به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، منصور حقیقتپور عصر دیروز در جمع تعدادی از فعالان گروههای سیاسی و دانشگاهی در اردبیل اظهار کرد: آمریکاییها به هیچوجه صداقت و راستی در کارشان نیست و هر زمان هر کشوری به آنها اعتماد کرده نتیجه عکسی را گرفته و طرح جدیدی که سنا داشته در توافق نهایی هستهای قطعاً بینتیجه است.
وی تصریح کرد: این طرح تنها جنبه نظارتی داشته و هیچ تأثیری بر روند مذاکرات و توافق هستهای ندارد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه طرح جدید کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هیچ دخالتی در توافق نهایی هستهای ندارد، گفت: این طرح تنها برای نظارت کنگره بر مذاکرات است و از طرف دیگر جمهوری اسلامی در مذاکرات هستهای تنها با دولت آمریکا روبهرو است و هیچ نگاهی به اقدام اخیر سنا ندارد.
حقیقتپور در بخش دیگری از سخنان خود افزود: قطعاً مسائل مطرح شده در آمریکا مانند اختلافات کنگره با دولت، یک موضوع داخلی بوده و مقامات این کشور باید آن را تعیین و تکلیف کنند.
وی با اشاره به زمان 30 روزه کنگره آمریکا برای بررسی توافق نهایی هستهای بیان کرد: مقامات جمهوری اسلامی هم بارها تاکید کردهاند که زمان در تعیین و تکلیف و تصمیم نهایی برای توافق هستهای مطرح نیست چراکه باید توافق نهایی مطلوب و بدون سئوال و شبهه باشد.
حقیقتپور اضافه کرد: تنها کشورهایی باید از سامانه اس 300 بترسند که تصمیم به حمله به کشورمان دارند، به طوری که موشکهای این سامانه مهمان هواپیماهایی است که خیال تجاوز به کشورمان را داشته باشند.
وی ادامه داد: روسیه اکنون این واقعیت را به خوبی میبیند که چاقوی تحریم که برای ایران تیز شده حالا این کشور را به بهانه اوکراین هدف گرفته و همین امر موجب شده تا مسکو در جستجوی دوستان منطقهای بیشتری باشد که به نظر میرسد لغو ممنوعیت تحویل سامانه اس 300 به کشورمان میتواند راه را برای همکاریهای سیاسی، اقتصادی و نظامی بیشتر تهران، مسکو و پکن هموار کند.
آمریکا متوهم شده است
به گزارشخبرگزاری بسیجاز اردبیل، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران و کوبا از لحاظ نوع سیستمهای حاکمیتی با یکدیگر تفاوتهای بسیار دارند؛ از این گذشته نوع اختلاف این دو کشور با آمریکا نیز بسیار متفاوت است.
حقیقتپور افزود: اختلاف کوبا با آمریکا بیشتر بر سر مسائل اختلاف دیدگاههای اقتصادی در مدیریت و حاکمیت دولت بود در حالی که ایران بعد از سالها تجربه حکومت پهلوی، علیه نظام سلطه به فرماندهی ایالات متحده قیام کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اختلافات ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران با آمریکا دایره گستردهای دارد و اینگونه نیست که با فشارهای اقتصادی یا نیاز به تغییر سیستم اقتصادی سیاستهای کلان کشور در مورد ارتباط با آمریکا تغییر کند.
حقیقتپور تصریح کرد: هر دو دولت ایران و کوبا، به لحاظ ایدئولوژیک با آمریکا مشکل داشتند اما ایدئولوژیهای آنها با یکدیگر متفاوت است.
وی بیان کرد: کوباییها ایدئولوژی مادیگرایی و سوسیالیستی دارند این در حالی است که آرمانگرایی در ایران الهیاتی و اسلامی است اما امروز فرم هر دو رابطه تغییر کرده و آمریکاییها هم در مواجهه با واقعیتها مجبور به تعدیل رفتار شدند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی تصور میکنند به این دلیل که کوبا بعد از سالها روابط تاریک با ایالات متحده آمریکا به یک بار تصمیم به ترمیم این روابط گرفته جمهوری اسلامی ایران نیز باید از همین در ورود کند، در حالی که چنین تصوری صحیح نیست.