به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان، سید مجتبی میرصادقی رئیس اداره منابع طبیعی کوهبنان در گفتگو با خبرنگار شهرستان گفت : در شهریور سال ۱۴۰۱ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به دستور رئیس جمهور شهید کلید خورد و اسفند همان سال مقام معظم رهبری پس از کاشت سه درخت فرمودند که اگر هر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال، از سال ۱۴۰۲ و در طول چهار سال محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: نکته ای که در کاشت نهال ها مدنظر است اقتصادی بودن کاشت این نهال و مطابقت آن با اقتصاد محلی منطقه است تا هم در اشتغال و هم در اقتصاد منطقه اثر گذار باشد.
میرصادقی افزود: فرهنگ سازی، آگاهی بخشی، تولید و کاشت نهال در روستاها با مشارکت دهیاری ها، ترویج و الگوسازی در حوزه درختکاری و... از جمله برنامه ها در پیشبرد طرح مذکور است.
وی خاطر نشان کرد: طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، بهعنوان یکی از مهمترین برنامههای زیستمحیطی کشور، با هدف مقابله با بحرانهای طبیعی نظیر ریز گردها، تغییرات اقلیمی و تخریب منابع طبیعی اجرا میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی کوهبنان گفت: کاشت درختان در سراسر کشور در قالب این طرح به افزایش تولید اکسیژن، کاهش دما و تلطیف محیط زیست کمک خواهد کرد.
وی ابراز داشت: صنوبر و سپیدار به عنوان یکی از درختان با رشد سریع و پربازده، جایگاه ویژه ای در زراعت چوب ایران دارند این درختان در شهرستان کوهبنان با توجه به اقلیم خاص و کوهستانی بودن از رشد سریعی برخوردار است.
میرصادقی ادامه داد: با کاشت صنوبر و سپیدار در مساحت متوسطی از زمین کشاورزی، می توان به درآمدی فوق العاده و پرسود در مدت زمان کوتاهی دست یافت.
وی بیان داشت: چوب صنوبر و سپیدار در صنایع مختلفی مانند کاغذسازی، مبلمان سازی و ساخت مصالح ساختمانی کاربرد فراوانی دارد و در صورت تولید مازاد بر مصرف داخلی امکان صادرات آن به کشورهای دیگر وجود دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی کوهبنان افزود: احداث باغ صنوبر و سپیدار با سرمایه اولیه بسیار کم امکان پذیر است. این امر کاشت و پرورش صنوبر را به گزینه ای مناسب برای افراد با سرمایه محدود تبدیل می کند.
وی ادامه داد: کاشت صنوبر و سپیدار به صورت جنگل به حفظ آب و خاک کمک می کند و می تواند در بهبود کیفیت خاک و کاهش آلودگی هوا موثر باشد در حالی که این درخت نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا ایفا می کند.
میرصادقی گفت: چوب درختان صنوبر و سپیدار به دلیل ویژگی های منحصر به فرد در صنایع مبلمان سازی، کاغذسازی و ساختمان سازی و.... استفاده می شود. این تقاضای بالا، بازار فروش مطمئنی را برای تولیدکنندگان فراهم می کند.
وی خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری در کاشت صنوبر و سپیدار می تواند به ایجاد فرصت های شغلی در مناطق روستایی شهرستان کمک کرده و به توسعه پایدار و بهبود معیشت مردم این مناطق منجر شود.
رئیس اداره منابع طبیعی کوهبنان گفت: با توجه به وجود معادن غنی زغالسنگ بازار فروش درختان صنوبر فراهم است لذا کاشت این درخت می تواند بر رونق اقتصاد و اشتغال شهرستان اثر گذار باشد.
وی ادامه داد: کشت انغوزه، آلاله و.... هم در کنار کاشت درختان مثمر می تواند منبع درآمدی برای باغداران و کشاورزان شهرستان کوهبنان باشد.