دستاوردهای علمی جهاد دانشگاهی اردبیل در سال گذشته

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل به‌مناسبت سالگرد تشکیل نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی، در نشست خبری با اصحاب رسانه، دستاوردهای علمی و فنی این نهاد در سال گذشته را تشریح کرد.
کد خبر: ۸۵۵۱۱۲۶
|
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، رامز نصیری‌صالح، رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل به مناسبت سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: جهاددانشگاهی با آغاز پروژه احداث مرکز درمان ناباروری و مجتمع تحقیقات سلولی و سلول درمانی در سرعین گام بزرگی در توسعه علمی استان برمی‌دارد.
وی ضمن قدردانی از خیر اهداکننده زمین این مرکز، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته این مرکز در طول 3 سال با هزینه15 میلیارد و هشتصدو چهل میلیون ریال در زمینی به مساحت 2200 متر مربع در سه طبقه احداث خواهد شد.

لزوم راه اندازی سلول درمانی در استان
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل احداث مرکز درمان ناباروری و مجتمع تحقیقات سلولی و سلول درمانی جهاددانشگاهی در شهرستان سرعین را فرصت فوق العاده ای در راستای توسعه فعالیت های پزشکی استان دانست و خاطرنشان کرد: سلول درمانی مبحث جدیدی در علم پزشکی است که با توجه به نیاز استان به وجود این مرکز تحقیقاتی، راه اندازی و تجهیز آن نیازمند حمایت و مساعدت خیرین و مسئولان استانی است.
نصیری صالح با اشاره به پذیرش بیش از 6000 زوج نابارور در مرکز درمان ناباروری قفقاز، از درمان موفقیت آمیز بیش از 310 زوج در این مرکز خبر داد و گفت: با تکمیل امکانات و تجهیزات لازم توانسته‌ایم میزان موفقیت در درمان را به حدود 36 درصد برسانیم که این میزان با میانگین کشوری و جهانی مطابقت دارد.
نصیری صالح با بیان اینکه این مرکز تنها مرکز درمان ناباروری شمالغرب کشور است که تحت نظارت پژوهشگاه رویان فعالیت می‌کند، بر ارتقای کیفیت ارائه خدمات درمانی آن تاکید و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی در نظر دارد به منظور ساماندهی امور درمانی و رفاهی اتباع خارجی کشور جمهوری آذربایجان در استان، در آینده نزدیک مجموعه‌ای تشکیل دهد تا پذیرش و درمان آنان با نظم و دقت بیشتری انجام گیرد. پذیرش اولیه این بیماران در شهر مرزی بیله‌سوار انجام خواهد شد و جهت ادامه درمان، راهنمایی‌های لازم در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.


از خام‌فروشی گیاهان دارویی جلوگیری شود
وی در خصوص فعالیت جهاددانشگاهی در زمینه گیاهان دارویی به پذیرش 10 واحد فناور در مرکز رشد فناوری فراورده های گیاهان دارویی وابسته به این نهاد اشاره کرد و افزود: فعالیت این مرکز منجر به جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی می شود که همواره مورد تأکید استاندار اردبیل بوده است.
نصیری صالح با بیان اینکه مرکز رشد فناوری فرآورده های گیاهان دارویی با مجوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی فعالیت خود را از دی‌ماه سال 1393 به طور تخصصی آغاز کرده است، خواستار حمایت و همکاری سازمان غذا و دارو و معاونت دارویی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل شد و تصریح کرد: شناسایی گیاهان دارویی و تدوین اطلس جامع گیاهان دارویی استان اردبیل و نیز استخراج عصاره و مواد موثره آنها از اولویت های کاری استان است و جهاددانشگاهی اردبیل از انجام پروژه های پژوهشی در این زمینه استقبال می کند.


برگزاری دوره آموزشی کمک‌پرستاری
نصیری صالح در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص فعالیت های آموزشی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل اظهار داشت: دو مرکز آموزشی علمی کاربردی و کوتاه مدت جهاددانشگاهی به صورت تخصصی آموزش های مورد نیاز برای جامعه هدف را ارائه می دهد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل از دوره های برگزار شده در مرکز آموزش دوره های کوتاه مدت و کارکنان دولت به دستیار دندانپزشکی، مراقبت از سالمندان و توانبخشی و کمک پرستاری اشاره کرد و افزود: دوره آموزشی کمک پرستاری طبق تفاهم‌نامه منعقده فیمابین معاونت پرستاری و معاونت آموزشی جهاددانشگاهی وزارت بهداشت و درمان و به منظور مشارکت در طرح تحول نظام سلامت صورت می گیرد.
نصیری صالح با بیان اینکه برگزاری این دوره تخصصی در 12 استان به جهاددانشگاهی واگذار شده است، تصریح کرد: طول مدت برگزاری دوره کمک پرستاری یک هزار و 100 ساعت که شامل بیش از 200 ساعت تئوری و 800 ساعت عملی در بیمارستان است و متقاضیان با مدرک دیپلم می توانند در این دوره شرکت کنند.
وی با بیان اینکه دوره‌های تخصصی جهاددانشگاهی پژوهش محور است، از درحال تدوین بودن دوره‌های مربوط به کشت و فرآوری گیاهان دارویی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که دوره های تخصصی این مجموعه بتواند نیاز آموزشی استان را تأمین کند.


مردم از مزایای سلول‌های بنیادی بی‌اطلاع هستند
وی در ادامه به اهمیت سلول های بنیادی در درمان انواع برخی کم‌خونی‌ها و لوسمی اشاره کرد و با بیان اینکه بسیاری از مردم از مزایای درمانی این سلول ها و فعالیت دفتر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی در اردبیل بی اطلاع هستند، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک حداقل 50 درصد زوجین اردبیلی نسبت به ذخیره سازی خون بندناف نوزاد خود اقدام کنند.
نصیری صالح به قرارداد بانک خون بندناف با بیمه البرز اشاره کرد و از سفر دکتر ضرابی، مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان جهاددانشگاهی به استان اردبیل خبر داد.
وی در بخش دیگر سخنان خود به فعالیت خبرگزاری‌های دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اردبیل و بین‌المللی قرآن (ایکنا) شعبه اردبیل و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) اشاره کرد و در خصوص فعالیت انتشارات جهاددانشگاهی در استان اردبیل گفت: امیدواریم مجوز راه اندازی نمایندگی انتشارات جهاددانشگاهی تا مهرماه سال‌جاری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار