بازنشستگی 38 هزار فرهنگی/با رتبهبندی معلمان، بخشي از تبعيض ها از بين مي رود
به گزارش خبرنگار خبرگزاري بسيج در آذربايجان شرقي، علیاصغر فانی افزود: فرهنگیان نباید انتظار داشته باشند تبعیضی که مربوط به پيش از انقلاب است، آن را حل کنیم و ما قصد داریم با اجرای طرح رتبهبندی یک گام عملی را در کاهش تبعیض برداریم.
وي با انتقاد از عملكرد دولت قبلي در اين حوزه و با بیان اینکه دنبال بدگویی از دولت قبلی نیستیم، اظهار داشت: در دولت قبلی درآمدهای کشور از بابت فروش نفت 700 تا 800 میلیارد دلار بود و میشد خیلی کارها در کشور انجام داد؛ در حالی که همین الآن آموزش و پرورش مطالبات دولت قبلی را میپردازد.
فاني با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به توفیقات خوبی در این دولت دست یافته، تصریح کرد: همه این توفیقات را مدیون تلاش مدیران و فرهنگیان هستیم که با وجود کمبودها و تنگناهای مالی توانستهاند به اهداف خوبی دست یابند.
وي ادامه داد: هم اکنون 1.5 ميليون دانشآموز در مدارس غیرانتفاعی و 11.5 میلیون دانشآموز در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند و نزدیک به یک میلیون کارمند نیز در این وزارتخانه مشغول کار هستند که به ازای یک نفر نیروی انسانی 11.5 نفر دانشآموز وجود دارد که این نسبت مناسبی نیست.
عضو فرهنگی کابینه دولت تدبیر و امید تأکید کرد: آموزش و پرورش باید منابع انسانی خود را مدیریت کند و در غیر این صورت وضعیت معیشتی معلمان بدتر از وضع موجود نیز خواهد شد.
وی از اختصاص 25 هزار میلیارد تومان بودجه در سال 94 به آموزش و پرورش خبر داد و گفت: به طور حتم تأمین این مبلغ برای دولت کار سادهای نیست.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: پاداش همه همکاران فرهنگی که تا آخر شهریور سال 93 بازنشسته شدند، پرداخت شده و هم اکنون برای پرداخت مطالبات بازنشستگان یک هزار و 50 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
فانی در بخش دیگری از سخنان خود از تصویب 200 میلیارد تومان بودجه برای سرانه مدارس در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: این مبلغ از ناحیه فروش گاز تأمین شده و پيش از مهر ماه بخشی از آن پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: 25 هزار معلم سال گذشته(سال93) بازنشسته شدند و امسال نیز 38 هزار فرهنگی در کشور بازنشسته میشوند و 7 هزار کلاس درس را شناسایی کردهایم که قابل ادغام هستند.
این مقام وزارتی اظهار داشت: نخستین سری فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان سال آینده وارد آموزش و پرورش میشوند و آموزش و پرورش درصدد است برای جبران کسری معلم از مدیران مدارس نیز در کلاسهای درس استفاده کند.
فانی با اعلام اینکه هم اکنون یک سوم فضاهای آموزشی کشور استاندارد نیستند؛ گفت: روزی که انقلاب به پیروزی رسید، دو سوم فضاهای آموزشی کشور فرسوده بودند که الآن این میزان به یک سوم کاهش یافته است.
وی سپس از اختصاص یک هزار و 340 میلیارد تومان اعتبار و بودجه برای تخریب و مقاومسازی مدارس در کشور در برنامه بودجه امسال خبر داد و افزود: علاوه بر این اعتبار هر شهرستانی که به هر میزان از اعتبارات استانی را به مدرسهسازی اختصاص دهد، به همان میزان نیز آموزش و پرورش کمک خواهد کرد.
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: امسال 100 میلیارد تومان بودجه برای تجهیز مدارس اختصاص یافته که در تاریخ آموزش و پرورش کشور بیسابقه است.
فانی تأکید کرد: کلید تحول در آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه با توجه به سند توسعه باید طراحی شود و همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب در برنامههای ابلاغی برنامه ششم تأکید کردند، باید برنامههای لازم در این زمینه طراحی شود.
وی اظهار اميدواري كرد:حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی را از این سند داشته باشیم، زیرا توسعه پایدار با توسعه آموزش و پرورش حاصل میشود و این امر در همه جهان مورد تأکید است.
عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه میتوان به اصلاح اساسی در امر بودجهای رسید و سهم آموزش و پرورش را به میانگین جهانی رساند و در این صورت است که میتوان به آینده آموزش و پرورش امیدوار بود.