به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، حمید لطفاللهیان در جلسه رسمی شورای شهر اردبیل اظهار کرد: جا دارد از تلاش اعضای شورای شهر اردبیل در 1.5 ماه گذشته در بررسی بودجه سالانه در کمیسیونهای مختلف قدردانی کنم و از معاونان و روسای سازمانها و شهرداران مناطق که وقت گذاشتند و در بررسی بودجه همکاری لازم را داشتند قدردانی میکنم.
وی با بیان اینکه قصد راهاندازی کمیتههای کارشناسی در حوزه فنی، شهرسازی، معماری، اجتماعی، فرهنگی وعلمی را مدنظر قرار دادیم، افزود: ما در مرکز مطالعات پژوهش شهری 15 کمیته را با حضور صاحبنظران و افراد برجسته در سال جدید راهاندازی میکنیم و امیدواریم خروجی آن به ارائه راهکارها و پیشنهاد انجام بهتر امور منجر شود.
شهردار اردبیل ادامه داد: ما باید از ظرفیت شرکتها دانش بنیان در حوزه خدمات شهری و مسائل فنی شهرسازی و معماری استفاده کنیم که قطعا در مرکز مطالعات و پژوهشهای شهری فرصتی فراهم میآید تا بتوانیم اهدافمان را در توسعه همهجانبه و پایدار شهر پیگیری کنیم.
لطفاللهیان با بیان اینکه ما در وهله اول باید برداشت درست و از منابع ملی داشته باشیم تا بتوانیم مسائل و موضوعات را درست تحلیل کرده و استنباط صحیحی در این باره داشته باشیم، افزود: برداشت وضع موجود در پیشبرد اهداف موثر است و بنده از اول اعلام کردم که برنامه اصلی علاجبخشی است چرا که برنامه شهرداری در قالب چشمانداز 20 ساله و برنامههای پنچ ساله و بودجههای سالانه مشخص است.
وی اظهار کرد: ما تلاش میکنیم تا در قالب یک برنامه راهبردی کوتاه مدت به یک استراتژیک دقیق که یک ساله است بتوانیم حرکتها و برنامهریزیهایمان را درست و منطقی انجام دهیم.
شهردار اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر محدوده شهر اردبیل 6هزار و 200 هکتار است که از این میزان 300 هکتار بافت فرسوده و سکونتگاههای سنتی و 100 هکتار نیز بافت تاریخی است، گفت: در مدیریت شهری باید امر مهاجرت که یک امر غیر قابل پیشبینی است در قالب یک مجموعه سکونتگاهی غیررسمی مورد توجه قرار گیرد و ما بتوانیم مولفههای توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرایندی را دراین حوزه پیشبینی کنیم که منابع شهری حفظ شود.
لطفاللهیان یادآور شد: ما فعلی به نام شهروند نداریم و در فرهنگ دهخدا لغت شهربند قید شده در حالی که باید بدون تفکیک مناطق با اولویت منافع شهری مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه منطقهبندی شهری مشکلاتی را به وجود آورده و زمینهای را به وجود آورده است که توسعه به شکل متوازن و بر اساس پیشبینی وقوع حوادث همچون زلزله به پیش نرود، گفت: اولویت اول شهروندسازی به جای شهروندی است و ضرورت دارد در قاعده شهرنشینی هم به خدماترسانی و هم توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی مدنظر قرار گیرد.
شهردار اردبیل به سرانه درآمدی شهروندان اردبیل اشاره کرد و افزود: در بودجه سال آینده درآمد منطقه یک شهرداری 26 درصد، منطقه دو شهرداری27 درصد، منطقه سه شهرداری 28 درصد و منطقه چهار 21 درصد پیشبینی شده است.
لطفاللهیان تصریح کرد: در نکته مقابل اعتبارت عمرانی منطقه یک 25درصد، منطقه دو شهرداری 24 درصد، منطقه سه شهرداری 25 درصد، و منطقه چهار نیز 24 درصد تعیین شده است که این نشان از توازن بودجه نسبت درآمد و کار عمرانی است.
شهردار اردبیل گفت: بنده اعتقادی به تقسیمبندی شهر به مناطق مختلف ندارم و این کار را دارای اشکال از بعد کاربردی و درآمدی میدانم.
وی گفت:ما سعی کردیم در همه مناطق و شهرداری مرکز اجرای پروژههای مختلف را شاهد باشیم اما اجرای این تقسیمبندی مناطق شهرداری در بعد کالبدی و چه درآمدزایی نداریم.
شهردار اردبیل ضرورت نگاه متوازن به اجرای پروژهها و بحث درآمدها را یادآور شد و گفت: احداث پل داروپخش و ایستگاه سرعین نمودی از این نگاه متوازن است.
لطفاللهیان به تصویت نهایی طرح جامع ترافیک شهری اشاره کرد و ادامه داد: در بودجه سال آینده احداث پل قدس بر اساس طرح جامع حمل و نقل و ترافیک است که به بازگشایی خیابانها و مسیرهای اطراف کمک میکند.