به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،سردار اله نور نورالهی فرمانده و پیشکسوت دفاع مقدس در یادواره سرداران و ۲۰۰ شهید ایل «ارکواری و بولی» شهرستان چوار اظهار کرد: امروز در حوزه دفاع کشورها، افزون بر مولفههای نظامی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مولفه جدید و قابل توجه دیگری مطرح شده و آن تحلیل تاریخ حماسی هر ملت است، تاریخ و پیشینه کشورها می تواند بزرگترین عامل بازدارندگی در برابر تهاجم دشمنان باشد.
وی به پاسخ جمهوری اسلامی ایران به جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: ما به جای هدفگیری آسانتر، پایگاه عین الاسد را برای نمایش اقتدار ایران اسلامی انتخاب کردیم و این اقدام نشان داد که ایران از قدرت های پوشالی نمی هراسد و توانایی مقابله با تهدیدهای دشمنان را دارد در حالی که هیچ کشوری بعد از جنگ جهانی دوم جرات حمله مستقیم به آمریکا و پایگاه های نطامی این کشور را نداشت.
سردار نورالهی تاکید کرد که ملت ایران ثابت کرده از تهدیدهای دشمن هرگز نمیترسد و رهبری معظم انقلاب نیز همواره با اقتدار در برابر این تهدیدها ایستاده است و اکنون باید تاریخ حماسی این ملت مورد توجه همگان به ویژه جوانان و نوجوانان و نسل های آینده قرار گیرد.
فرمانده و پیشکسوت دفاع مقدس با تأکید بر اهمیت انتقال مفاهیم و پیامهای عالی از طریق هنر، به تغییرات فضای مجازی و نیاز به تغییر زبان گفتاری در این فضا اشاره کرد و یادآور شد: اکنون با رشد فناوری و پیشرفت ابزارهای هنری، دوره سخنرانیهای مستقیم سپری شده است و امروز باید از قالبهای هنری برای پیوند با مخاطبان بهره برد و در دنیای جنگ شناختی و ترکیبی، ما باید از شیوههای تازه برای انتقال علوم و مفاهیم ارزشی و آرمانهای انقلاب استفاده کنیم.
سردار نورالهی با ابراز خرسندی از برگزاری یادواره شهدای چوار افزود: این گونه محافل نورانی و کیفی، نشاندهنده زیباییهای هنری و فرهنگی است و هنرمندان باید با آثار خود، سنت ها و هویت بومی را به دیگر جاها منتقل کنند و یادواره های شهدا بیانگر معرفت و استقامت مردمان این دیار است.
وی گفت: جنگ تحمیلی یک حماسه ملی بود که متعلق به همه ملت ایران است و مردم شجاع شهرستان چوار از روزهای ابتدایی جنگ با حضور پررنگ خود، نقش مؤثری در دفاع ایفا کردند و با ایستادگی در خط مقدم، پوزه دشمن را به خاک مالیدند.
وی ادامه داد: مردم شهرستان چوار به عنوان نیروی پدافند ثابت برای جمهوری اسلامی ایران عمل و در برابر پیشروی دشمن ایستادگی کردند و تاریخ دفاع مقدس و رشادت های جنگ تحمیلی در استان ایلام و ایران اسلامی باید به درستی ثبت شود تا نسلهای آینده از آن بهره گیرند.
پیشکسوت دفاع مقدس، به بمبارانهای مکرر ایلام در دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: ایلام ۳۶۰ بار در زمان جنگ تحمیلی بمباران شد و امروز باید این نکته های تاریخی برای نسل جدید بازگو شود و به دشمنان نیز یادآوری کنیم که جهاد و ایستادگی ایران اسلامی در برابر جبهه استکبار همچنان ادامه دارد.
سردار نورالهی با تأکید بر اهمیت راهاندازی بازارچه مرزی «تلخابه»، خواستار اقدام فوری در این زمینه شد و گفت که با راه اندازی این بازارچه بخشی از جوانان منطقه مشغول به کار می شوند و گامی مثبت در راستای معیشت آنان برداشته شود.
یادواره شهدای ایل ارکوازی و بولی با حضور امام جمعه و نماینده ولی فقیه، استاندار و معاونان وی، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندهان نظامی، انتظامی، مسئولان استان ایلام و مردم شهرستان چوار برگزار شد.
در این آیین نشان فتح به «اسداله امینی» پیشکسوت و جانباز دفاع مقدس شهرستان چوار اهدا شد.
استان ایلام افزون بر سه هزار شهید، ۱۱ هزار جانباز و ۳۰۰ آزاده تقدیم نظام و میهن اسلامی کرده است.