به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، محمد انوار در مراسم افتتاح موزه تاریخ علوم اردبیل گفت: ترویج علم به معنای عمومی سازی علم و گسترش درک، کاربرد، ماهیت و اهمیت علم در میان عامه مردم می باشد.
انوار افزود: مجموعهای که امروز شاهد افتتاح آن بودیم حاصل تلاشهای شبانهروزی است که از تیرماه سال گذشته آغاز شده و برای جمعآوری تک تک اشیا، اسناد، عکسها و سایر موارد موزهای آن پیگیریهای متعددی انجام شده است و مجموعه ادارات دولتی استان و نیز دانشگاه محقق اردبیلی در جمعآوری اشیای این موزه کمک شایانی کردند.
وی بیان کرد: خوشبختانه فاز نخست این مجموعه فاخر امسال افتتاح شد که به نوعی نماد علمی همدلی مسئولان برای ایجاد زیرساختها، بسترسازی، تجهیز و راهاندازی این موزه بوده است که امیدواریم در سالهای آینده نیز توسعه یابد.
رئیس موزه تاریخ علوم اردبیل تصریح کرد: محل فعلی موزه تاریخ علوم اردبیل و نیز تخصیص بودجه اولیه برای تجهیز این موزه از طرف دانشگاه محقق اردبیلی انجام شده است که خوشبختانه تا به این لحظه نیز 5 نمایشگاه تاریخی و علمی در داخل و خارج دانشگاه محقق که شاخصترین آن نمایشگاه سیار علوم و فناوری بوده است برگزار شده و در حالحاضر نیز حدود 400 عدد اشیای فنی و تجهیزات علمی دارای ارزش موزهای در این مجموعه نگهداری میشود.
انوار ادامه داد: جمعآوری 3 هزار جلد کتاب علمی تاریخی قدیمی دانشگاه محقق اردبیلی، 2 هزار قطعه و فقره عکس، نقشه و سند قدیمی و نیز 500 عدد اشیای فنی و تجهیزات علمی در حال حاضر در این موزه مورد بازدید عموم قرار میگیرد که امیدواریم دانشجویان و جوانان با بازدید از این مجموعه با سیر تحولات علمی آشنا شوند.
وی اظهار کرد: تدوین کتاب تاریخی آموزش عالی استان اردبیل، کتاب تاریخ دانشگاه محقق اردبیلی، کتاب تاریخ شفاهی آموزش عالی در اردبیل و طراحی و انتشار تمبر اختصاصی یادبود دانشگاه محقق اردبیلی از جمله فعالیتهای حائز اهمیت در رابطه با تاریخ دانشگاه محقق اردبیلی بوده که البته برای تکمیل گالریهای موجود به طور یقین فعالیتهای بیشتری مورد نیاز است.