خبرهای داغ:
روایت‌گر دفاع‌مقدس:

دستاوردهای انقلاب اسلامی در دعواهای سیاسی قربانی نشود

روایت‌گر دفاع‌مقدس گفت: باید شناخت صحیح از روش‌های جنگ نرم در جامعه، راه‌کارهای مقابله با دشمن، نگاه جدی، عمیق و دقیق در مقوله شهادت بر اساس جهت‌گیری‌های دینی را داشته باشیم و با ترکیب دین، ایثارگری و شهادت در مقابل دشمنان پیروز شویم.
کد خبر: ۸۶۲۳۳۹۴
|
۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی، حسین‌رضا نخعی فرزند شهید غلامحسین نخعی از روایتگران پیام‌آوران ایثار و شهادت متولد 4 خردادماه 1355 روستای درخت‌توت بخش درح شهرستان سربیشه گفت: در سال‌های 1392 و 1393 دو دوره که دوره مقدماتی در بیرجند و تکمیلی در تهران برگزار شد و پس از دوره تکمیلی، مجوز حضور در مراکز دانشگاهی، مراکز فرهنگی، راهیان‌نور، مدارس ودیگر نهادها جهت روایتگری دفاع مقدس را دریافت کردیم.

 وی اظهار کرد: پدرم شهید غلامحسین نخعی فرزند عباس، در سال ۱۳۱۰ در روستای درخت‌توت متولد شد.

 فرزند شهید غلامحسین نخعی افزود: پدرم دوران کودکی را در کنار پدر و مادری متدین و مهربان سپری کرد و با توجه به اینکه در روستا مدرسه‌ای نبود از تحصیل محروم ماند اما عشق او به یادگیری موجب شد تا در کودکی قرآن را فرا گیرد؛ سوادی که از این راه کسب کرد او را وادار به مطالعه کرد و او هیچگاه از مطالعه به خصوص کتب دینی دست برنداشت.

 

حسین‌رضا نخعی اظهار کرد: پدرم ارادت خاصی به ائمه اطهار علیه‌السلام داشت؛ مداح اهل بیت علیه‌السلام بود و در جلسات مذهبی به مرثیه سرایی و مداحی اهل بیت علیه‌السلام می‌پرداخت.

 

شهید غلامحسین نخعی

 

وی ادامه داد: شهید غلامحسین نخعی مقید بود نمازش را در اول وقت و در مسجد بخواند و هر روز حدود نیم ساعت قرآن می‌خواند؛ راز و نیاز شبانه با مولا را بسیار دوست داشت.

 

روایت‌گر دفاع‌مقدس بابیان‌اینکه پدرم در حلال و حرام بسیار مقید بود؛ گفت: وی عضو شورای روستا بود و در طی دو مرحله برای بازدید جبهه از طریق جهاد سازندگی، شورای روستا اعزام شد، در برگشت عزم خود را جزم کرد تا به جبهه برود لذا در بسیج ثبت نام کرد و پس از آموزش ۴۵ روزه در تربت حیدریه از طریق بسیج سپاه پاسداران بیرجند عازم جبهه گردید.

 

نخعی افزود: پدرم سرانجام در تاریخ چهارم دی ماه سال ۱۳۶۵در عملیات کربلای ۵ در سن ۵۵ سالگی در شلمچه به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

 

وی در خصوص نحوه شهادت شهید غلامحسین نخعی گفت: شهید نخعی در مسیر عملیات که به اتفاق سایر رزمندگان در حال رزم بودند؛ یکی از هم رزمانشان که 17 سال سن داشت و ارادت خاصی برایش قائل بودند در روی پل زخمی می‌شود و ایشان برمی‌گردد تا وی را نجات دهد؛ هنگامی که می‌خواهند شهید را منتقل کنند دشمن هر دو را به شهادت می‌رساند و در داخل کانالی سقوط می‌کنند که به مدت سه ماه، مفقود بودند.

 

شهید غلامحسین نخعی

 

روایت‌گر دفاع‌مقدس در خصوص عملیات کربلای 5 بابیان‌اینکه عملیات مؤفقی بود؛ اظهار کرد: عدم دستيابي ايران به‌ اهداف‌ پيش‌بيني‌ شده‌ در عمليات‌ كربلای‌4، روند جنگ تحميلي را در 1365 با چالش جدی روبرو كرد و‌ با توجه‌ به‌ آمادگی‌ يگان‌ها و نيروهای‌ داوطلب‌ برايی انجام‌ عملياتی‌ ديگر، طرح‌ عمليات‌ «كربلای 5» در مدتيی اندک‌ يعنی‌12 روز، ريخته‌ شد و اين در حالی بود كه ايران به صورت عادی هر سال اقدام به اجرای تنها يک عمليات می‌كرد.

 

نخعی افزود: چيزی‌ كه‌ اوضاع‌ را به‌ هنگام‌ انتخاب‌ منطقه‌ عملياتيی پيچيده‌ و دشوار می‌ساخت، اين‌ بود كه‌ در چنين‌ شرايطی تنها انجام‌ يک‌ عمليات‌ نمی‌توانست‌ راه‌گشا باشد بلكه‌ در حین‌ عمليات‌ می‌بايست‌ از شرط‌ تضمين‌ پيروزی‌ و همچنين‌ شرايط‌ و ويژگی‌های‌ لازم‌ مناطق‌ آزاد شده‌ به‌ سود جمهوری‌ اسلامي‌ بهره‌مند باشد.

 

وی یادآور شد: توقف‌ نبرد در كربلای ‌4 و اعلام‌ آن‌ به‌ عنوان‌ یک عمليات‌ محدود، ابهاماتی را می‌توانست‌ در اذهان‌ به‌ وجود آورد كه‌ تبليغات‌ ناخوشايندی‌ را در پی‌ داشت.

 

روایت‌گر دفاع‌مقدس خاطرنشان کرد:‌ عمليات‌ كربلای 5 که در ساعت‌1:30 بامداد در 19 دی‌ماه ‌1365 با رمز یا زهرا سلام‌الله‌علیها آغاز شد، تا اندازه‌ای‌ انتظارات‌ مردم‌ را برآورده‌ ساخت.

 

نخعی اذعان کرد: این عملیات به‌ لحاظ‌ مقاومت‌ و جنگندگی‌ نيروهای ايران‌ در شرايط‌ بسيار مشكل‌ و پيچيده دژهای مستحكم‌ دشمن، يكي‌ از بزرگترين‌ نبردهای‌ دوران‌ جنگ‌ تحميلی‌ محسوب‌ می‌شود.

 وی تصریح کرد: خسارات وارده شده به دشمن‌ در عملیات كربلای ‌5 به مراتب‌ بيشتر از والفجر8 بود، به‌ گونه‌ای‌ كه‌ حتی تحليل‌گران‌ غرب‌ ناچار به‌ اعتراف‌ گوشه‌ای‌ از اين‌ مسئله‌ شدند.

 

روایت‌گر دفاع‌مقدس متذکر شد: شلمچه‌ به‌ منزله‌ يكی‌ از قويترين‌ دژهای دشمن‌ محسوب‌ می‌شد و برای ارتش‌ عراق‌ به منزله‌ ديواری‌ غيرقابل‌ نفوذ بود و همين‌ اعتماد بيش‌ از اندازه‌ نسبت‌ به‌ منطقه، تاثير بسزایی‌ در غافلگيری دشمن‌ داشت.

 

نخعی ادامه داد: اين‌ عمليات‌ با انجام‌ چندين‌ عمليات‌ محدود كه‌ بعدها «عمليات‌ تكميلی» نام‌ گرفت، كامل‌ شد و باعث‌ تثبيت ‌و ترميم‌ خطوط‌ پدافندی‌ نيروهای ايرانی‌ گرديد.

 

وی بابیان‌اینکه بحث شهادت‌طلبی و ایثارگری در عملیات‌های متفرق در جنگ تحمیلی وجود داشت؛ گفت: به نقل یکی از فرماندهان جنگ تحمیلی که می‌گفت"جوان‌هایی بودند که پل می‌شدند تا همرزمانشان از معابر دشمن عبور کنند اما زمانی که از روی آن‌ها عبور می‌کردیم شکستن استخوان‌های آن جوانان در گوشمان بود و حتی لباس‌هایش را از تنش خارج می‌کرد تا پاره نشود اما بدن آن‌ها مانند برگ کاغذی شده بود".

روایت‌گر دفاع‌مقدس ادامه داد: این جانفشانی و شهادت‌ها برای دیگر کشورها مدلی شد تا از ایران الگو بگیرند و نمونه آن موج بیداری اسلامی بود که به وقوع پیوست و زمانی که به وقوع پیوست دشمن برای مقابله با این روحیه، تکفیری‌ها را آورد تا در مقابل ما قرار دهد.

 

نخعی اظهار کرد: دو محور مورد توجه دشمن در حال حاضر، خودآزاری و دیگرآزاری است؛ دشمن خودآزاری‌هایی، چون تیغ‌زدن‌ها و قمه‌زدن‌ها را برجسته کرد و در مقابل دیدگان دنیا به معرض نمایش گذاشت تا بگوید شیعیان خودشان را آزار می‌دهند.

 

وی یادآور شد: امروز دشمن ما را خوب شناخته و در حال برنامه‌ریزی است؛ قدرت سخت خود را در 8 سال دفاع مقدس به کار برد و در حال حاضر قدرت نرم خود را به کار انداخته است و هوشمندانه و هدف‌مندانه روی همه نسل‌ها کار می‌کند تا با از بین بردن روحیه شهادت طلبی، روحیه رفاه طلبی را جایگزین کند.

 

حسین‌رضا نخعی

 

 

روایت‌گر دفاع مقدس با اشاره به اینکه راویان دفاع مقدس برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا فعالیت می‌کنند؛ گفت: در یادواره‌های شهدا شرکت می‌کنم، ابتدا تصاویری از شهدای والامقام و شاخص را به معرض نمایش می‌گذاریم و بحث روایات و کرامات جنگ را بیان می‌کنیم.

 

نخعی در خصوص تأثیرات راویان دفاع‌مقدس در بین جوانان بابیان‌اینکه جوانان کنونی نیز مانند جوانان دوران جنگ تحمیلی هستند؛ تصریح کرد: در یکی از روایت‌گری‌هایم جوانان جنگ را مثال زدم که روی سیم‌های خاردار قرار می‌گرفتند و جانشان را برای اسلام می‌دادند که تاثیراتش را به وضوح در قشر جوان کنونی می‌دیدم.

 

وی افزود: قشر جوان ما در حال حاضر مشتاق هستند تا راه شهدا را ادامه دهند و در این مسیر قدم‌های درستی برمی‌دارند و چیزی از رزمندگان و شهدای ما کم ندارند چراکه ریشه‌شان به انقلاب و دفاع‌مقدس برمی‌گردد.

 

روایت‌گر دفاع مقدس تأکید کرد: قشر جوان ما با این انقلاب بزرگ شده و سرسفره این شهدا بودند و مطمئناً چنانچه درآن شرایط قرار گیرند مانند رزمندگان انقلابی 8 سال دفاع مقدس، عمل خواهند کرد.

شهید غلامحسین نخعی

نخعی یادآور شد: همیشه در ابتدای روایت‌گری‌ام از قرآن، اهل بیت علیه‌السلام و شهدا یاری می‌گیرم و قطعاً بدون یاری شهدا و اهل بیت علیه‌السلام، سخنرانی تأثیرگذار نخواهد بود.

 

وی در خصوص نشر فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: همه مسوولان به نوعی دغدغه نشر فرهنگ ایثار و شهادت را دارند اما در گذر زمان این دلسوزی‌ها است که افزایش پیدا می‌کند.

 

روایت‌گر دفاع مقدس ادامه داد: در برخی دولت‌ها دغدغه نشر ارزش‌ها کم و در برخی زیاد است؛ یک دولت در حین این‌که دغدغه و دلسوزی دارد، عملیاتی هم کار می‌کند اما در یک دولت تنها دغدغه وجود دارد؛ اما زمانی که شهدا را خوب بشناسیم باید اولویت اول خود را شهدا قرار دهیم چراکه این شهدا بودند که موجب پیروی انقلاب  شدند.

 

نخعی بابیان‌اینکه راه تمسک و برون رفت از آفت‌ها، امراض و آسیب‌های جامعه، راه شهدا است؛ خاطرنشان کرد: چه شهدای هسته‌ای، چه شهدای انقلاب و قشر بعدی آزادگان، در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسیاری داشتند که باید احترام آن‌ها را حفظ کنیم و وصیت‌نامه آن‌ها را در اقشار جامعه گسترش دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه عزت کنونی که شهدا به ما دادند با ایستادگی در مقابل دشمن، ایثار و فداکاری، مجاهدت، شجاعت، انصاف، کفرستیزی و ولایت مداری آنان به دست آمده است؛ تصریح کرد: شهدا دارای روحیه لطیفی به نام بی‌اعتنایی به دنیا بودند؛ همه توانمندی، منابع مادی و معنوی که در اختیار داشتند را به استخدام گرفتند تا در راه صلاح و اصلاح جامعه، نجات مردم، کسب حریت، آزادی، سرافرازی و عزت این امت نثار کنند.

 

روایت‌گر دفاع‌مقدس تصریح کرد: شهدا زمان‌شناس و بصیر بودند و به ندای هل من ینصرنی رهبر کبیر انقلاب اسلامی گوش داده و از اسلام، قران، نظام و انقلاب اسلامی ایران دفاع کردند و باعث شدند که امروز مردم بزرگوار ما عزیز باشند و به برکت خون شهدا، امنیت، آسایش و آرامش داشته و  با عزت و سربلندی در کشوری ایمن زندگی کنند.

 

نخعی گفت: ما فرزندان شهدا با تأسی از پدران شهیدمان حاضریم برای بر افراشته ماندن پرچم زیبای سه رنگ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، دفاع از ولایت و جامع عمل کردن به فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و جانشین خلف ایشان حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب، جان ناقابل خویش را فدا کنیم.

 

 وی اظهار کرد: از اینکه فرزند شهید هستم هیچ وقت پیشمان نشده‌ام بلکه روز به روز بر یقینم به درستی راهی که پدرم و شهدا انتخاب کرده‌اند افزوده می‌شود و از خداوند می‌خواهم که در پیروی از شهدا، امام شهدا و ولایت فقیه، ما را شعور محور قرار دهد نه شعار محور.

 

روایت‌گر دفاع مقدس ادامه داد: ان‌شاءالله بتوانیم با الگوبرداری از شهدا، در مقابل دشمنان خود ایستادگی کرده و پیروان خوبی در مسیر جان دادنشان باشیم.

 

نخعی متذکر شد: از جامعه امروز توقع داریم رعایت انصاف در خصوص دستاوردهای سی و چند ساله نظام اسلامی و قربانی نکردن این دستاوردها در دعواهای سیاسی را داشته باشند.

 

وی توصیه کرد: باید شناخت صحیح از روش‌های جنگ نرم در جامعه، راه‌کارهای مقابله با دشمن، نگاه جدی، عمیق و دقیق در مقوله شهادت بر اساس جهت‌گیری‌های دینی را داشته باشیم و با ترکیب دین، ایثارگری و شهادت در مقابل دشمنان پیروز شویم.

 

منبع: خاورستان

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار