به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، مجید خدابخش، استاندار اردبیل پیش از ظهر امروز در دیدار با خانواده مرحوم استاد رحیم منزوی، از شاعران آئینی استان اردبیل اظهار داشت: شاعران عاشورایی از سرمایههای فرهنگی جامعه به شمار میروند و باید تکریم هر چه بیشتر این قشر ارزشی مورد توجه باشد.
وی تصریح کرد: شعر آئینی سهم بسزایی در معرفی مظلومیتهای امام حسین(ع) و انتقال آموزههای غنی مکتب انسانساز عاشورا به افکار عمومی داشته و در این بین مفتخریم شاعران متعددی از کهن شهر تاریخی و ولایی اردبیل توانایی سرایش و شاعری خود را در خدمت ائمه اطهار(ع) و سالار شهیدان قرار دادهاند.
خدابخش با تجلیل از خدمات چندین ساله مرحوم استاد منزوی اردبیلی بیان کرد: بی تردید مردم قدرشناس و متدین اردبیل برای همیشه یاد و خاطره منزوی و دیگر شعرای عاشورایی منطقه را که به عنوان فرزندان لایق اردبیل در آستان سیدالشهدا(ع) خدمت کردهاند و حسنات جاریاتی از خود به یادگار گذاشتهاند گرامی خواهند داشت.
استاندار اردبیل پرداختن به وقایع مختلف مرتبط با نهضت عاشورا و استفاده از زبان سلیس و شیوا را از جمله ویژگیهای اشعار منزوی دانست و افزود: این شاعر بیریا به اتفاق برخی دیگر از شاعران هم عصرش آثاری را سرودهاند که در مجموع به عنوان گنجینهای فاخر و سرمایهای ارزنده برای آحاد مردم به ویژه دل دادگان سید و سالار شهیدان و رهبر آزادگان جهان به شمار میروند.
در این دیدار که تعدادی از مدیران استان هم حضور داشتند، همسر مرحوم منزوی، تعدادی از آثار وی را به استاندار اردبیل اهدا کرد.
مرحوم استاد رحیم منزوی اردبیلی فرزند اسدالله در محله سیدآباد اردبیل در سال 1316 متولد شد، پدرش در ایام محرم به شبیه خوانی و تعزیه گردانی میپرداخت و این موضوع در رحیم منزوی به مرثیه سرایی تاثیر فراوانی گذاشت و او نخستین شعر خود را در سن 9 سالگی سرود فضای عاشورایی شهر در سال 1326 به بعد او را به نوحهسرایی سوق داد.
چاپ اشعار مرحوم رحیم منزوی اردبیلی از 22 سالگی وی شروع شد و تا زمان حیاتش 7 جلد کتاب به چاپ رساند و پس از وفات نیز 2 جلد کتاب دیگر به کمک خانواده از نوشتههای منزوی اردبیلی جمعآوری شده و به چاپ رسیده است.
از کتاب های زندهیاد استاد منزوی اردبیلی میتوان به نهضت حسینی، آمال منزوی، آثار منزوی، ایثار منزوی، صد سینه زن، صد قافیه، صد منظره، صد زمزمه و آلام منزوی اشاره کرد.