۳۱ / فروردين / ۱۴۰۴ - 20 April 2025
10:43
کد خبر : 9680499
۲۲:۱۶

۱۴۰۴/۰۱/۲۷

مشاور وزیر علوم: مسئولان استانی به دانشگاه‌ها اعتماد کنند

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد مسوولان استانی از جمله در ایلام باید به دانشگاه‌ها و همه مراکز علمی و پژوهشی در راه رسیدن به توسعه و حل مشکلات مردم اعتماد کنند.

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، سید احمدرضا خضری مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه ایلام، دانشگاه‌ها را به مثابه مغز و جان نظام مدیریتی دانست و گفت که اکنون تصمیم‌گیری‌ها در جهان بر مبنای محاسبه‌های علمی و تجربیات ناشی از علم است.

وی یادآور شد دانشگاه‌ها پیشران خرد و عقل و تمدن و بالندگی فرهنگی جامعه هستند و دانشگاه جایی است که دانش و علم در آن تولید و به بخش های دیگر جامعه گسیل می‌شود.

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد برای اینکه متمدن بمانیم و پاسخ نیازهای جامعه را نه بر مبنای آزمون و خطا بلکه بر مبنای مطالعاتی بدهیم باید همچنان به دانشگاه اعتماد کنیم.

خضری افزود: مراکز علمی همواره مروج اخلاق و فرهنگ بودند و خواهند بود و نقش و اهمیت آنها محصور به شهر و استان خاصی نیست و همه پهنه کشور را شامل می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد دانشگاه محل بی‌علمی و عرضه دیدگاه‌های شبه علمی نیست و باید برای مخاطبان خود ارزش و اهمیت قائل باشد و به جامعه هدف خود علم اصیل و مورد استناد ارائه دهد.

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت که دانشگاه باید استانداردهای خود را حفظ کند، مدرک فروشی و برندفروشی نکند. جایگاه خود را نفروشد و برای خوشامد دیگران ارزش علم را مخدوش نکند.

خضری تاکید کرد که دانشگاه محل بازی‌های سیاسی نیست اما محل عرضه، تبیین و کنشگری سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هست و باید مسائل روز جان در دانشگاه‌ها نقد و بررسی شود، اما نباید به بازیچه دست احزاب و شخصیت‌ها تبدیل شود.

وی گفت دانشگاه باید چنان در تقویت هویت ملی بکوشد که مرزها در برابر تهاجم فرهنگی بیگانگان نفوذناپذیر شوند و ایران به یک کشور مهاجرپذیر تبدیل شود.

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت این وزراتخانه در زمینه تامین معیشت و رفاه کارکنان، استادان و دانشجویان به صورت جدی ورود کرده است و در راستای تامین زیرساخت‌ها و تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها تلاش خواهد کرد.

خضری با تاکید بر اینکه همه دانشگاه‌ها باید در جهت تقویت فعالیت‌های بین‌المللی بکوشند، دانشگاه ایلام را به دلیل همجواری با عراق و نزدیکی به ترکیه و اقلیم کردستان عراق دارای موقعیت بسیار خوبی در این زمینه دانست.

وی یادآور شد فضا و عرصه دانشگاه ایلام با برخورداری از ۲۰۰ عضو هیات علمی، هفت هزار دانشجو و هشت دانشکده و آموزشکده بر اثر عوامل انسانی و غیرانسانی دچار فرسودگی و آسیب‌دیدگی شده و همچنان با آسیب‌ها، تهدیدها و ناترازی‌هایی مواجه است.

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد که چشم خردبین و تیزبین حسن و عیب را با هم می‌بیند و مسائل را در کنار هم ارزیابی می‌کند تا به بهترین نتیجه برسد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار ایلام نیز در این آیین با اشاره به ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های مختلف تاکید کرد بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها نیازمند کار کارشناسی و دقیق است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید در این زمینه ورود جدی داشته باشد.

افشین کریمی یادآور شد که سوالات مهم مربوط به گره‌های اساسی توسعه استان باید در پایان‌نامه‌های دانشجویان طرح و پاسخ داده شود.

وی افزود هنوز پس از ۱۵۰ سال که مدرنیته وارد ایران شده است، سنت و مدرنیسم به ادبیات مشترک نرسیده‌اند اما باید دانشگاه‌ها بستری فراهم کنند تا ظرفیت‌های ۲ طرف مورد استفاده قرار گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار ایلام گفت که دانشگاه باید باید زمینه ایجاد دیالوگ و گفت و گو بین این ۲ بخش را فراهم کند و سه ضلع نخبگان، جامعه و حاکمیت به طور همزمان در آن دیده شوند.

کریمی اظهار کرد که دانشگاه باید محل طرح و شکل‌گیری سوال‌های اصلی جامعه باشد این در حالیست که کرسی‌های آزاداندیشی مورد نظر مقام معظم رهبری هنوز بدرستی شکل نگرفته است.

وی تاکید کرد دانشگاه باید مامنی برای هنرمندان باشد، تاریخ، گذشته و بزرگانی در این استان داریم که برای معرفی آنها آنطور که باید عمل نشده است، اسنها اگر در دانشگاه ارج و قرب نداشته باشند نباید انتظار داشت که در بین عامه مردم مورد تکریم و احترام باشند.

رییس جدید دانشگاه ایلام نیز گفت که در چند دهه گذشته نظام آموزش عالی در مرحله گذار و تغییر قرار دارد، بنابراین تغییر رویکرد دانشگاه‌ها انکارناپذیر است.

همایون مرادنژادیان تاکید کرد که باید به سوی دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کنیم که در این زمینه نیازمند کنش‌گری نهادهای علمی و هم‌افزایی و همراهی همه دستگاه‌ها هستیم.

وی یادآور شد تلاش می‌شود با ایجاد همدلی و جلب همراهی مسوولان استان، معیشت و رفاه کارکنان و آینده آموزش عالی در استان را بهبود بخشیم.

رییس دانشگاه ایلام افزایش مهارت آفرینی و رویدادهای کارآفرینی را رویکرد غالب در دوره جدید مدیریتی دانشگاه اعلام کرد و گفت که در این راستا از ظرفیت همه نخبگان و دانشگاهیان بهره گرفته خواهد شد.

در پایان این آیین از زحمات و خدمات طاهر علی‌محمدی رییس پیشین دانشگاه ایلام قدردانی شد.

منبع: ایرنا
جواد زراعتی
خبرنگار: جواد زراعتی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید