تاسوعا حسینی در سرعین

فرهنگ عزاداری در شهرستان سرعین از جایگاه ممتازی برخوردار بوده و مردم این شهرستان از دیرباز ارادتی خالصانه به حسین(ع) سالار شهیدان و یاران باوفای او دارند.
کد خبر: ۸۵۸۴۷۶۱
|
۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از سرعین، با نگاهی به تاریخچه عزاداری در کشور،فرهنگ عزاداری در شهرستان سرعین از جایگاه ممتازی برخوردار بوده و مردم این شهرستان از دیرباز ارادتی خالصانه به حسین(ع) سالار شهیدان و یاران باوفای او دارند.
مراسم سوگواری ایام محرم همه ساله در سرعین با شور خاصی برگزار می شود بعد از مراسم طشت گذاری که به مدت سه روز برگزار می شود از اول محرم شاهد برگزاری عزاداری سالار شهیدان در گوشه و کنار شهرستان می شویم.
در آستانه محرم و طشت گذاری ها در مساجد مختلف شهرستان صورت گرفته و دسته های عزاداری برپا می شود.

همزمان با تاسوعای حسینی، گروههای کثیری از عاشقان اهل بیت (ع) در نقاط مختلف شهرستان با برپایی آیین‌های شبیه‌خوانی، فجایع خونبار دشت کربلا را برای عزاداران ترسیم می‌کنند. آیین‌های سنتی شبیه خوانی روز عاشورا درسرعین در میادین و یا مقابل مساجد در سه نوبت سپیده دم، ظهر و شامگاه عاشورا با شکوهی خاص اجرا می‌شود.

مردم با شرکت در این آئین ها تاسوعا و عاشورای حسینی را زنده نگه میدارند وگروههای عزادار در گذر از خیابانها از سوی بانیان تکیه های بزرگ و خانواده های شهدا با چای و شربت نذری پذیرایی میشوند؛ پوشیدن رخت سیاه (به ویژه در کودکان) نذری است که همچنان در میان مردم رواج دارد.

علم‌ها، بیرق‌ها و پرچم‌هایی که در تکایا و مساجد سرعین نگهداری می‌شود همچنین طشت‌های گوناگون تاریخی که تاریخ برخی از آنها به دوره‌های صفویه، زند و قاجار می‌رسد از جمله مهمترین اشیا مرتبط با موضوع است.

بلبلی نویسنده کتاب عزاداری در اردبیل می گوید: پس از ظهور صفویان در گستره ایران زمین واعلام مذهب شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور شاهان صفوی با بهره گیری از تمام ظرفیت های دینی، فرهنگی و هنری آن زمان سعی گسترده و چند صد ساله ای را برای برگزاری هر چه باشکوهتر و تاثیر گذارتر آیینهای عزاداری امام حسین (ع) به کار بستند.
وی می افزاید: در دوران صفوی است که شاهد اوج شعر مرثیه در رثای امام حسین (ع)، شکل گیری روش های عزاداری جدید همچون سینه و زنجیر زنی ،شبیه گردانی و غیره هستیم.
طبخ غذا نذری یکی از مرسومات این ماه بخصوص در تاسوعا و عاشورای حسینی است که در جای جای شهرستان می توان شاهد این امر بود قربانی کردن گوسفند جلوی دسته های عزاداری و آیین شبیه خوانی ازجمله عرف های است که در سرعین با شکوه خاصی برگزار می شود.

رفتن به اماکن مذهبی همچون امامزداه عبدالله آتشگاه که بعد بازسازی بنای آن ، سیلی از عاشقات اهل بیت را از سراسر ایران و حتی کشور های خارجی را پذیرای خود کرده از جمله صحنه های زیبای ماه محرم است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار