوی از سوی دو سردار بزرگ مقاومت یعنی شهید سلیمانی و شهید همدانی  داشته است.

وی با اشاره به تداوم موفقیت‌آمیز این حرکت فرهنگی، ادامه داد: دوره دوم جشنواره در مهرماه ۱۴۰۰ و به همت مرکز تحقیقات سپاه برگزار شد و آثار ارزشمند متعددی از سراسر کشور در آن شرکت داشتند.

سخنگوی دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت در همدان تصریح کرد: دوره سوم نیز در مهرماه ۱۴۰۲ در محل باغ‌موزه دفاع مقدس تهران برگزار شد و این بار شاهد استقبال گسترده‌تری بودیم؛ به‌طوری‌که بیش از ۲۰۰ اثر از کشورهای مختلف با موضوع مقاومت به دبیرخانه ارسال شد، که این آمار نشان از گستره تأثیرگذاری این رویداد دارد.

وی ادامه داد: در دوره چهارم جشنواره، علاوه بر گسترش حوزه‌ها، آثار زیادی از کشورهای مختلف در زمینه محور مقاومت به دست ما رسیده است؛ موضوعاتی چون غزه، مقاومت، یمن، شهدای مدافع حرم و مسائل فرهنگی و هنری مرتبط، در این دوره دوسالانه مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند و در دوره سوم، بیش از ۲۰۰ کتاب از کشور‌های خارجی در حوزه مقاومت به دبیرخانه ارسال شد که نشان‌دهنده اهمیت این رویداد فرهنگی است.

صیفی‌کار به اهمیت موضوع غزه در جشنواره اشاره کرد و افزود: غزه یکی از موضوعات مهم و بیدارکننده برای وجدان جهانیان است، این موضوع در تمام دوران دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت مورد توجه قرار گرفته و می‌تواند به‌عنوان یک موضوع جهانی، مخاطبان غیرمسلمان را نیز جذب کند که در این زمینه بنیاد شهید همدانی با برگزاری جلسات مختلف، به موضوعات مختلف از جمله شهدای قدس، حماس، یمن و جبهه مقاومت پرداخته است.

وی در خصوص بستر اصلی تولید محتوای فرهنگی و هنری، یعنی کتاب، تأکید کرد: بنیاد شهید همدانی به این مسئله توجه ویژه‌ای دارد و در دوره چهارم کتاب‌هایی که در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ معرفی شدند نیز در اصل کار قرارگرفته‌اند.

دبیر جشنواره شهید همدانی در خصوص گرافیک و عکس به‌عنوان دو حوزه هنری مهم در دوره‌های آینده جشنواره گفت: در دوره‌های گذشته، این دو حوزه کمترین توجه را جلب کرده‌اند، اما در دوره‌های آینده باید توجه بیشتری به این بخش‌ها شود تا آثار هنری در این زمینه‌ها نیز گسترده‌تر به نمایش گذاشته شوند.

وی ادامه داد: با گذر زمان و استقبال بیشتر هموطنان از دوره‌های دوسالانه، می‌توان بخش‌هایی مناسب دانش‌آموزان نیز به این دوره دوسالانه اضافه کرد.

صیفی‌کار در پاسخ به سوالی در خصوص محل برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره، گفت: با توجه به امکانات موجود در تهران، تمرکز اصلی دبیرخانه در تهران است، اما تعامل جدی با همدان برقرار است و اختتامیه این دوره در مهرماه ۱۴۰۴ در تهران و در باغ موزه دفاع مقدس آن برگزار خواهد شد.

وی در خصوص اهمیت حمایت از این رویداد فرهنگی افزود: این دوره دوسالانه به‌عنوان یک رویداد فرهنگی و هنری، باید حمایت‌های فکری و فرهنگی لازم را دریافت کند تا جایگاه آن در سطح جوایز معتبر فرهنگی تثبیت شود. با توجه به استقبال خوب از دوره‌های قبلی، امیدواریم در این دوره نیز شاهد آثار بیشتری باشیم.

دبیر جشنواره شهید همدانی تأکید کرد: این دوره دوسالانه باید ادامه یابد و همگان باید برای ارتقای کیفی و کمی آثار آن تلاش کنند تا فرهنگ مقاومت در سطح جهانی مطرح شود و در جامعه بیشتر شناخته شود، بستر اصلی برای تولید هرگونه اثر هنری، کتاب است و باید این حوزه حمایت بیشتری دریافت کند تا بتوان آثار بزرگتری در سایر بخش‌ها تولید کرد.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید