۰۱ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 21 April 2025
02:21
کد خبر : 9681203
۰۹:۲۴

۱۴۰۴/۰۱/۳۱

کاهش ۳۰۰ میلیارد تومانی درآمد مالیاتی اردبیل

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی استان اردبیل در سال گذشته کاهش یافت.

کاهش ۳۰۰ میلیارد تومانی درآمد مالیاتی اردبیل

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، داریوش سرخانی‌مقدم عصر شنبه در نشست فعالان اقتصادی و صاحبان واحدهای تولیدی در اردبیل اظهار داشت: شاخص استان اردبیل در حوزه مالیات، شاخص مناسبی است اما با توجه به اینکه این استان از استان‌های با متوسط درآمدی پایین است، ما نیز سعی کردیم تا وضعیت درآمدی مالیاتی را به نحوی تنظیم کنیم تا فشار بیشتری به صاحبان واحدهای تولیدی و خدماتی وارد نشود.

وی تصریح کرد: ما انتظار داریم در سطح کشور به تناسب وضعیت اقتصادی استان‌ها درآمد مالیات مورد توجه قرار گرفته و یک تعدیل نرخ مالیاتی در استان‌های کمتر توسعه یافته نظیر اردبیل اتفاق بیفتد تا شاهد برخی نارضایتی‌ها نباشیم.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: تمام فعالیت‌های امور مالیاتی استان شفاف و صریح بوده و در بین اداره کل مالیاتی کشور رتبه 3 را از لحاظ کیفیت خدمات ارائه شده به مؤدیان به دست آوردیم.

سرخانی‌مقدم افزود: ما همواره در کنار سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و تولیدکنندگان هستیم و تمام تلاش ما بر این است تا در محاسبه مالیاتی وضعیت درآمدی آنها را مورد توجه قرار داده و شرایط سهل و راحتی را در دریافت مالیات در نظر بگیریم.

وی به کاهش پنج واحدی درصد نرخ مالیاتی واحدهای تولیدی اشاره کرد و ادامه داد: با اصلاح فرهنگ پرداخت مالیات امیدواریم مؤدیان با رغبت و انگیزه در این کار ورود پیدا کرده و در امر پرداخت مالیات مشارکتی جدی داشته باشند.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل به برگزاری 75 همایش و کارگروه‌های آموزشی برای آگاه‌سازی و اصلاح فرهنگ پرداخت صحیح مالیاتی اشاره کرد و یادآور شد: اطلاع‌رسانی به بیش از یک‌هزار بنگاه اقتصادی انجام شده تا در موعد مقرر بتوانند از معافیت‌های مالیاتی و محاسبات قانونی استفاده کنند.

سرخانی‌مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار برگزاری جلسات و نشست‌های رسانه‌ای و همراهی صدا و سیما، ما سعی کردیم تا آگاهی‌بخشی را در ابعاد مختلف مورد توجه قرار دهیم.

وی به نشاندار شدن 25 پروژه از محل درآمد مالیاتی اشاره کرد و گفت: خود مؤدیان در اجرای این طرح‌ها همراهی بیشتری را انجام داده و سعی کردند به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام استان کمک کنند.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل اضافه کرد: بیش از 800 میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها پرداخت شده که این رقم 2 برابر سال 1402 بوده است.

سرخانی‌‌مقدم بیان کرد: نباید استان اردبیل با استان‌های توسعه یافته با واحدهای صنعتی متعدد در پرداخت مالیات مورد محاسبه و دقت نظر قرار گیرد بلکه بهتر است نرخ مالیات بر اساس توسعه‌یافتگی استان‌ها لحاظ شده و در این زمینه اقدام اساسی انجام شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل یادآور شد: ما میز خدمت را به بازار، شهرک‌های صنعتی و دل واحدهای تولیدی بردیم تا زمینه حل مشکلات صاحبان واحدهای تولیدی را برطرف کنیم و سعی ما بر این بوده تا با یک تعامل و هماهنگی بیشتر بتوانیم شرایط خوبی را در پرداخت مالیات برای صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی رقم بزنیم.

ارتقای جایگاه 10 پله ای اردبیل در بهبود فضای کسب و کار

  حسین وثوقی ایرانی رئیس کمیته بهبود فضای کسب و کار استان اردبیل نیز اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس آخرین رتبه‌بندی ملی، استان اردبیل در بهبود فضای کسب و کار جایگاه 18 را به دست آورده است.

وی تصریح کرد: با تاکید استاندار اردبیل و مأموریت ویژه در حوزه بهبود فضای کسب و کار در استان سعی ما بر این است تا در پایان سال‌جاری بتوانیم این جایگاه را به دهم کشوری بهبود ببخشیم تا شرایط برای سرمایه‌‌گذاری و رونق کسب و کار بیش از گذشته فراهم آید.

رئیس کمیته بهبود فضای کسب و کار استان اردبیل گفت: فراهم کردن محیط شایسته برای کسب و کار نیازمند همت و همراهی در ابعاد مختلف است که در این فرآیند باید نظرات و دیدگاه‌های کارشناسی مورد توجه قرار گرفته تا ما بتوانیم در یک ساختار مناسب در کنار افزایش تولید و اشتغال، به بهبود وضعیت اقتصادی استان و تولید ثروت کمک کنیم.

وثوقی ایرانی 70 مؤلفه ریز و درشت را مؤثر در ارزیابی فضای کسب و کار اعلام کرد و افزود: 28 مورد از این مؤلفه‌‌ها پیمایشی و 42 مؤلفه آماری است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هر فصل اتاق بازرگانی با استخراج این مؤلفه‌ها سعی می‌‌کند تا رتبه استان‌ها را در بهبود شاخص‌های فضای کسب و کار مورد محک و ارزیابی قرار داده و زمینه یک رقابت سالم را در بین استان‌ها فراهم کند.

رئیس کمیته بهبود فضای کسب و کار استان اردبیل عمده دغدغه صاحبان کسب و کار را در استان، عدم تأمین منابع مالی و رویه‌های ناعادلانه ممیزی مالیات و بیمه اعلام کرد و ادامه داد: ما باید سعی کنیم این مشکل را با همکاری بانک‌ها و مدیریت توانمند امور مالیاتی استان برطرف کنیم که قطعا به راحتی می‌توان در این زمینه جایگاه استان را ارتقا داد.

وثوقی ایرانی اضافه کرد: در 42 مؤلفه آماری سعی ما بر این است تا با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای مختلف گزارش واقعی و درست از فعالیت‌های انجام شده و دسترسی به شاخص بهبود فضای کسب و کار را شاهد باشیم که انتظار می‌رود مدیران دستگاه‌های اجرایی گزارش خود را به دبیرخانه کمیته بهبود فضای کسب و کار ارائه کرده و در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

رئیس کمیته بهبود فضای کسب و کار استان اردبیل بیان کرد: با ارزیابی‌هایی که به صورت فصلی در ‌اری انجام خواهد شد، سعی ما بر این است تا در هر فصل 2 تا سه پله جایگاه استان را ارتقا داده و در پایان سال جز 10 استان برتر کشور در بهبود فضای کسب و کار و شاخص‌های مورد نظر باشیم.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید