کشاورزی مغان آماده خروج از رکود

پتانسیل بالای منطقه مغان و وجود جوانان و مدیران لایق از یک سو و تشریح برنامه های مدون اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری از سوی دیگر، بهانه های مسئولان را در خروج از رکود تمام کرده است.
کد خبر: ۸۶۹۸۳۳۴
|
۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از بیله سوار، با نگاهی به گذشته منطقه مغان و فعالیت چندین مرکز تولیدی همچون کشت وصنعت مغان که روزی هزاران نفر مشغول به کار بودند و امروز خبری از رونق در انها نیست می توان به خوبی به رکود و ضعف مدیریت پی برد.

سوالی که در ابتدا باید پرسید این است که منطقه مغان با وجود پتانسیل های خارق العاده در بخش های مختلف کشاورزی، صنعتی، توریستی و وجود چندین مرکز تولیدی در سطح ملی تا چه اندازه توانسته است به دغدغه های اساسی رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی عمل نماید؟

اما پتانسیل بالای منطقه مغان و وجود جوانان و مدیران لایق از یک سو و تشریح برنامه های مدون اقتصاد مقاومتی توسط رهبری از سوی دیگر، بهانه های مسئولان را درخروج از رکود تمام کرده است و بخش کشاورزی مغان اماده خروج از رکود است.

با توجه به ادامه تحریم ها از سوی آمریکا و نظام سلطه و تاثیر نه چندان خوب توافق نامه برجام به وضعیت اقتصادی کشور، رهبر انقلاب اسلامی در جمع های متخلف و بارها وبارها به مسئله بسیار مهم اقتصاد مقاومتی دربرابر حجمه های دشمنان اشاره و حتی جزئیات ان را نیز تشریح کرده اند تا بهانه ای برای برخی مدیران و مسئولان در خصوص نحوه کار باقی نمانده باشد.

حضرت آیت االه خامنه ای در سخنرانی اخیر خودشان در جمع مسئولان و دستندرکاران عالی نظام بار دیگر به اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و توصیه های مهم دیگری را ایراد نمودند.

اولین نکته مورد اشاره مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد بحث حمایت از جوانان معتقد و انقلابی بود .

با توجه به این توصیه رهبری، جوانان معتقد و انقلابی در منطقه مغان تا چه حد جایگاه واقعی خود را دارند؟

ایشان در دومین توصیه خودشان در جمع مسئولان و کارگزاران نظام با بیان اینکه در کارها باید اولویت بندی کرد خطاب به وزرا گفتند: «هر یک از وزیران محترم مشکلات خود را مهم‌تر بداند و برای جذب منابع بیشتر تلاش کند اما دولت باید با اولویت‌بندی واقعی، حرکت اقتصادی را شتاب دهد.»

با توجه به این فرمایش مهم رهبری و اینکه در این برهه زمانی خاص که مشکلات اقتصادی گریبان گیر مردم و مخصوصا قشر آسیب پذیر جامعه شده است مسئولان دولتی قدم های مثبت خوبی برداشته اند اما این اقدامات تا چه اندازه در رفع مشکلات مردم و مخصوصا قشر جوان اثر گذار بوده است.

موضوع بعدی مورد اشاره رهبری در خصوص اقتصاد، جذب و هدایت سرمایه‌ها و منابع خارجی به زمینه‌های مورد نیاز کشور بود.

با توجه به اینکه بازار کشورهای همسایه و هم مرز با شمال کشور همچون روسیه قابلیت های خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی در مناطق شمال استان دارد لازم است از ظرفیت های سرزمینی، کارشناسان و نخبگان بومی بخش کشاورزی برای افزایش بهره ورری و کیفی سازی تولیدات با نگاه صادرات محور در منطقه استفاده شود.

موضوع بعدی مطرح شده توسط رهبر انقلاب، «تبدیل تجهیزات فرسوده‌ی صنایع به تجهیزات مدرن و پیشرفته» بود که این مسئله نیز باید در چارچوب فکری مسئولان قرار گیرد.

برخی از صنایع موجود در شهرستان های شمالی تجهیزاتشان فرسوده شده و این مسئله موجب می شود که بهره وری کاهش یافته و هزینه های تولید افزایش یابد و در نهایت منجر به ضرر و زیان و تعطیلی آن مراکز تولیدی می شود.

نکته بعدی مورد اشاره مقام معظم رهبری توجه کامل به بخش کشاورزی بود که در این خصوص خوشبختانه گام های اساسی و قابل توجهی در سطح منطقه مغان برداشته شده و با اتمام پروژه پایاب سد خدافرین آبرسانی به هزاران هکتار از اراضی دیم این منطقه صورت می گیرد.

اما علی رغم حرکت عظیم دولت در زمینه آبی کردن مزارع دیم و بروز کردن سیستم های ابیاری کشاورزی برخی کاستی ها نیز مشاهده می شود که ملاحظه ان نباید از نظر مسئولان دور بماند.

مسئولان در سخنرانی های خود بارها و بارها از حمایت دولت در مکانیزه کردن بخش کشاورزی و لزوم توجه به تولیدات گلخانه ای تاکید می کند اما خبر ندارند که شهرک های گلخانه ای در وضعیت مناسبی قرار ندارند و یکی پس از دیگری به تعطیلی می کشد.

چند سال پیش شهرک گلخانه ای واقع در گرمی مغان که با هزینه صدها میلیونی برپا شد اما با یک حادثه طبیعی به روزی افتاد که امروز حتی یک خیار هم تولید نمی شود.

به طور کلی در بحث بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی و دامی، باید صنایع تبدیلی در کنار تولیدکنندگان به وجود بیاید و از سرمایه گذارانی که در این زمینه فعالیت می کنند، حمایت همه جانبه شود تا گام بزرگی برایتحقق اقتصاد مقاومتی برداشته خواهد شد.

همچنین قسمت عمده ای از درآمدهای کشور به بخش کشاورزی و دامداری بستگی دارد، بنابراین لازم است در رابطه با هدایت، کنترل و توجه و رسیدگی به مشکلات این بخش اقدام جدی صورت گیرد.

تمرکز و سرمایه‌گذاری برای تولید وصادرات فرآورده‌های نفتی به‌جای خام‌فروشی نیز از موارد مطرح شده توسط رهبری بود.

مسئولان و بخش خصوصی باید در نهایت ظرفیت از خام فروشی جلوگیری کنند زیرا که می توان با تبدیل آن به فرآوری جدید هم میزان صادرات را افزایش داد و هم زمینه اشتغال را فراهم کرد.

امروز تولید ضربتی محصول و کالا بسیار ضروری است. به عنوان مثال تولید محصولاتی همچون دانه‌های روغنی که منطقه مغان نیز از از مناطق قابل کاشت این محصول است می‌توانیم به استقلال اقتصادی کشور کمک کنیم.

نقدینگی و سرمایه در گردش، نبود تقاضا و فروش محصول، بدهی معوق، تامین مواد اولیه و مسایل تکنولوژی و خط تولید و قیمت ارز از مشکلات اصلی بیشتر واحد های تولیدی در منطقه مغان در حوزه فرآورده های لبنی و دامپروری و کشاورزی هستند.

نکته اخری که رهبر انقلاب به ان اشاره کردند موضوع سپرده‌های ارزی و ریالی مردم در بانک‌ها بود که ایشان گفتند: سپرده‌های ارزی و ریالی مردم در بانک‌ها ، رقم بسیار بالایی است و با افزایش «تسهیلات و مشوق‌های قانونی»، این منابع را به سمت شتاب یافتن روند اقتصاد مقاومتی هدایت کنید.

گزارش از بهروز پیری

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار