۰۲ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 22 April 2025
02:43
کد خبر : 9681410
۰۸:۳۰

۱۴۰۴/۰۲/۰۱

برگزاری بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) در ۲۰ هزار مسجد و مکان مذهبی کشور

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور گفت: همزمان با ششم ذیقعده؛ روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع)، آئین‌های گرامیداشت در بیش از ۲۰ هزار مسجد و مکان مذهبی در سراسر کشور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور امروز ۳۱ فروردین در نشست مشترک ستادهای بزرگداشت دهه کرامت ملی و استان فارس که در سالن شهيد دستغيب حرم مطهر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) برگزار شده بود، از برگزاری ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت حضرت شاهچراغ(ع) در بیش از ۲۰ هزار مسجد و مکان مذهبی در سراسر کشور خبر داد.

وی با بیان اینکه دهه کرامت متشکل از سه قله معنوی است، خاطرنشان کرد: آغاز دهه کرامت با ولادت حضرت فاطمه معصومه(س)، سپس بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) و در نهایت، سالروز ولادت حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) همراه است.

حجت الاسلام‌والمسلمين ملانوری با بیان اینکه برگزاری جشن‌های دهه کرامت به‌صورت مردمی انجام می‌شود، گفت: با وجود آن‌که دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی نقش محدودی در اجرا دارند، برآورد ما این است که حدود ۲۰ هزار مسجد و مکان مذهبی، مراسم بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) را برگزار کنند.

 رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیش از ۷۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد که علاوه بر ایفای نقش فرهنگی، آموزشی و تبلیغی، در ساماندهی مسائل اجتماعی نیز نقش مؤثری دارند.

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور از واگذاری نقش فعال‌تر به مساجد برای مشارکت در رفع محرومیت‌ها خبر داد و گفت: قرارگاه ملی مسجد ماموریت دارد که مسائل اجتماعی را با محوریت مسجد سامان دهد و در راه رفع آسیب های اجتماعی گام بردارد.

 

آیت‌الله لطف الله دژکام، نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز هم در این نشست گفت: در دهه کرامت باید تمام تلاش خود را برای تبیین معرفت اهل بیت(ع) به کار گیریم. باید این فیض بزرگ را به مردم منتقل کنیم و این نعمت را در دل جوانان کاشت.

نماینده ولی فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: نعمت‌های الهی از ناحیه اهل بیت(ع) به سایر انسان‌ها می‌رسد و فطرت انسان نیز به ما می‌گوید که آن که خیر و معرفت را به دیگران می‌رساند، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

امام جمعه شیراز با تاکید بر اینکه دهه کرامت باید استمراردهنده این نعمت‌ها باشد، اظهار کرد: معرفت‌الله یکی از بزرگترین نعمت‌هایی است که به واسطه اهل بیت(ع) به بشریت هدیه شده است و دهه کرامت باید فرصتی برای تبیین معرفت اهل بیت(ع) باشد.

وی همچنین با اشاره به تهدیدات و فعالیت‌های دشمنان و به ویژه صهیونیست ها در خصوص توسعه حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(ع)، گفت: صهیونیست‌ها در تلاش هستند تا حرم حضرت شاهچراغ(ع) گسترش نیابد. آنها در قالب‌های مختلف و با برنامه‌ های ویژه به دنبال رسیدن به اهداف خود هستند و اسم آن را تاریخ و باستان گرایی گذاشته اند که مشخص است که بهانه است.

آیت الله دژکام با تاکید بر تلاش در راستاي برگزار شدن هرچه باشکوه تر برنامه های ششم ذیقعده، گفت: همه ایام دهه کرامت است و برای ثبت ششم ذیقعده روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی(ع) در تقویم ملی تلاش های بسیاری شده است که باید این ارزش ها فراموش نشود.

 

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(ع)، در نشست مشترک اعضای ستادهای ملی و استان فارس بزرگداشت دهه کرامت گفت: دهه کرامت بهترین فرصت برای تقویت باورهای اسلامی و مقابله با جریان‌های فکری بی‌ریشه همچون لیبرالیسم است که فرزندان ما را نشانه رفته است.

وی با تاکید بر اینکه دهه کرامت تنها یک مناسبت تقویمی نیست، خاطرنشان کرد: دهه کرامت رویدادی فراتر از جشن‌های نمادین است که نباید با برنامه‌های کلیشه‌ای برگزار شود بلکه برنامه‌ها باید تقویت هویت دینی را به همراه داشته باشد.

وی تاکید کرد: حضور امام رضا(ع) و خاندان گرامی‌اش در ایران یکی از ستون‌های اصلی عزت و اقتدار ملت ایران است و از برکت حضور این انوار الهی، کشور ما قرن‌ها سربلند مانده است که خود این موصوع، بی بدیل است و بهترین فرصت برای خدمت مومنان و مجاهدان فی سبیل الله است.

حجت الاسلام‌والمسلمين کلانتری خطاب به مدیران نهادهای اجرایی توصیه کرد: منتظر جدول برنامه‌ها نباشید بلکه باید همه ظرفیت‌ها را فعال کرد چرا که این فرصت‌های گران‌بها آسان به دست نیامده و هزینه های بسیاری برای آنان داده شده است.

وی صمن تاکید بر فرصت شناسی و استفاده از فرصت ها به عنوان شاخصه اصلی جهاد فرهنگی، اطهار کرد: دهه کرامت می‌تواند موتور محرک حرکت فرهنگی کشور باشد، اگر آن را درست بفهمیم و به موقع به کار بگیریم، فرصتی راهبردی برای نهادهای فرهنگی است تا با شناخت درست از ظرفیت وجودی اهل بیت(ع) به تبیین ارزش‌های اسلامی بپردازند.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید