۰۲ / خرداد / ۱۴۰۴ - 23 May 2025
15:34
کد خبر : 9689498
۱۱:۲۶

۱۴۰۴/۰۳/۰۱

جشنواره مقاومت آغازگر حرکت به‌سوی همدلی جهانی است

جلال غفاری قدیر، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، در نشست بخش بین‌الملل این رویداد که روز ۳۱ اردیبهشت در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به پیوندهای عمیق میان روایت‌های تاریخی مقاومت و رخدادهای معاصر، تأکید کرد تنها راه عبور از بحران‌های بشری، همبستگی انسانی و الهی است. او با تأکید بر اینکه «اگر خدا ببیند ما با هم هستیم، مسئله را حل می‌کند»، از شکل‌گیری جهانی نو در آینده‌ای نه‌چندان دور سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، در نشست صمیمی بخش بین‌الملل هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، جلال غفاری قدیر، دبیر این رویداد، با نگاهی تحلیلی و در عین حال معنوی، از ساحت مقاومت به‌مثابه بستری برای تولد روایت نوین بشری یاد کرد و گفت:

 

«آن زمان که حضرت مسیح (ع) حضور داشت، ما نیز در عرصه حقیقت بودیم. حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در روایتی از صفین می‌فرماید: در جنگ ما کسانی بودند که هنوز به دنیا نیامده بودند. این روایت، تنها یک رمز تاریخی نیست، بلکه شاهدی بر استمرار حقیقت در طول زمان است. و امروز هم، همان حقیقت جاری است.»

 

وی ادامه داد:

«اگر خدا ببیند که ما در کنار هم هستیم، مسئله را حل خواهد کرد. این همان معنای آیه شریفه “یدالله مع الجماعة” و “ولا تفرقوا” در قرآن است. اتحاد، یک اصل الهی است؛ نه یک شعار اجتماعی.»

 

غفاری قدیر در ادامه، با پیوند زدن میان روایت کربلا و آنچه امروز در غزه می‌گذرد، تأکید کرد:

«اگر به لایه‌های عمیق تاریخ نیندیشیم، آنچه در غزه رخ می‌دهد، فقط یک تراژدی تلخ خواهد بود. اما در نگاه انسانی که مشرب الهی دارد، غزه نه یک شکست، که ظهور یک روایت نو از ایستادگی و حقیقت است. همان‌گونه که کربلا، با همه عظمت اندوهش، سرچشمه زیبایی شد.»

 

او با اشاره به شخصیت بی‌نظیر حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) در واقعه کربلا، افزود:

«در یک روز، ۱۸ نفر از عزیزترین افراد حضرت زینب به شهادت رسیدند؛ از کودک شیرخوار تا دو فرزند خود ایشان. اما پاسخ این بانوی بزرگ به عظیم‌ترین فاجعه انسانی چنین بود: “ما رأیتُ إلا جمیلاً”. این نگاهی است که در انسان‌های آخرالزمانی تجلی می‌یابد. دیدن زیبایی در میانه بلا، هنر انسان اهل یقین است.»

 

غفاری قدیر در ادامه سخنان خود به پیوستگی پیام‌های انبیاء اشاره کرد و گفت:

«پیام حضرت مسیح، پیام حضرت محمد مصطفی (ص)، پیام حضرت موسی و دیگر پیامبران الهی، چیزی جز توحید، وحدت، عدالت و مهربانی نیست. و آینده، برخلاف آنچه گمان می‌رود، تاریک نیست؛ بلکه تازه آغاز شده است.»

 

او خطاب به حاضران گفت:

«من یقین دارم این آینده، نزدیک‌تر از آن چیزی‌ست که تصور می‌کنیم. جشنواره فیلم مقاومت هم صرفاً محملی برای روایت اندوه نیست. این جشنواره آمده است تا امید بسازد، آغازگر حرکتی باشد به‌سوی همدلی جهانی.»

 

در بخش دیگری از سخنان خود، دبیر جشنواره با تمجید از آثار سینمای مقاومت گفت:

«استاد حبیب والی‌نژاد، یکی از برجسته‌ترین فیلم‌سازان حوزه مقاومت و دفاع مقدس‌اند. امروز، فیلم ایشان[آسمان غرب] با استقبال پرشور مردم در سالن اصلی جشنواره اکران شد؛ نشانه‌ای از عطش عمومی برای شنیدن روایت‌های اصیل از حقیقت.»

 

او در پایان با تأکید بر محوریت وحدت در شکل‌دهی آینده بشر افزود:

«ما ناگزیر به باهم بودن هستیم. آینده تاریخ، محصول وحدت انسان‌هاست. ما نیامده‌ایم که تنها سوگنامه غزه را روایت کنیم. ما آمده‌ایم بگوییم غزه، نقطه اشتراک تمام انسان‌های آزاده جهان است. کربلا تکرار شده، و زیبایی در همین تکرار معنا یافته است. امروز هرکس باید به‌اندازه توان خود، در این روایت سهم بگیرد.»

 

نشست بین‌الملل هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور پررنگ مهمانان خارجی، فیلم‌سازان حوزه مقاومت، و جمعی از علاقه‌مندان به سینمای متعهد، در فضای معنوی باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید