۲۳ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 13 May 2025
16:04
کد خبر : 9687358
۰۸:۳۵

۱۴۰۴/۰۲/۲۳
کارشناس مسائل سیاسی:

حضور نظامی آمریکا مانع دیپلماسی است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: در حالی که روند مذاکرات هسته‌ای ایران با غرب در مسیر پیچیده‌ای قرار گرفته، تحرکات نظامی ایالات متحده در خاورمیانه بار دیگر نگرانی‌ها را درباره آینده ثبات منطقه‌ای افزایش داده است.

امیرعلی کنعانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: با افزایش اعزام ناوها، هواپیما‌های جنگی و سامانه‌های موشکی آمریکا به منطقه خاورمیانه، نشانه‌های آشکاری از بازگشت سیاست فشار حداکثری به چشم می‌خورد.

کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه افزایش حضور نظامی ایالات متحده در منطقه خاورمیانه در تضاد مستقیم با روح مذاکرات است گفت:وقتی آمریکا بجای تقویت ابزار‌های دیپلماتیک، بر ابزار‌های نظامی تکیه می‌کند، عملاً فضای اعتماد را تخریب می‌کند.

وی افزود: این حضور نظامی نه تنها به ایران پیام تهدید می‌دهد، بلکه طرف‌های اروپایی مذاکرات را نیز در موقعیتی متزلزل قرار می‌دهد که مجبور به پیروی از رویکرد تهاجمی آمریکا می‌شوند.

کنعانی خاطرنشان کرد: چنین فضای امنیتی شده‌ای می‌تواند ادامه گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای را به حال تعلیق درآورد یا به بی‌نتیجه‌ماندن تلاش‌های دیپلماتیک بیانجامد.

وی در ادامه عنوان داشت:هر بار که آمریکا حضور نظامی‌اش را در منطقه افزایش می‌دهد، تبعاتش مستقیم به اقتصاد در خاورمیانه وارد می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این فضای شبه‌جنگی باعث نگرانی عمومی، نااطمینانی نسبت به آینده و تضعیف همبستگی ملی می‌شود افزود:این تحرکات نظامی می‌تواند موجب بی‌ثباتی بیشتر در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس شود

کنعانی گفت: وقتی آمریکا نیرو و تجهیزات نظامی وارد خاک کشور‌های منطقه می‌کند، عملاً آنها را به صحنه‌ی یک جنگ احتمالی تبدیل می‌کند و این مسئله هم دولت‌ها را در موقعیت سخت‌تری قرار می‌دهد و هم مردم آن کشور‌ها را با تهدید ناامنی مواجه می‌سازد.

وی همچنین به احتمال تشدید رقابت‌های تسلیحاتی در منطقه اشاره و بیان داشت:رقبای منطقه‌ای، به‌ویژه عربستان و اسرائیل، ممکن است افزایش حضور نظامی آمریکا را بهانه‌ای برای گسترش زرادخانه‌های خود ببینند که این وضعیت، توازن منطقه‌ای را بر هم می‌زند و می‌تواند به بحران‌های پیش‌بینی‌نشده منجر شود.

کنعانی با اشاره به اینکه راهکار اصلی برای بازگشت به آرامش منطقه‌ای، تمرکز بر دیپلماسی است، نه توسعه تهدید نظامی گفت:

انتهای خبر/

گل آرا ظاهری
خبرنگار: گل آرا ظاهری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید