فروش دستمال كاغذي مهم تر از درس و مشق/ مسئولان چاره اندیشی کنند
به گزارش خبرگزاری بسیج از پارس آباد به نقل از آران مغان، چراغ قرمز میشود، منتظر میمانی که چراغ سبز شود و زودتر به كارهاي روزانه ات برسی، در رویاهایت فرو رفتهای که دستهایی بر شیشه میکوبد، "آقا دستمال كاغذ می خوای؟ بخير ديگه" ... شيشه ماشين رو كمي پايين ميدي با چهره معصومانه اي از پسركي روبرو مي شوي كه سبدي از دستمال كاغذي به دست گرفته و اصرار دارد كه حتما يكي از آن را بخري. در حالي كه ذهنت معطوف اين پسرك دستمال فروش شده كه در اين حين چند زن و مردي نيز از راه رسيده و با صداي بلند و دادن قسم به خدا و پيغمبر و ائمه اطهار (ع) از رانندگان درخواست كمك دارند.
در هیاهوی پسرك دستمال فروش و اين متكديان هستی که چراغ سبز میشود و باید بروی. اما ذهنت همانجا در پشت چراغ قرمز میماند. چراغي كه معلوم نيست تا كي براي اين عده قرمز خواهد بود تا بلكه به نان و نوايي برسند.
از اين نكته بگذريم شهر پارس
آباد با وجود ساخت و سازهای متعدد و افزايش زيبايی شهری، همچنان در محاصره
متکديانی است که با حضور بر سر چهارراه، ميادين و مناطق پر رفت و آمد اين شهر، راه
را بر عابران می بندند و وجود اين متکديان در شهر و مراکز تجمعی، امروزه يکی از
مهمترين دغدغه های جامعه ماست که لزوم ساماندهی منسجم را افزايش می دهد.
با اينكه آران مغان در گذشته نسبت به پدیده گدایان خیابانی در پارس آباد و سوء استفاده از کودکان و خردسالان در تکدی گری در طول یکی دو سال اخیر گزارشی از افزایش گدایان و سوء استفاده از كودكان در پارس آباد منتشر كرده است، اما با کمال تاسف شاهد آنیم که نه تنها این معضل اجتماعی حل نشده بلکه حضور این گدایان در سطح شهر به ويژه پشت چراغ راهنما روز به روز نمود بیشتری به خود پیدا می کند.
اين در حالي است كه دادستان
شهرستان پارس آباد پيش تر، تکدی گری را پدیده ای نامطلوب و از معضلات مهم و نیز
پیش زمینه بسیاری از بزهکاری های اجتماعی دانسته و مي گويد: حذف تکدی گری از جامعه
و مقابله جدی با آن، یکی از راه های کاهش آسسیب های اجتماعی است.
رحيم گلزاده با بیان اینکه پدیده تکدی گری و گدایی، چهره شهر را خدشه دار می کند، بر ضرورت جمع آوری متکدیان و ریشه کن شدن معضل تکدی گری در شهر پارس آباد تاکید دارد و ادامه مي دهد: در راستای مقابله با این پدیده، چهار نفر از متکدیان شهر پارس آباد دستگیر و به زندان معرفی شدند.
وي با اعلام اینکه، حقوق مستمندان واقعی با وجود پديده تكدي گري و گدايي پایمال می شود، بيان مي كند: بر اساس قانون مجازات اسلامی، هرکس تکدی گری و گدایی را وسیله امرار معاش قرار دهد و از این طریق مالی به دست آورد و یا طفل صغیر و افراد غیر رشید را وسیله تکدی قرار دهد، مجرم شناخته می شود و مرتکب، علاوه بر استرداد مال به حبس محکوم می شود.
پارس آبادي ها که از گذشته
تاکنون به عنوان مردمی خونگرم و دلسوز مشهور بوده و همیشه در انجام کارهای خیر
پیشرو هستند متاسفانه با مشاهده صحنه های زشت و ناراحت کننده ای که برخی از این
متکدیان انجام می دهند، احساساتی شده و به همین دلیل دست به جیب کرده و به آنان
کمک می کنند.
همین موضوع مشکلات را مضاعف
کرده و فرصت طلبین و سودجویان را برآن داشته تا از این دل رحمی و انسان دوستی آنها
سوء استفاده کرده و هر روز بر تعداد متکدیان این شهر چه در خيابان و چه در پشت
چراغ قرمز بیفزایند.
در اين ميان به عقيده كارشناسان اجتماعي، عامل اصلی این معضل، فقر، بیکاری،مشکلات اقتصادی در جامعه باعث شده که بيشتر افراد به سمت گدايي كشيده شوند.
آن چیزی را که عرف گدایی کردن می نامد، ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی از آن به عنوان تکدی یاد كرده است. ماده مذکور بیان می دارد، «هر کس تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار داده باشد و از این راه امرار معاش نماید یا ولگردی نماید به حبس از یک تا سه ماه محکوم خواهد شد و چنانچه با وجود توان مالی مرتکب عمل فوق شود علاوه بر مجازات مذکور کلیه اموالی که از طریق تکدی و کلاشی بدست آورده است مصادره خواهد شد». در همین راستا با دقت در متن مادهی مذکور آن چیزی که به عنوان رفتار مجرمانه بر ما مکشوف خواهد شد این است که، پیشه قرار دادن تکدیگری جرم است نه صرف تکدی نمودن؛ بنابراین اگر کسی به صورت اتفاقی و تنها یک بار مرتکب رفتار تکدیگری شود عمل وی جرم نخواهد بود. به همین علت افرادی که گدایی را پیشه خود کرده اند، مجرم بوده و برابر قانون باید با آنها برخورد شود.
جمع آوری متکدیان امری بین بخشی است و حدود ۱۱ ارگان موظف اند که با پدیده تکدی گری برخورد کرده و آن را ساماندهی کنند، اما وجود این پدیده در شهر پارس آباد خود نشان از عدم توجه کافی نهادهای مسئول به این امر دارد.